Powered by Blogger.

Kelas Menjahit 1 & Toy Story 3

 Friday, June 25, 2010

Setelah penat kitorg berposing dgn alat2 untuk membuat pola.. siap amik gambo ukuran suma.. skalinya 2 gambo ni je yg jadi.. Adeh..

Ya ampun Kak Zura... ini aje yg dpt dipertontonkan.. Wajah jelita 2 wanita yg tekun berlakon membuat kerja..


Iena_Sarina buat2 kira ukuran pola.. Padahal dah siap2 bahagi-tolak-campo suma.. hahah..


Saya yg buat2 letak pola atas kain yg dah dipotong.. Padahal mulut tgh bebel2 perlahan.. "lama lagi ke? lama lagi ke?" hahahha.. Ops ukuran pola saya nampak beso sbb dah siap dgn basi & sbb punggung saya beso.. Harap maklum hahaha..

Walaupun Kak Zura kata kena guna kain 4 meter.. ececeh.. saya tau niat Kak Zura suh bli kain lebih2 hahaha.. Tapi saya dgn Ina guna kain 2 meter je.. Untungnya org berbadan kecil, kain stengah meter pon cukup hahahah (jgn pecaya!), tp malang tuk org berperut beso & berpunggung lebo cam saya.. 2 meter tak cukup beb! Dapat 4 panel je tau!

Takpe, balik kang mintak tlg Incik Hel anto gi kedai kain.. Ingat nak rembat kain tebal sket.. kain yg buat sluar slack tu.. tebal sket.. boleh kan kak?

Sepanjang kitorg mengukur & melukis pola.. ada la dlm 4-5 org kulu kilir dlm bilik meeting tu.. Bayangkan la gangguan seksual (hahah tipu aje) yg kitorg hadapi.. Ade je yg buat lawak, nak masak air la.. nak tempah skirt la.. Hahahah saya hargai gurauan korg.. Baru rasa tak stress dok mengadap pola yg byk nombor cam menjawab soklan matematik!

Saya & Ina buat 1 pola je tp ada cemacam termasuk tempat zip & basi sekali.. So time nak ukur kt kain nanti, bahagian zip tu saya lipat ke dalam.. Err.. paham tak ni? Nanti saya tunjuk gambo ek.. Kalu ingat!~

Planningnya kalu dah ada kain, esok lusa dah bleh potong.. Minggu dpn insyaAllah dah leh start jahit.. Kena carik jln camne nak buat keja dengan anak2 yg memasing asik ngekor je.. Gi dapo ikut, gi hall ikut, gi toilet je tak ikut sbb xbiasakan dorg mandi skali dgn saya.. Bak kata pengasuh budak2 ni.. Elakkan dari air mandian kita tempias ke budak2, sbb nnti kita susah nak berpisah dgn dorg.. Petua org tua2..

----------------------------

Cite lain plak..



Malam tadi kami berjaya membawa anak2 menonton Toy Story 3 di BPMall.. start kul 9.15mlm, abis kul 11 lebih.. 1st time tgk wayang 4branak!.. Pernah bwk Hamzah Iqbal tgk Ironman 1 & UpinIpin tapi tak memberangsangkan.. Adeee je aktiviti yg dia nak buat.. Jalan2 la.. kacau anak org laa.. Tapi kali ni dia dah beso, da pandai menghayati cerita.. So next time boleh bawak..

Hadif?? Errr... sibaik bawak bekal susu lebih.. Start cerita tu dia tgk la.. pastu nampak dah keboringan dia.. Kasi susu.. mamai skejap.. Mengeliat sana.. mengeliat sini.. Sampai tergolek2 beg saya.. Endingnya dia tido.. Terima kasih pada ekon yg sejuk giler sampai ke tulang sum2.. Rasanya dah separuh cerita baru dia tido.. Mau tekehel leher saya dukung dia.. Sibaik dlm panggung cuma ada 2 couple je..

Niat sebenar nak bli brg dapo.. Tah cemana Incik Hel leh suggest tgk wayang.. Hamzah Iqbal pn dah eksaited terlebih bile tgk poster Toy Story nih..

K la, dah nak balik.. 2 ari saya tak updet paham2 je la.. Incik Hel suda mula menjalani kehidupan sebagai pelajar semula.. utk semester akhir.. Jadi every weekend saya single semula hahaha.. bersama anak2.. So laptop suma dia hangkut! Ada la laptop pinjam kt rumah, tp tak best sbb kena online guna n(c)okia saya.. Mahal laa.. So tunggu senin la baru updet cerita baru yee..

Kalau la ada yg menunggu hehe.. perasan!!

K bye.. AssalammuAlaikum!~ Orale!~

2 comments:

azima June 25, 2010 at 10:27 PM  

biar betikk.. 2m tak cukup, uoolss pakai bidang 60 kan? ker bidang 45?

esok iollss load cara letak pola.. dia kena tunggang terbalik selang seli baru jimat kain.

Sellynna June 28, 2010 at 11:05 AM  

45 jek kak.. lagipun kain tu memeri.. nmpk cam kecut je..

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP