Posts

Showing posts from July, 2010

...

dalam hati ada kuman

Sedih..
Penat je berharap..

Tom Yam!~

Image
sumber gambar : yahoo image..

Semalam masak tomyam.. Disebabkan tadek daun limau purut (adee, tapi dah kering & baunya mcm tak sedap.. kang letak rasa pahit pulak), terus letak daun selasih (basil) yg dlm botol tu.. Sedap jugak rupanya.. Dapat pulak air limau nipis sebijik.. mmg umphh la... Goreng telo pon letak basil gak hahahah... cam jakun, berangan masak cam AFC hihi..

Time senduk nasik.. sambil pegang tudung periuk, sambil pegang pinggan.. Huhu cam la tangan ni ade 3 ye tak? Disebabkan nasik baru masak, saya pon letak la pelan2 atas meja, elok2 je kt tempat yg sepatutnya Incik Hel duduk..

Time nak tutup periuk.. Eh, nape berat semacam je tutup periuk ni..

Laa.. kat tangan saya sekarang adalah pinggan nasik.. So, yg saya letak atas meja tadi ape?

Terus pusing tgk atas meja..

Yeee, betul!! Saya letak tudung periuk atas meja cantekkk je kt tempat yg sepatutnya Incik Hel duduk.. Hahahahaha.... Nyanyuk part 2 nih..

Sakit perut gelak sorg2.. Tah nape tah semalam adalah hari nyanyuk saya.…

Joy Vs Bueno..

Image
gambar : Kinder Joy..

------------------------

Incik Hel sangat-sangat-sangat suka beli mendalah atas ni tuk Hamzah Iqbal tanpa mengambilkira harga RM3 seketul.. Beli goreng pisang pon kenyang!~ Mainannya pulak stakat leh main 5 minit je, dapat kat Hadif, Hamzah meraung.. pastu lanting sana sini.. Abissss....

Disebabkan anak2 diletakkan di kampung selama 2 ari (weekend), kitorg pon planning la nak bli sumting..

Incik Hel : Abg rasa nak belikan Hamzah Kinder Bueno la..
Saya : Kinder Bueno?
Incik Hel : Ala yg bulat2 mcm telo tu.. (sambil buat gaya bulat2)..
Saya : Itu Kinder Joy la..
Incik Hel : Eh, Kinder Joy ke? Bukan Bueno?
Saya : Joy la.. yg bulat2.. Bueno tu yg panjang2.. (sambil imajin iklan "sekejap, saya sedang ber-bueno".. eh gitu eh iklan dia.. yg tgh chatting tuu)..
Hahah.. pastu merepek2 sampaikan cite 18sx aahaha.. ni takleh cite.. haramm hihi..

gambar : Kinder Bueno

------------------------------

Pastu saya pon call la kampung masa dah ondewei dlm keta nak jemput dorg, nak ck…

Uh.. Malu!~

Image
gambar : koleksi muka anak2 saya..

----------------------------------

Oh.. hari ini sungguh mamai..

Manakan tidak..
Tengah syok2 nak pakai toner..
Tonyoh2 kat kapas, tak kuar lak airnya..

Pikir2 balik.. nape tak kuar?
Erk, bukan ke yg saya pegang ni deodorant?

Alapak!!
Sibaik Incik Hel tadek dalam bilik..
Maluuuuuuuuuuuuu...

-----------------------------------------

Nak upload gambo, tp tadek..

Cam tak best update widaut picher.. Incik Hel, tulun upload gambo dr enset Lejeng dgn segera..

---------------------------

Pagi tadi dlm keta..

"Ish, nape laaa mata saya ni tak boleh bukak!"..

Motif? Hamzah Iqbal ngantuk.. Tp leh kuarkan stetment camni lak.. Lastik kang baru tau!!~

Suh tido cepat tanak.. Suh kencing sblum gi keja pon tanak.. Ngeri tau! Tilam yg tengah jemur kt luar tu tak kering lagi bau febrez, ni ada ura2 cam nak ngompol lagi!

-------------------------------

Minggu ni adalah minggu hectic bagi saya.. Hadif Daud, masyaAllah tak terkontrol saya.. Memang 2x ganda lasak dari abgnya..

Sabtu,

dari pagi sampai ke petang teruk saya dikerjakan dia.. Dengan terjun dari kepala sofa (kepala sofa ok, tempat kita sandar badan tu) ke lantai & landing pakai kaki (slalunya kepala sampai dulu).. Pastu leh naik balik sofa dari box container Incik Hel yg diletak blakang sofa.. Pastu kejar abg dia, pastu naik balik sofa..

Hamzah Iqbal pon kalah kalu lawan dgn dia.. skali dia tarik r…

LG VS KP...

Image
Tadi tgk vclip Alejandro - LadyGaga.. Huh, cam kaum nabi luth.. Nauzubillah.. tiba2 teringat saya dgn Incik Hel argue pasal sape paling lawa..

Incik Hel kata Ladygaga lawa..





Tapi saya suka Katy Perry..



Cantik kan? Saya suka mekap dia.. ala-ala 50's..

Lagi2 masa videoclip 'If We Ever Meet Again' ft. Timbaland... Marveless la..

................................

Buat Incik Hel.. Ladygaga tetap tak lawa.. hahah...

Binimu ini juga yg lawa...

hahahah.. ayat takbley blah!!~

Abah..

Uh, saya dtg lagi.. Saya mmg tak boleh benti menulis.. Walaupun markah karangan masa SPM agak memalukan.. tapi kt otak ni cemacam idea dtg.. Saya bukan kejarkan duit nuffnang ok.. 1 sen pon tak pernah dpt lagi & tak mengharap pon hehe..

Lepas saya tunjuk gambo lukisan Hamzah Iqbal kt Incik Hel, saya borak2 la dengan dia.. pasal abah..

Dulu, abah pantang kalu dengar ada pertandingan melukis.. mesti abah daftarkan nama saya.. Mungkin abah tengok saya suka melukis.. Saya melukis tak lawa mana pon.. Org lain bukan main melukis guna crayon la, watercolor la.. saya guna pensel kaler Luna tu je (Tolong jgn bayangkan Luna dotdot ye)..

Kadang2 dpt saguhati.. kadang2 tak dpt pape pon eheh.. tapi tak melemahkan semangat abah tuk terus ajar saya.. Selalunya abah cari gambar ikut tema pertandingan tu.. Bukak kamus bergambar la.. bukak majalah la.. Kadang2 abah draf & suh saya tambah sendiri apa2 yang patut..

Abah tak pernah berenti sokong saya walaupun masa tu saya masih lagi bersekolah tadik…

Tepon & Parking

Image
Setelah berdolak-dolak.. dan berdalik-dalik (oh ada ke perkataan ni?) akhirnya berjaya juga Incik Hel membuka mata hatinya untuk merembat HTC Legend ini.. Sungguh meng'annoying'kan hatiku ini tau!~ Mencik!~



Tengok la betapa slim, ensem, tulus & mulusnya HTC ini.. bisa menghancurkan ati saya tiap2 malam tau..

Mana taknya.. asik membelek body menatang ni je tau!!! Sian i! Hahahha..

Tapiii..... Incik Hel ada offer baekk punya kat saya.. Kalu saya berjaya membuat kutipan.. err.. bukan.. dengan kata yg lebih bermakna.. berjaya membuat simpanan gaji bulan ni, dia akan top up gaji saya untuk mendapatkan brg baek seperti di bawah ini... jejejeng!!~ (Adeh, da plan cemacam dah ni.. Nak kena kensel ke?)..



Sony Ericsson X10 Mini..

Asalkan guna Android.. Ohh bininya yang tak tau pape ni tak kisah, janji dpt tepon baru haha..

Jgn tanya reganya, mmg jauh ketinggalan berbanding dgn Legend.. Tapi i tak kisah..

---------------------------------

Masa gi survey HTC Legend ni kat Summit.. kitorg teke…

Nengok gambo!~

Image
Sesi tengok gambar...

Bestpren saya, Norhafiza atau nama glamernya Siti Nor'Abui telah selamat melahirkan baby montel pada 2 Julai lepas secara ceaser.. Comey giler baby dia..


Ni masa melawat kt Hospital Putra.. Dpt tengok dr jauh je sbb dlm bilik baby.. Asik nangis je mamat ni.. geram tau dgr dari jauh.. Dah la salah spital, patut la carik no bilik takdek, rupanya kitorg kt Hospital Pantai hahahahah.. kenangan tul la! Tak pasal2 gado dpn lif..




Oh... mmg muka Abui.. Abui junior!!~

------------------------------

Semalam hari kreatip saya.. Saya cipta ni.. (tetiba perasan hebat sgt!)



1) Bahan2..
-pencungkil gigi yg tebal sket.. kalu leh, guna lidi cucuk sate yg tebal.. yg buluh.. jgn la guna yg halus tuk penyapu lidi tu..
-polisterin kadbod..
-gam kalu ada.. saya tadek, so saya KIV dulu hehe..


2) Kadbod potong la sesuka ati.. 4 segi ke, senget ke 3 segi ke.. kalu nak lagi tegap, guna 2-3 keping kadbod ukuran sama & gamkan..



3) pastu cucuk pencungkil gigi kt kadbod tadi.. susun la elok2.. s…

Update lagi..

Image
Apsal saya view kt pc saya tadek rama2 bertebangan.. tp view kt pc org lain, tetiba cam berada di khayalan lak ada menatang2 ni berterbangan kt blog nih.. ngacau je la.. nak baca pon payah..

eh.. cam ler ada org yg baca blog saya nih..

--------------------

Dari haritu nak update cite ni.. tp dah update kt status fb.. so klik tuk baca yek..



Owh ye, anda perasan ada bendera jerman di atas tu tak? kalau tak perasan takpelah.. masih ada ruang untuk anda muhasabah diri hahah.. (gelak dlm tangisan.. apsal ko kalah ah??)..

-------------------------

Senin lepas (semalam, pagi2 buta).. kunun2 nak nengok final World Cup 2010.. Incik Hel da ready dpn tv.. Hamzah dah ready dgn botol susu, bantal & baring sbelah saya.. Hadif dah hanyut di alam fantasi.. Saya? gigih uruskan skirting meja kak su..


gambar : skirting meja yg tak siap2..

tengok jam, 2 pagi.. Simpan brg2 jahit, lepak dpn tv sama hamzah & Incik Hel.. Hebat hamzah ni, tak ngantuk lagi disebabkan dah tido kul 7mlm sampai 9mlm td.. TV tgh a…

CIte Hamzah Iqbal pulak

Image
Disebabkan selalu dikelilingi org2 yg rabun, Hamzah Iqbal mula me'request sesuatu..


Spek yg 1st ni cam comey la pulak.. Tapi tiba2 dia tak berkenan...


Yg ini jugak dia berkenan...


Abg ensem dan adik gebu...


Spek Ben10 yg ada berjuta2 cop jari kt cerminnya.. sejuta kali jugak dilap tapi tak penahnya bersih..


Seorang lelaki berusaha mencarik sesuatu dalam poket doraemon..


Oh, rupanya ada anak lelakinya dlm poket itu.. Kesian..!~


Cite best, sarat dgn mesej kasih syg.. I lufff it! Suka cite mcm ni bebanding dgn Upin Ipin-pengembaraan geng sbb upin-ipin tu penuh dgn adegan ganas.. Ngigau2 anak i tau!


Despicable me.. i lufff it too.. Abaikan bibik yg tengah dukung budak tu ye.. Cite2 camni sesuai ditonton kul 8 mlm ke atas, time Hadif ngaruk nak tido.. Kasi susu sebotol, tepuk2 sket.. Nanti belayar la dia.. Cuma kena ada kekuatan otot la sebab kalu cite ni sejam, sejam la ko kena dukung dia.. tepuk2 dia..

--------------

Saya perasan Hamzah Iqbal suka melukis.. Jadi saya pon testing la kemahiran m…

Update kain kembang payung ina_sarina

Image
Di bawah ni saya update gambo terkini kain kembang payung yg dijait oleh ina_sarina.. (tuk perhatian sifu kak zura heheh)


Cam kain velvet ek?? jeles i tau!~


Hahah sama jugak blom ada pinggang & kelim bawah.. tp da ada zip.. harruuuuusssss pasni saya abiskan jait kain saya...

So ina, pasni kita nak jait ape pulak? hehehe...

Nak ke tanak?

Erm.. esok jaga konvo..
Kena dtg sblum kul 7 pagi..

Pagi nanti German vs Spain..

Nak tgk ke tanak?
Tengok ke tanak?
Tanak ke nak?

Arghh.. Konvo tu leh tunda tahun dpn tak?

I Pedulik Ape~

Brazil Kalah? Melo kena kad merah?

I pedulik ape..

Brazil dgn Belanda.. mmg i sokong Belanda..

I tak suka pasukan yg glamer2 nih!!

I tetap sokong pasukan low profile..

Pasukan mana yg low profile tu..

German laaaa ape lagi! Hik..hik..

Tapi kalu German kalah, diam2 je tau! I nak low profile jek..

p/s : entry ini saja ditaip sengaja ngada2...

Bibirrrrr... pecchah!~

Image
Malam tadi Incik Hel & Hamzah Iqbal kuar gi amik air kat mesin yg doploh sen seliter tu kt opis... Dlm kul 9 malam camtu la dia call..

"Nanti balik awak tgk bibir anak awak pecah!"
"Hah! Kenapa?"
"Budak baik, biasalah.. Jatuh kt Aked!"
"Teruk ke?"
"Bedarah la jugak.. kena kat baju sket!.. Dah, awak tu nanti jgn lelebih! Biarkan je dia tu nanti!"

Gitu la kot perbualan saya dgn Incik Hel.

Pergh, bayangkan perasaan saya bila dengar camtu.. Bibir pecah, bedarah.. sapa yang tak risau.. Bediri gak bulu roma ni sementara nak tunggu dorg balik.. Incik Hel siap pesan awal2 sebab dia tau, saya mesti risau bebukan.. Kang daripada budak tu ok, kuat, sihat.. bila saya over sket, terus budak tu lembik, nangis, tetiba sakit jek..

Sampai rumah je terus panggil Hamzah.. Lahai sayu ati tengok bibirnya dah moncong ke depan.. Darah dak tanda, tapi nampak la kulit bibirnya tersiat sikit.. Ni mesti jatuh kt jln tar nih..


Masa ni dah kering darahnya..


Dengan flash…