WARNING!!~

Huhu akhirnya surat yg dinanti telah kunjung tiba.. Yey!

...telah memutuskan bahawa semua staf **blablabla** DILARANG melakukan aktiviti bermain FACEBOOK atau seumpamanya dengan menggunakan kemudahan Universiti (komputer pejabat) semasa waktu pejabat. Selain itu, staf juga DILARANG melayari laman-laman web yang tidak berfaedah...

(oleh itu, marilah beramai2 membawa laptop sendiri kalu nak bermain FB ye murid2)..

Yey, mari kita menjadi katak di bawah tempurung.. Dulu penah merasa kt HUKM, xleh berinternet.. giler babis boring.. Kitorg ni lak jenis yg keja sthn bleh kira bape kali bizi.. Tp kalu bizi, giler2 sampai balik malam berminggu2.. Bleh korg bayangkan kebosanan dok opis??.. Nak baca paper takbley.. Apatah lagi berblogging dan ber-facebook (dulu tak fofular sgt.. sibuk myspace jek).. Dok korek2 kertas atas meja je la jawabnya..

Rupanya kt sini pon sama.. Tapi.. eh ada org tu kantoi lak bukak FB time keja.. Err kalu org cikai2 cam kitorg ni takpe gak..

Pedulik la.. Bukannya mati pon kalu tak berFB sehari ye tak? Biarkan si Luncai terjun dgn labu-labunya.. Biarkan.. biarkan.. Kita tgk sape yg tak boleh tahan sebenonya..


Saya rasa pasni akan kuar lagi memo seangkatan dengannya.. Jom kita teka memo apekah lagi akan keluar lepas nih.. Adakah seperti di bawah ini?

1 - DILARANG berblog pada waktu keja (rasanya saya je yg ada blog haha..)
2 - DILARANG membawa org luar (suami/isteri/anak) ke dalam pejabat (wpun selepas waktu kerja).. (so ko OT la sorg2.. takpayah org temankan wpun balik kul 2 pagi)..
3 - DILARANG menggunakan telefon ofis untuk menghubungi org luar (termasuk supplier), sila guna telefon bimbit sendiri..
4 - DILARANG minum pagi berkumpulan.. Setiap sorg diberi masa 5min untuk membeli makanan & keluar mengikut giliran (hahah.. yg ni konfem bos2 pon takbley ikut)
5 - DILARANG tidur pada waktu rehat.. (konfem penuh masjid pasni)
6 - DILARANG bekerja selepas pukul 5 petang untuk menjimatkan penggunaan utiliti (yey, yg ni saya sokong!)
7 - DILARANG membawa makanan ke dalam pejabat, untuk mengelakkan pejabat berbau.. (yg ni konfem kalu Aton/KakSu/Kak Ip bawak buah, dorg kasi saya jek sbb takbley kupas kt opis lagi wekekekek)..

dan seangkatan dengannya.. Hahahah.. korg jgn percaya ayat2 kt atas ni.. Ni saya teka je laa.. Tp yg FB tu mmg betul.. bukan cobaan!!~

Comments

  1. biasalah tu kak sal kalau bos yg ofisnye btul2 sblh awak tuh. apa je org buat suma takleh, tu blum dia komplen bab pakai baju lg. adake pakai sandal pun bole jd isu dlm meeting pengurusan. bengong2.

    ReplyDelete
  2. huhu baju yg menggambarkan sesorg nak pegi ke pasar adalah tidak dibenarkan walaupun baju tu brand butik mahal giler nak mampos.. wakakka..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai