maaf ayah!~ abg tak siap!~

Malam tadi..

"maaf ayah.. abg tak buat lagi... maaf ayah!"..

Hamzah Iqbal tiba2 bangun dr tido & terus duduk mencangkung dpn tilam..

"maaf ayah.. abg tak siap!!".. adeh ape yg tak siap tak tau la.. Ntah2 tak siap keja rumah.. ke keja skolah? Hahah cam tak tahan gelak pon ade gak tgk budak tu merayu2.. pastu ada lagi dia bebel2.. tak siap.. tak siap.. ape tah yg tak siap..

Beria2 dia carik incik Hel sampaikan saya kata incik Hel pegi beli air pun dia dah tersedu2.. Adeh, dah penat nangis.. nak muntah la pulak!! Sampaikan si Hadif Daud yg tengah sedap2 tido boleh bangun..

Bila incik Hel balik, saya pon cite la psl Hamzah Iqbal melalak mintak maaf kt dia tadi.. Incik Hel pon tanya la.. "Abg nape carik ayah?".. Hamzah Iqbal tesengih2 tengok incik Hel..

2-3 minit lepas tu, dia sambung tido balik.. Huhu rupanya dia separuh sedo tadi.. Separuh2 sedo pon leh gi bangun kencing.. sibaik tak banjir tilam..
.........................

Pagi tadi.. dalam Incik Al..

" tutt GADO dgn tuuuttt.. dia tu dgn tutt pon boleh gado" kata abg.. (tutt tu ayat sensed tau)..

" tutt NGADU dgn tuttt, pastu dia gado?" tanya saya yg pekak badak..

"ish.." muka tak puas ati sbb bininya pekak..

"abg kata.. tutt NGADOHH.. Err.. bukan.. tutt dia NGADOH.. err..!!"

hahahaah saya dah bantai gelak.. NGADOH ye bang??? Hahahhahah.. sambil saya taip ni pon saya dah bantai gelak sorg2 dpn pc..

Sedap2 saya gelakkan abg tetiba..

"Ibu boleh diam tak? abg nak air tenfomes abg tak siap nih!!'

Hahahah tak pasal2 kena sound dgn anak bujang saya.. Tak abis2 mention pasal 'Tak Siap' dari malam tadi.. ni mimpi carry forward sampai ke pagi agaknya.. Yg pasti, abg pon dah bejangkit saya, suka gabung perkataan hahahaha...

Comments

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai