Powered by Blogger.

Woo woo wo.. Balik Bandooo!!~

 Wednesday, June 2, 2010

Sebelum mulakan cerita, nengok ni dulu..

Ape nih??

Sebelum


Selepas

Bukan Hamzah je.. Dgn Hadif Daud skali suka dgn pokok ni.. Kejap2 dtg pukul pokok ni.. Nanti kalu ada gambo dia, saya letak sini ye.. Comey sgt.. (taklama lagi mesti ada yg mengopek mende ni.. harus kena titik jari ni)..
..............................................

Disebabkan terlalu teruja nak tuko template.. dan background.. (ni suma gwen stefani punya pasal la ni).. abis segala link2 kt sbelah tu terdelete.. adeh..

Saya akan usahakan secara slow & steady untuk kembalikan link2 kawan saya.. err.. kawan2 jauh sbenonya.. tah2 dorg pon tak penah baca blog saya.. Saya linkkan dorg sbb senang saya nak baca blog dorg.. Skang jadi silent reader lagi best.. Kalu tak dolu, sibuk nak kejarkan komen.. heheh.. pape tah!! Dah tuo kot skang nih..

Untuk pengetahuan korang.. Kalu nak tau la.. Tanak tau buat2 bodo je la.. Kitorg satu famili baru balik dr KL.. Hahah balik bando kata org.. Org lain balik kampung, kitorg balik bando.. Kitorg lepak rumah along kt Balakong.. Ceceeehh merasa la kunun2 dok Kondo.. Padahal kitorg numpang je hahah..

Sempat la pegi The Curve (padahal nak pegi Houz Depot, ujan lebat & Garmin punya pasal), Jusco Maluri, & jalan2 gitu je sbb hujan ya rabbi.. lebat betul! Alhamdulillah, cuaca pon sejukkkk jek.. Tak banyak sgt jln sebab budak2 tu termasuk ayahnya sema2 la pulok..

Lepak rumah mak (rumah sementara hehe) kt Blok 4.. Tingkat 2 tu beb, slalu tak penah naik tangga, tak sepasal kali ni skali naik kena daki sampai 2 tingkat.. Gegel lutuk makcik ni ha.. Dah la kena dukung budak semangat tu..

Sampai rumah mak.. ayat pertama dari mak.. "Ya Rabbi!! Ko bagi budak ni makan ape?" sambil refer kt Hadif Daud.. Pastu Hadif melalak bila nampak atuknya.. Hahah tu la 6bln skali baru balik.. maunya budak tu tak kenal..

Bukan pe, rumah mak skang tgh renovet abis-abisan.. so tepaksa la merempat skejap kt rumah bibik.. Sibaik bibik pun ada rumah kt situ.. Kalu tak naya kena ulang-alik dr rumah along..

Pergh!!~ Rumah mak.. opss rumah 'Jujen' skang bak kata senario.. Luar cam setinggan, dalam cam kondo beb!! Dgn cornice'nya.. kitchen cabinet, table top tuk abah, build in cabinet, tiles sampai ke siling.. kipas remote control, sliding door empat2 leh sorong tarik, kt beranda tu abis suma dipagar.. siap ada pagar lebih tuk letak mesin basuh & sabun basuh lagi.. Dasat.. dasatt!!~ Abis baru 20k jek.. Kalu kt sini mau berabih bepuluh2 gibu tu.. Sibaik ada Cik Ajiz.. heheh tetiba teselit lak nama pakcik baik hati nih... Thanks ye.. Panjang umo bleh la buatkan KC rumah angah lak kt sini hehehe..

Meh nengok gambo lak..


Budak semangat yg hari2 makan nasik lauk masak lemak.. kata pengasuhnya.. Gigi dah tumbuh 4 batang.. Bagus ek budak kecik ni, org naik beskal dari depan, dia dok naik kt belakang..


Saya suka gambo ni sbb saya nmpk kurus.. Hahah matilah perasan.. Tgk la Hamzah posing.. Lila jugak yg menten ayu..


Happy famili, tetiba ada anak pmpuan sorg.. Huhu bestnya... Tetiba saya cam ngandung lak hahah.. Salahkan angin ok.. Angin kuat.. Hahhaha...

Tu je la kot!!~

0 comments:

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP