Kelas Jahit Online!~

Oh ada satu lagi entry tuk ari ni..

Saya dah join satu kelas menjahit kain kembang payung yg dianjurkan/diajar oleh Kak zura. Kalu ada sesapa yg berminat.. boleh email kt Kak zura, nnti dia akan invite utk masuk ke blog/kelas jahitan secara maya.. err online la tu..

Saya berpasangan dgn ina (budak opis jugak) so ada la member nak mengukur/melukis pola & menjahit nnti..

Dengar cite ina cuti arini, gi beli kain hehehe.. Sibaik aritu saya dah beli ala2 kain t-shirt 2 meter. Err Kak zura kain 2 meter cukup tak?

InsyaAllah esok bermula tugas mengukur/melukis pola.. Sape2 yg nak join (tuk budak opis la.. aku tau korg ada curik2 baca blog aku hahahahahahahahhahaha) meh la lepak skali dgn kitorg.. Blaja skali.. ilmu tak baik lokek2 tau! Meh kita kongsi..

Walaupun nampak agak susah tuk buat kain panel kembang payung ni.. Tapi cam kena 'pelan2 kayuh' la.. Sebab masa mula2 buat tudung pon mau bape belas lai tudung yg tak jadi.. Tapi bila dah pandai sket, saya tetas balik tudung2 yg berbelas2 helai tu & jahit semula.. See, usaha tangga kejayaan kan? (Mati ler Incik Hel jeling sampai bagi hint 'baju melayu kitorg anak beranak bila nak siap? Usaha tangga kejayaan konon.. hihi)..

Err.. na, sok bawak pembaris, marker.. errr nnti kertas minyak kita beli kt koperasi ekk.. (macam la ina sempat baca... hahahahah)..

Kak, kalu kitorg sempat buat pola sambil berjimba2.. nnti kitorg post gambo kt blog saya yeee...

Kalu kitorg lambat siap, harap maafkan sebab lunch hour jumaat je masa yg free.. Tp saya usahakan sambung jahit kt rumah.. Ye la, takkan nak usung mesin jahit kt opis kan kan kan? Nnti ada lagi memo penggunaan elektrik yang tidak berfaedah ahahah... Oh, sempat lagi sound org wekekek...

Ala-ala camni la kot skirt panel tu cuma yg ni pendek.. kitorg punya panjang & kembang payung.. wah kitorg punya gituee!~



Tul tak kak zura?

Comments

  1. uoollss kena beli kain 4m..

    2m jait kain utk uoolsss sendirik, lagi 2m jait kain utk ioollss.. kuikuikuii..

    ReplyDelete
  2. ala kak.. yg 2m pn tak lepas lagi hahah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai