Powered by Blogger.

Birthday Hadif Daud!

 Monday, June 21, 2010


Disebabkan birthday Hadif Daud jatuh pada hari bukan gaji.. maka dengan ini kami dengan secara rasminya meraikannya dgn ala kadar saja (mcm ler slama ni birthday party kitorg grand2 ek??)

Atas ni kek chocolate mousse apetah nama dia (bantai je) yg dibeli 1/2kg.. (kata bajet kan?).. Takdek tulis2 nama, tiup2 lilin bagai.. Pegi pon time lunch hour, harussss cepat segalanya..


Menu party & menu buka puasa... ada kek, kopok lekor yg AhTon kasi, ada Naget Tempura, ada meatball (perebet guwe) & ada ayam goreng madu (atas permintaan Incik Hel).. Air mangga ye murid2.. Siyesly kenyang giler sampaikan kopok lekor tu pon dah tak terabis!!


Muka birthday boy yang pelik.. Apsal ayah saya beria2 benor nih?



Muka budak merajuk tak dpt potong kek.. atau lebih dikenali dgn nama kik (Incik Hel kata ade yg nak kena 'kick' ni hahah.. asik majok je)..



Pas pujuk2 baru ler abgnya senyum sikit.. Padahal sblum ni siap majuk lari gi ruang tamu.. Letih tau! Asik nak kena ulang tayang je amik gambo potong kek.. Sampai gambo ibu lupa nak masuk ini filem.. mencik!~



Ni haa, muka pakcik kuat majuk ni.. Ade jeee nak carik pasal.. Saja senggol2 pisau sampai terluka 'kik' tu dibuatnya.. Eii.. Nak betulkan kotak sampai tecocok 'kik' la.. Camne laaa Incik Hel tak rasa nak kasi 'kick'..



Ni ha.. tah ibu mana yg buang anak merata2 tah.. Sian tau anak2 dia ni.. Tak makan, tak minum.. Budak umo camni, mana la reti minum sndiri kan.. Kasi susu pon jenuh ler nak menjilat, sampai termasuk dalam tempat susu.. Abis lemas skejap tau!!

Ish, mau dah 3x rumah kitorg ni jadi tempat pembuangan bayi.. Korg sedap2 buang.. Kitorg dah jaga elok2, pandai pulak korg amik balik ek? Babab kang!!~

Tapi yang bestnya, hero industan saya tu nampak je tegas.. Tp leh cair lak dgn bebi2 nih..

--------------------------------------

Incik Hel : Yang, makanan kucing aritu ada lagi?
saya : Ada, kt celah2 sokkabar lama tu.. ayg main campak je aritu..

Incik Hel berusaha carik makanan tu sambil dukung Hadif Daud.. Tough kan? Hehe..

Incik Hel : Sian dia mesti haus..
saya : Susu tuk kokokranch mlm tadi ade dlm peti ais.. leh kasi ke?
Incik Hel : Haa kasi je la..
saya : Susu sejuk leh kasi ke? Nak hangatkan ke?
Incik Hel : Tak payah, tah dorg pandai minum ke tak tah!!
Alalalalaa... caring nyerr!
----------------
Jenuh Incik Hel tonyoh muka kucing tu kt pinggan susu, tetap bebi2 tu berterabur jalan ke sana sini.. Akhirnya saya tonyoh muka kucing tu dlm pinggan sampai basah bulu2 dia, baru tehegeh2 carik balik susu tu..

Huhu dalam tegas, ada kelembutan hero saya ni.. Ahakkk ahakkk!~..

2 comments:

RinaRiz June 22, 2010 at 8:55 AM  

lengloi, bili potol shushu lg sinang...tonyoh2 muka tier nnt pila tier shedut napas, termasuk skali ayer talam hitong tier telus ke palu2 poleh kena selsema maaa...aiiyaaakk, knp lu x tnya sama otai mcmana mau jiaga kucheng..atoi..atoi.. lu poleh oter potol shushu dali kl..wa poleh kasi pos munyer...mau ka tamau?

Sellynna June 22, 2010 at 9:01 AM  

bukan tatak mau oter maa.. ini kushing suka suki singgah saja maaa... ini hali singgah.. esok tatak mali.. esok tatak singgah.. ini hali mali.. kalu hali2 singgah.. wa mmg oter sepuluh botol maa....

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP