Gile Bola..

Hikhik... Jerman 4 - Ostolia 0.. ek?? ek?? ek??

Rupanya 'Christian Ziege' saya dah bersara 2005 laaa.. huwaaa apsal dia tak bgtau saya? kenape?? kenapa??? Kijam sungguh abg Ziege nih!!

Oh terasa tua bila borak2 dgn adik ipar saya pasal World Cup.. saya cite la yg dulu saya ni peminat bola.. Sanggup bangun kul 2-3 pagi, kejut abah ajak tgk bola hahahah... Siyes weh, dulu saya yg kejut abah.. Tapi ada jugak la abah yg kejutkan saya, time alarm saya tak berfungsi hehehehe..

Saya cite la masa tu player yg fofular... Cam Alan Shearer (England).. mak saya minat dgn dia ni tau.. Ada skali time dia score, mak tanya..

mak : Ngah dia ni sape ngah!
saya : Alan Shearer la mak..
mak : Dia pemain negara mana?
saya : England.. Kt England dia main dgn Newcastle United.. (Pergh tgk tu, siap tau tuu)
mak : mak suka la tgk dia..
saya : kalu camtu mak amik dia ah..
hahah so tiap2 kali si Shearer ni lawan, mesti saya panggil mak

"cepat mak, peminat mak dah main".. hahah 'peminat mak'... dia yg minat mak katanya..

Pastu saya rajin bli majalah bola, ada la poster si Shearer ni pakai jersey Newcastle.. siap bagi mak poster ni suh simpan hahahah...

Err.. lari topik pulak..

Saya cite la pasal..
Christian Ziege..
Oliver Kahn..
Patrik Berger..
Ole Gunnar Solskjaer..
Karel Poborsky..

Sekor pon dorg tak kenal... huhu padahal berger tu player Liverpool, solskjaer & poborsky player MU tau (tp dulu laaa).. sampai ati korang.. huhuh.. terasa akak ni tua tauuu!!~

Tp Beckham korg kenal plak.. Saing2 ler tu dgn dorg2 suma tu.. Ish..

Saya bukannya terer sgt pon psl bola ni, cuma tah camne tah bleh terseronok plak join borak bola nih.. So tanak la ketinggalan zaman kan..

Dulu tiap kali World Cup, mesti ada kuar gambo team stiap negara kt Majalah Bolasepak, gigih la saya beli & gigih la saya tulis nama setiap player.. Dari situ saya kenal player2 ni..

Player yg paling saya suka mesti la bahagian pertahanan (Defender).. Tak tau nape.. Mungkin sebab masa wakil hoki dulu saya pon defender, so saya lagi teruja nak tengok dorg usaha kuarkan bola dr kawasan gol daripada tengok striker/midfield pulun nak kasi gol hahah.. tak normalkah saya ni?

Lagi satu boringlah kongsi feveret player ngan org lain cam Christiano Ronaldo, Beckham, Kaka, Rooney & seangkatan dgnnya.. ala yg byk peminat pmpuan yg fanatik.. saya lagi suka player yg low profile contohnya cam Christian Ziege & Gary Neville (hahah tengok, defender lagik).. tak ensem pon dorg nih! Apa yg saya suka dulu suma tak ensem!!


Gary Neville

Owh dulu giler benerrr dgn Gary Neville sampaikan saya ada simpan gambo dia masa dia kecik.. Comey sungguh.. Masa tu pon kitorg (dgn exclassmate) giler bli majalah MU.. Segala cite psl GN ni saya simpan.. Kalu buat kuiz dulu konfem la juara... tpi dulu laaa.. skang da ilang ingatan..


Christian Ziege

Pastu start WorldCup thn bape tah saya bleh terminat Ziege ni, sampaikan dia penah golkan 1 gol tuk Germany.. & keratan paper psl dia gol tu saya boleh simpan hahah.. Pastu saya lekat gambo dia kat box silinder bekas isi lukisan tuk subjek LK saya... hahah giler.. giler.. cam malu giler dowh bile ingat balik..

Korang ingat cite ni tak, Fadzwa? Haidah? Kalu laaa korang ada blog.. Syoknyerrr..!!

Tu time skolah.. Time keja kt KPDN, saya tampal gambo team Germany kt atas meja saya.. Siap nama player skali saya bubuh!!

Pastu thn bile tah ex-bf saya belikan saya jersey German.. Masa tu final German Vs Brazil.. (tak silap saya la).. Beria2 saya pakai jersey tu.. Skalinya kalah beb! Hahah, mlm tu gak buat muka slamba makan kt kedai tepi jalan dgn jersey tu.. Org yg pakai jersey Brazil tgk je saya.. Buat muka cam tak bersalah je la hahahahah... padahal rasa cam nak balik tuko baju jek hahahah..

Owh indahnya kenangan dulu ek?? Tang bola la.. tang ex-bf tu dah lupa dah aahhaha...

-------------------

Incik Hel : Ish, mana ayah ni kata nak tgk Africa vs Mexico..
Incik Hel : Jgn memain, Africa ni kuat gak tau.. Lagi2 main kat tempat sndiri..

tak lama pastu..

Incik Hel :.. ZZzzzzz.....Krooohhhh!!!~~~

----------------------------

Incik Hel : Best ni.. England Vs US.. England bukannya kuat sgt.. Kalu EPL pon harapkan player import jek..
saya : Ha ah kan bang.. Kat EPL yg terer suma player import..
Incik Hel : US ni nmpk je lembek.. Kuat nih!!

Tak lama pastu..
Tuko channel lain..

saya : Aik bang, kata nak tengok bola..
Incik Hel : Abg tgk time abg rasa nak tengok jek..
saya : Laaaaaaaa..............

---------------------------------

Comments

  1. aku nk tgk bola time dia org score je. hahaha...



    .

    ReplyDelete
  2. hahah ok la tu..

    drpd baru nak score, tetiba ada 'org tu' tuko channel.. sabo je la..

    hahah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai