Powered by Blogger.

...

 Friday, July 30, 2010

dalam hati ada kuman

Sedih..
Penat je berharap..

Read more...

Tom Yam!~

 Tuesday, July 27, 2010


sumber gambar : yahoo image..

Semalam masak tomyam.. Disebabkan tadek daun limau purut (adee, tapi dah kering & baunya mcm tak sedap.. kang letak rasa pahit pulak), terus letak daun selasih (basil) yg dlm botol tu.. Sedap jugak rupanya.. Dapat pulak air limau nipis sebijik.. mmg umphh la... Goreng telo pon letak basil gak hahahah... cam jakun, berangan masak cam AFC hihi..

Time senduk nasik.. sambil pegang tudung periuk, sambil pegang pinggan.. Huhu cam la tangan ni ade 3 ye tak? Disebabkan nasik baru masak, saya pon letak la pelan2 atas meja, elok2 je kt tempat yg sepatutnya Incik Hel duduk..

Time nak tutup periuk.. Eh, nape berat semacam je tutup periuk ni..

Laa.. kat tangan saya sekarang adalah pinggan nasik.. So, yg saya letak atas meja tadi ape?

Terus pusing tgk atas meja..

Yeee, betul!! Saya letak tudung periuk atas meja cantekkk je kt tempat yg sepatutnya Incik Hel duduk.. Hahahahaha.... Nyanyuk part 2 nih..

Sakit perut gelak sorg2.. Tah nape tah semalam adalah hari nyanyuk saya.. Mungkin hari Isnin yg bingung kot!! (Tak sepasal salahkan Isnin)..

--------------------------

Time makan, tiba-tiba Hamzah datang kacau2 tomyam dlm mangkuk..

"Wahh.. ibu masak tomyammmmm!"
"Eh, mana abg tau ibu masak tomyam? Ayah bagitau ek?"
"Tak la.. ibu masak tomyam sama macam mak masak.. Sedapp!" Ok.. yg sedap tu saya tambah sendiri hahahah.. tapi cam tak caya pulak si Hamzah ni tau saya masak ape hehe.. Rasanya pagi tadi Kak Nin (pengasuh yg dipanggil mak) pun masak tomyam jugak.. Agaknya isinya lebih kurang, kaler lebih kurang, bau lebih kurang kot.. Pasni nak try masak asam pedas pulak.. nak tengok pandai tak dia teka hahaha..

-----------------------

Pastu Hamzah sibuk2 nak sosej (isi tomyam), saya pon sendukkan la.. tapi termasuk sekali ayam & sayur..

"Abg tanak ni la buu.. abg nak yg bulat-bulat.. yg bulat-bulat... yg bulat-bulat..." sosej la tu..
"Ish.. anak awak ni macam radio buruk.. yg bulat-bulat.. yg bulat-bulat!" ejek Incik Hel..

Dah dpt sosej, Hamzah main2 pulak dgn nasiknya..

"Jgn la main-main abg, makan la nasik tu.." marah saya..
"Budak ni.. Eh eh eh.. eh eh eh...!"
"Heheh abg pon cam radio buruk... hahahhaa..." saya dah tau Hamzah Iqbal ikut perangai sape hahah...

-----------------------

Oh, kisah benar ni mmg lawak.. tapi bile diceritakan dalam bentuk penulisan.. jadi cam hampeh pulak haha..

Read more...

Joy Vs Bueno..

 Monday, July 26, 2010


gambar : Kinder Joy..

------------------------

Incik Hel sangat-sangat-sangat suka beli mendalah atas ni tuk Hamzah Iqbal tanpa mengambilkira harga RM3 seketul.. Beli goreng pisang pon kenyang!~ Mainannya pulak stakat leh main 5 minit je, dapat kat Hadif, Hamzah meraung.. pastu lanting sana sini.. Abissss....

Disebabkan anak2 diletakkan di kampung selama 2 ari (weekend), kitorg pon planning la nak bli sumting..

Incik Hel : Abg rasa nak belikan Hamzah Kinder Bueno la..
Saya : Kinder Bueno?
Incik Hel : Ala yg bulat2 mcm telo tu.. (sambil buat gaya bulat2)..
Saya : Itu Kinder Joy la..
Incik Hel : Eh, Kinder Joy ke? Bukan Bueno?
Saya : Joy la.. yg bulat2.. Bueno tu yg panjang2.. (sambil imajin iklan "sekejap, saya sedang ber-bueno".. eh gitu eh iklan dia.. yg tgh chatting tuu)..
Hahah.. pastu merepek2 sampaikan cite 18sx aahaha.. ni takleh cite.. haramm hihi..

gambar : Kinder Bueno

------------------------------

Pastu saya pon call la kampung masa dah ondewei dlm keta nak jemput dorg, nak ckp dgn Hamzah Iqbal..

Borak2.. pastu giliran ayahnya pulak ckp.. sambil saya hulur enpon kt Incik Hel, buat loudspeaker..

Incik Hel : Hamzah notti tak?
Hamzah : Hamzah baik.. hamzah tak notti..
Incik Hel : Ayah ada belikan hamzah jajan.. Kinderjoy.. (Motip sebut nama ni? mcm ler budak tu tau hihi)..
Hamzah : ......... (diam, samade dia tgh pikir Kinderjoy tu menatang ape atau dia sibuk nak main)
Incik Hel : Ala... yg bulat2 mcm telo tuu (tak abis2 psl bulat hahah)..
Hamzah : Ayah.. ayah.. telo dah pechhhaaahh! (hahah masa ni saya tak tahan nak gelak.. lain org cite lain yg dia jwb)..
Incik Hel : Bukan la.. jajan yg bulat2 ada coklat tuu.. ada mainan..
Hamzah : blablabla.. (bebel2 pasal makde belikan dia sticker transformers..)

Saya punyalah konsentret sampaikan saya terhulur tepon tu kt mulut Incik Hel.. Hahahah sibaik Incik Hel tak cium & gigit.. tensen je mamat tu siap marah lagi.. Sori la.. Ni Kinderjoy punya pasal la nih.. Hahah..

Motif cite ni : Takde motif pon.. tetiba2 teringat pasal kes cium enpon hehehe.. harusss jadik entry haha.. (konfem balik kang kena marah lagi!)..

Read more...

Uh.. Malu!~


gambar : koleksi muka anak2 saya..

----------------------------------

Oh.. hari ini sungguh mamai..

Manakan tidak..
Tengah syok2 nak pakai toner..
Tonyoh2 kat kapas, tak kuar lak airnya..

Pikir2 balik.. nape tak kuar?
Erk, bukan ke yg saya pegang ni deodorant?

Alapak!!
Sibaik Incik Hel tadek dalam bilik..
Maluuuuuuuuuuuuu...

-----------------------------------------

Read more...

Nak upload gambo, tp tadek..

 Wednesday, July 21, 2010

Cam tak best update widaut picher.. Incik Hel, tulun upload gambo dr enset Lejeng dgn segera..

---------------------------

Pagi tadi dlm keta..

"Ish, nape laaa mata saya ni tak boleh bukak!"..

Motif? Hamzah Iqbal ngantuk.. Tp leh kuarkan stetment camni lak.. Lastik kang baru tau!!~

Suh tido cepat tanak.. Suh kencing sblum gi keja pon tanak.. Ngeri tau! Tilam yg tengah jemur kt luar tu tak kering lagi bau febrez, ni ada ura2 cam nak ngompol lagi!

-------------------------------

Minggu ni adalah minggu hectic bagi saya.. Hadif Daud, masyaAllah tak terkontrol saya.. Memang 2x ganda lasak dari abgnya..

Sabtu,

dari pagi sampai ke petang teruk saya dikerjakan dia.. Dengan terjun dari kepala sofa (kepala sofa ok, tempat kita sandar badan tu) ke lantai & landing pakai kaki (slalunya kepala sampai dulu).. Pastu leh naik balik sofa dari box container Incik Hel yg diletak blakang sofa.. Pastu kejar abg dia, pastu naik balik sofa..

Hamzah Iqbal pon kalah kalu lawan dgn dia.. skali dia tarik rambut Hamzah, melalak la mamat tu.. terus dia pukul adik dia.. Bleh plak Hadif buat derk je.. Kalu nak kata tak sakit, bedebuk jugak la bunyiknya..

Bila saya marah..

"Nape abg pukul adik, adik kan kecik lagi.. Adik tak tau pon apa yg adik buat!"
"Tapi adik pukul saya.. Dia pukul saya macam ni (sambil buat demo).."
"Ye la, adik tak perasan kot, nnti bila adik besar kita bgtau adik ye jgn buat camni, tak baik! Nanti abg pukul adik, adik bedarah, adik sakit.. sian adik.. abg tak suka adik sakit kan?"..
"Huwaa!!!" melalak sebab sayu..

Abgnya pulak pantang nampak adiknya duduk atas riba saya.. Abgnya pon nak beriba jugak.. Nanti adiknya tolak abgnya, pakai kaki je.. Itu pun leh buat punca abgnya nangis.. Adehh, mmg jenuh la.. Bak kata Incik Hel, Hamzah Iqbal ni hati kaca.. Pantang tercalar sket..

Hadif pon bila didukung elok2, tangannya cepat aje nak mencubit.. dah la guna kuku.. Pegh! Sakit weh, macam kena cubit dgn cikgu disiplin.. Time lepas kepit kuku laaaagi sakit! Bila dimarah, dia sengih2.. eksaited.. Kelepup!! Pukul muka kita.. Adehhh... Bengkok rasa idung nih..

Eh, dah kelaut dah.. sambung cite tadi..

Pukul 11 pagi Hadif dah ngantuk, so Incik Hel just cium dia je la dlm buai sblum berangkat ke JB. Kul 12 tghari dah bangun melalak nak susu.. pastu kacau balik abgnya.. Sambil2 bagi biskut kt dia..

Kul 3ptg dah lembik balik.. sbb terlebih guna tenaga.. So dgn Hadif, abgnya & saya terus tebongkang.. Bangun2 tgk jam dah pukul 9mlm.. WHAT? 9 MALAM??

Ye, anda suma tak tersalah baca.. saya pon tak tersalah taip.. Mmg kitorg bangun kul 9mlm.. Letih giler ok.. Yg sadisnya, Hamzah bangun terus ke dapo & bukak tudung saji.. Tangannya capai cucur sukun sambil tgk muka saya..

"Ibu ada nasik lebih tak? Saya lapar la.." Huhu nak tegelak pon ade, nak nangis pon ade..
"Nanti ibu amik nasik eh, kita makan nasik sama2 eh??" Terus Hamzah tak jadi makan cucur sukun & lepak kt hall dgn Hadif sambil tgk cite katun..

Cecepat saya goreng telo mata.. Sibaik pagi td dah masak sardin.. So makan la nasik berlaukkan sadin & telo mata.. Masak gempak2 budak2 ni bukannya makan.. Sadin, telo goreng, telo kicap, nasik goreng jugak dorg telan..

Nasik pulak tak banyak sbb balance mkn tghari td.. Tahan je la perut ni sementara suap budak2..

Endingnya saya kena gastrik teruk esok harinya.. sampai tak boleh jln tegak..

Sempat call abg suh balik cepat.. tp mamat tu cam endah tak endah je..

"Bang, balik awal arini tau.. ayg sakit perut ni.. masuk angin kot!"
"Abg tau ubatnya ape.."
"Ape?"
"Balik kang kita gi shopping eh?" Ting! Mata dah bersinar2..
"Tapi kalu awak sakit perut lagi, takyah la!"
"Tengok la camne, kalu ok kita pegi je la".. Cececeehh, tengoklah camne ehh.. padahal dlm ati dah meronta2 nak pegi.. nak pegi..

Tu yg pegi mkn pizza mcm entry sblum ni hehe..

Read more...

LG VS KP...

 Monday, July 19, 2010

Tadi tgk vclip Alejandro - LadyGaga.. Huh, cam kaum nabi luth.. Nauzubillah.. tiba2 teringat saya dgn Incik Hel argue pasal sape paling lawa..

Incik Hel kata Ladygaga lawa..





Tapi saya suka Katy Perry..



Cantik kan? Saya suka mekap dia.. ala-ala 50's..

Lagi2 masa videoclip 'If We Ever Meet Again' ft. Timbaland... Marveless la..

................................

Buat Incik Hel.. Ladygaga tetap tak lawa.. hahah...

Binimu ini juga yg lawa...

hahahah.. ayat takbley blah!!~

Read more...

Abah..

Uh, saya dtg lagi.. Saya mmg tak boleh benti menulis.. Walaupun markah karangan masa SPM agak memalukan.. tapi kt otak ni cemacam idea dtg.. Saya bukan kejarkan duit nuffnang ok.. 1 sen pon tak pernah dpt lagi & tak mengharap pon hehe..

Lepas saya tunjuk gambo lukisan Hamzah Iqbal kt Incik Hel, saya borak2 la dengan dia.. pasal abah..

Dulu, abah pantang kalu dengar ada pertandingan melukis.. mesti abah daftarkan nama saya.. Mungkin abah tengok saya suka melukis.. Saya melukis tak lawa mana pon.. Org lain bukan main melukis guna crayon la, watercolor la.. saya guna pensel kaler Luna tu je (Tolong jgn bayangkan Luna dotdot ye)..

Kadang2 dpt saguhati.. kadang2 tak dpt pape pon eheh.. tapi tak melemahkan semangat abah tuk terus ajar saya.. Selalunya abah cari gambar ikut tema pertandingan tu.. Bukak kamus bergambar la.. bukak majalah la.. Kadang2 abah draf & suh saya tambah sendiri apa2 yang patut..

Abah tak pernah berenti sokong saya walaupun masa tu saya masih lagi bersekolah tadika.. Sampailah saya sambung belaja di Kolej Latihan Telekom & sampailah saya berhenti belajar tak sampai pon 1 semester di kolej yg sama..

Abah tetap sokong saya..

Tapi saya je yg tak bersyukur..

Uuhuh.. saya bebetul rindukan abah..

Huwaaa... nak nangis nih!!

Read more...

Tepon & Parking

Setelah berdolak-dolak.. dan berdalik-dalik (oh ada ke perkataan ni?) akhirnya berjaya juga Incik Hel membuka mata hatinya untuk merembat HTC Legend ini.. Sungguh meng'annoying'kan hatiku ini tau!~ Mencik!~



Tengok la betapa slim, ensem, tulus & mulusnya HTC ini.. bisa menghancurkan ati saya tiap2 malam tau..

Mana taknya.. asik membelek body menatang ni je tau!!! Sian i! Hahahha..

Tapiii..... Incik Hel ada offer baekk punya kat saya.. Kalu saya berjaya membuat kutipan.. err.. bukan.. dengan kata yg lebih bermakna.. berjaya membuat simpanan gaji bulan ni, dia akan top up gaji saya untuk mendapatkan brg baek seperti di bawah ini... jejejeng!!~ (Adeh, da plan cemacam dah ni.. Nak kena kensel ke?)..



Sony Ericsson X10 Mini..

Asalkan guna Android.. Ohh bininya yang tak tau pape ni tak kisah, janji dpt tepon baru haha..

Jgn tanya reganya, mmg jauh ketinggalan berbanding dgn Legend.. Tapi i tak kisah..

---------------------------------

Masa gi survey HTC Legend ni kat Summit.. kitorg tekekek2 gelak bila baca kt display tu ditulis 'HTC Legeng!".. Hahahah... apekes legeng?? Rugi tak snap! Lagi klako bila kitorg berdebat samade spatutnya ditulis 'Legend'.. ataupun 'Lagend'.. Hahah itupun jadi isu..

---------------------------------

Disebabkan Incik Hel telah memberi sepenuh perhatian pada Incik Legeng ni, dengan itu saya bermurah hati ingin memberikan Incik Hel kata-kata nasihat.. iaitu :

1) Tolong jgn biasakan Hamzah Iqbal main game kt tepon ni.. Kalu Incik Hel tadek kt rumah, naya saya nak layan Hamzah Iqbal menjerit2 nak main game kt tepon saya yg serba 'hang' ni..

2) Sila konsentret semasa memandu.. Incik Hel tak sepatutnya belek Incik Legeng semasa membuat korner.. Ade yg makan kon tepi jalan kang!

3) Tolong rajin amik gambo kami anak beranak.. ape kes enpon best2 tapi syok sorg2..

4) Sila jangan abaikan isteri dan anak2 mu ini.. Kalu ye tgh godek tepon pon, perati la budak2 tu sket.. kesian, asik i sorg je yg main kejar2 dgn Hadif lepas kuar dr toilet.. Semput i tau!~

5) Tolong download lagu best2 pastu send kt saya.. Ape kes download lagu sorg2??

6) Tolong carik charger tuk keta, tak guna tepon mahal2 tp bile tepon asik bateri kong jek haha..

7) Dan tolong tepati janji anda tuk membelikan isteri tercinta mu ini tepon baru hahahahaha...


itu ajee!

----------------------

Semalam kunun2 nak gi Care4, nak carik almari plastik tuk baju budak2.. Skali ramai giler umat sampaikan tadek parking..

Hamzah Iqbal : Ibu, alhamdulillah ade paking!
Saya : Bukan la.. kena doa.. "Ya Allah ya tuhanku, mintak2 la ada parking utk kami.. Amin..
Hamzah Iqbal : (Baca doa pelat).. Amin!
Saya : Tadek parking la abg, kita gi Summit je la ek...
Hamzah : Keta banyak la bu.. Parking tadek..

..............

Sampai kt Bukit Pasir.. Benti kt simpang area Pizza Hut..

Hamzah Iqbal : Ibuuuu.. kat pizza baaaaanyaaakk parking!
Saya & Incik Hel : Erkk??

Hahah sabo je la anak bujang saya sorg ni.. Sampai kt Summit terus ke Pizza Hut.. Ngidam agaknya mamat tu..

Read more...

Nengok gambo!~

 Friday, July 16, 2010

Sesi tengok gambar...

Bestpren saya, Norhafiza atau nama glamernya Siti Nor'Abui telah selamat melahirkan baby montel pada 2 Julai lepas secara ceaser.. Comey giler baby dia..


Ni masa melawat kt Hospital Putra.. Dpt tengok dr jauh je sbb dlm bilik baby.. Asik nangis je mamat ni.. geram tau dgr dari jauh.. Dah la salah spital, patut la carik no bilik takdek, rupanya kitorg kt Hospital Pantai hahahahah.. kenangan tul la! Tak pasal2 gado dpn lif..




Oh... mmg muka Abui.. Abui junior!!~

------------------------------

Semalam hari kreatip saya.. Saya cipta ni.. (tetiba perasan hebat sgt!)



1) Bahan2..
-pencungkil gigi yg tebal sket.. kalu leh, guna lidi cucuk sate yg tebal.. yg buluh.. jgn la guna yg halus tuk penyapu lidi tu..
-polisterin kadbod..
-gam kalu ada.. saya tadek, so saya KIV dulu hehe..


2) Kadbod potong la sesuka ati.. 4 segi ke, senget ke 3 segi ke.. kalu nak lagi tegap, guna 2-3 keping kadbod ukuran sama & gamkan..



3) pastu cucuk pencungkil gigi kt kadbod tadi.. susun la elok2.. saya siap ukur & buat garisan biar rata..


cam ni haa..


4) Taraaaaaaaaaaaaa... jadilah tempat simpan benang hahahah.. kreatip tak? kreatip tak?


Sekoci pon leh letak tau..

Saya buat tempat benang ni khas utk meja baru saya.. (hahah ckp je la dah beli meja baru... kreatip kunun!!)..

klik utk lebih jeles.. eh.. lebih jelas hahahah...


meja cokia je.. rega RM55... beli kedai blakang rumah.. nak hantar pon senang, bukak je pintu dapo hahahahha.. harruusss bli yg murah & senang angkut.. kualiti?? Err.. ikut harga gak la..

-------------------------

Pastu, belen kadbod tu saya buatkan sumting tuk Hamzah iqbal..

tgk ni dulu..

Dpt idea dr gambo bawah ni..




Pastu dia minat dgn katun ni.. Yg minatang muka bulat tu..




Jadilah camni hahahahahhahahahaha...


Itupun nangis2 nak suh saya lukiskan tangan & kaki.. adeh.. cam bontot pulak kat dagu hamzah tu hahaha.. opss, suar hamzah ala2 girly tu saya yg jaitkan hahahaha.. Apsal pistol tu nmpk pelik? sbb saya tak bleh imagine bentuk pistol.. pastu patah 2 hamzah terduduk.. tepaksa la selotep.. Saya sangkut topeng tu guna getah pinggang sbb getah belacan tadek.. selotep je.. pastu baru pakai 2x dah tetanggal.. melalak lagi suh saya pasang.. terus saya bukak cite katun Ponyo..

----------------------------------

Cite pasal konvo pulak..

Saya bejaya jait baju batik Universiti dalam masa 1 hari setengah.. wpun tak cantek (siyes tak cantik), bajunya terbesar & kainnya tersingkat.. tapi saya tetap pakai tuk meriahkan majlis konvokesyen tempat keja saya..



2 budak gemok tengah seronok sakan.. sbb kejap lagi dpt makan heheh..



Yg saya pakai tu baju uniform batik Universiti.. Yg kak su pakai tu bukan haha... Dia dah terkeluar dari tajuk.. last minit ada announcement kata pakai baju kurung biasa je.. Ah alang2 dah jait, pakai je la.. tak salah pon! (ati bengkekkkk je!)..



2 budak ni lain mak lain bapak tapi kitorg kata muka dorg ni sama.. Paksa si Saliza (kiri) pakai spek sbb nak samakan dgn Mai (kanan).. Sama kan? kan? kan? (tak sepasal korng jd bahan entry saya haha)



Limo yg bawak Sultan Johor.. Ni limo yg ke2.. yg petama tak sempat amik gambo.. Yg 1st tu Bently kotttt! Yg ni tak tau.. tak amik tau pon.. amik gambo je.. (Aisey tangan gumuk sapa yg masuk ini pilem? Kak ipa, sila ngaku!)



Takyah tengok org bebaris, tengok khemah sbelah tu.. Itu le tempat kami.. jaga makan minum org Brassband TSN yg lawak tak ingat dunia (padahal muka masing2 macam nak makan org, skali buat lawak cam raja lawak!), driver2 VIP yg cam VIP gak (mesti kena jaga stendet kan, bawak pon sultan) & abg2 polis traffic yg tuff!!



Budak2 palapes tgh bekawad.. Nampak tak abg2 brassband pakai baju ijau tu? Mula2 start lagu 'Madu Tiga', pastu lagu 'Senangnya dlm hati'.. pastu bederet lagu yg seangkatan dengannya.. Wahh, cam sesuai je lagu2 tu tuk para lelaki.. ciss!!



Adik2ku tengah bekawad.. Tingat zaman join PBSM dulu.. i suke kawad tau.. Sayang takdek gambo masa kawad hari merdeka kt dataran merdeka duluuuuuu.. sampai hitam muka jadinya..



Ketibaan Sultan Johor.. Masa ni masing2 tak sabo nak tunggu TMJ.. tp sayang.. tak nampak kelibatnya (lagipun kitorg jauh tau masa ni, ujan renyai2 lak tu.. abis basah baju baru i)..

Abis dlm kul 1 lebih.. lepak kt opis pastu dpt tapau nasik beriani kambeng & puding karamel (sampai 4 bekas i makan tau! Eh, karamel byk lemak ek? ek? Ah da makan pon!)..

kesimpulannya... Konvo kali ni.. i kenyang uu!!~

Nnti ada konvo lagi thn ni jugak!~

Read more...

Update lagi..

 Tuesday, July 13, 2010

Apsal saya view kt pc saya tadek rama2 bertebangan.. tp view kt pc org lain, tetiba cam berada di khayalan lak ada menatang2 ni berterbangan kt blog nih.. ngacau je la.. nak baca pon payah..

eh.. cam ler ada org yg baca blog saya nih..

--------------------

Dari haritu nak update cite ni.. tp dah update kt status fb.. so klik tuk baca yek..



Owh ye, anda perasan ada bendera jerman di atas tu tak? kalau tak perasan takpelah.. masih ada ruang untuk anda muhasabah diri hahah.. (gelak dlm tangisan.. apsal ko kalah ah??)..

-------------------------

Senin lepas (semalam, pagi2 buta).. kunun2 nak nengok final World Cup 2010.. Incik Hel da ready dpn tv.. Hamzah dah ready dgn botol susu, bantal & baring sbelah saya.. Hadif dah hanyut di alam fantasi.. Saya? gigih uruskan skirting meja kak su..


gambar : skirting meja yg tak siap2..

tengok jam, 2 pagi.. Simpan brg2 jahit, lepak dpn tv sama hamzah & Incik Hel.. Hebat hamzah ni, tak ngantuk lagi disebabkan dah tido kul 7mlm sampai 9mlm td.. TV tgh ada ulasan bola, tp tak start2 lagi.. Saya gurau2 dgn hamzah, ajak dia tido.. akhirnya 2 branak hanyut..

Terbangun pagi.. tgk tv still ada ulasan lagi.. tapi bola da abis lawan.. cisss! mmg mata ni xleh disetting sendiri.. asik telepas jek.. Tgk incik hel suda baring atas sofa.. tenganga.. tanda dia dah lama hanyut..

"Bang, tutup tv tu.. nanti kata membazir letrik la.. itu la ini la!"
"hah?" Incik hel kembali tutup mata..
"Tu.. tv tu tutup.. membazir jek.. "
'hah?" kembali tutup mata..

saya terus bangun, tak jumpa remote (sbb incik hel tido dgn remote), terus tutup suis..

Esoknya..

"Bang sape menang smlm?"
"Tah, abg tetido sblum bola start.. ni nak carik la ni sape yg menang".. sambil usaha carik siaran radio yg ada ulasan pasal bola..

Laaa.. rupanya bukan saya sorg yg takleh setting mata.. & Incik hel kata saya tak suruh dia tutup tv pooon..... sabo je la!!

Read more...

CIte Hamzah Iqbal pulak

Disebabkan selalu dikelilingi org2 yg rabun, Hamzah Iqbal mula me'request sesuatu..


Spek yg 1st ni cam comey la pulak.. Tapi tiba2 dia tak berkenan...


Yg ini jugak dia berkenan...


Abg ensem dan adik gebu...


Spek Ben10 yg ada berjuta2 cop jari kt cerminnya.. sejuta kali jugak dilap tapi tak penahnya bersih..


Seorang lelaki berusaha mencarik sesuatu dalam poket doraemon..


Oh, rupanya ada anak lelakinya dlm poket itu.. Kesian..!~


Cite best, sarat dgn mesej kasih syg.. I lufff it! Suka cite mcm ni bebanding dgn Upin Ipin-pengembaraan geng sbb upin-ipin tu penuh dgn adegan ganas.. Ngigau2 anak i tau!


Despicable me.. i lufff it too.. Abaikan bibik yg tengah dukung budak tu ye.. Cite2 camni sesuai ditonton kul 8 mlm ke atas, time Hadif ngaruk nak tido.. Kasi susu sebotol, tepuk2 sket.. Nanti belayar la dia.. Cuma kena ada kekuatan otot la sebab kalu cite ni sejam, sejam la ko kena dukung dia.. tepuk2 dia..

--------------

Saya perasan Hamzah Iqbal suka melukis.. Jadi saya pon testing la kemahiran melukis dia..


kiri tu lukisan Hamzah.. kanan tu saya.. Jgn gelak.. kucing saya gemok dan ada 2 kaki jek.. Tinga pon cam arnab.. Hahah tiba2 takleh imagine rupa kucing.. Kucing saya tgh bejalan.. Kucing hamzah leh duduk lak..


Kiri hamzah iqbal.. Kanan saya.. Hamzah tanya saya "Kita lukis gamba nenek2 ye bu?" hanya disebabkan saya suh dia buat rambut pusing2..



Kiri hamzah.. kanan saya.. Keta hamzah baru je turun dari bukit.. keta saya dah kt highway..


Kiri hamzah.. Kanan saya.. seperti biasa.. binatang saya suma gebu2 belaka.. cam kambeng ek? Perasan tak ada bulat kt lukisan Hamzah.. dia nak tulis "DOG" tp tak tau.. So jadi la camtu.. Dah cam tulisan rahsia lak..


Yg ni saya terpaksa layan dia lukis.. Sebab dah merengek2 nak suh lukis gambo famili.. Mula2 saya lukis belah kanan.. ada saya, Incik Hel, Hamzah & Hadif Daud.. Pastu dia merengek lak nak suh lukis gambo nenek.. So saya lukis la gambo nek yang, atuk K & Makde..


Pastu merajuk nak suh lukis gambo rumah.. Haa amek ko.. Cam budak sekolah rendah saya lukis.. Itu pon merajuk lagi..


Ibu.. nak resakse... Nah amik resakse cacat nih..


Nak otomen pulak.. Nah otomen ramping.. cam ada breast lak hahaha..

pastu nak ni.. nak tu...

terus saya simpan hahahahhahaha...

Read more...

Update kain kembang payung ina_sarina

Di bawah ni saya update gambo terkini kain kembang payung yg dijait oleh ina_sarina.. (tuk perhatian sifu kak zura heheh)


Cam kain velvet ek?? jeles i tau!~


Hahah sama jugak blom ada pinggang & kelim bawah.. tp da ada zip.. harruuuuusssss pasni saya abiskan jait kain saya...

So ina, pasni kita nak jait ape pulak? hehehe...

Read more...

Nak ke tanak?

 Wednesday, July 7, 2010

Erm.. esok jaga konvo..
Kena dtg sblum kul 7 pagi..

Pagi nanti German vs Spain..

Nak tgk ke tanak?
Tengok ke tanak?
Tanak ke nak?

Arghh.. Konvo tu leh tunda tahun dpn tak?

Read more...

I Pedulik Ape~

 Saturday, July 3, 2010

Brazil Kalah? Melo kena kad merah?

I pedulik ape..

Brazil dgn Belanda.. mmg i sokong Belanda..

I tak suka pasukan yg glamer2 nih!!

I tetap sokong pasukan low profile..

Pasukan mana yg low profile tu..

German laaaa ape lagi! Hik..hik..

Tapi kalu German kalah, diam2 je tau! I nak low profile jek..

p/s : entry ini saja ditaip sengaja ngada2...

Read more...

Bibirrrrr... pecchah!~

 Friday, July 2, 2010

Malam tadi Incik Hel & Hamzah Iqbal kuar gi amik air kat mesin yg doploh sen seliter tu kt opis... Dlm kul 9 malam camtu la dia call..

"Nanti balik awak tgk bibir anak awak pecah!"
"Hah! Kenapa?"
"Budak baik, biasalah.. Jatuh kt Aked!"
"Teruk ke?"
"Bedarah la jugak.. kena kat baju sket!.. Dah, awak tu nanti jgn lelebih! Biarkan je dia tu nanti!"

Gitu la kot perbualan saya dgn Incik Hel.

Pergh, bayangkan perasaan saya bila dengar camtu.. Bibir pecah, bedarah.. sapa yang tak risau.. Bediri gak bulu roma ni sementara nak tunggu dorg balik.. Incik Hel siap pesan awal2 sebab dia tau, saya mesti risau bebukan.. Kang daripada budak tu ok, kuat, sihat.. bila saya over sket, terus budak tu lembik, nangis, tetiba sakit jek..

Sampai rumah je terus panggil Hamzah.. Lahai sayu ati tengok bibirnya dah moncong ke depan.. Darah dak tanda, tapi nampak la kulit bibirnya tersiat sikit.. Ni mesti jatuh kt jln tar nih..


Masa ni dah kering darahnya..


Dengan flash, baru nmpk lukanya..


Gambo zoom.. tak la teruk sgt, ada terbelah sikit..


Gambo bonus, Hadif Daud tido bertemankan Mr. Rabbit Hamzah Iqbal yg kian dilupakan hehe... Siap tutup muka sebab silau lampu..

Itu je kot..

Update :

- Kain panel belum buat pape lagi dari haritu.. Still lom sambung zip/getah pinggang/kelim.. Mebi weekend ni kot.. Tunggu Incik Hel tadek hehehe...
- Ina Kasnon - dah siap potong suma, belum jahit lagi..

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP