Joy Vs Bueno..


gambar : Kinder Joy..

------------------------

Incik Hel sangat-sangat-sangat suka beli mendalah atas ni tuk Hamzah Iqbal tanpa mengambilkira harga RM3 seketul.. Beli goreng pisang pon kenyang!~ Mainannya pulak stakat leh main 5 minit je, dapat kat Hadif, Hamzah meraung.. pastu lanting sana sini.. Abissss....

Disebabkan anak2 diletakkan di kampung selama 2 ari (weekend), kitorg pon planning la nak bli sumting..

Incik Hel : Abg rasa nak belikan Hamzah Kinder Bueno la..
Saya : Kinder Bueno?
Incik Hel : Ala yg bulat2 mcm telo tu.. (sambil buat gaya bulat2)..
Saya : Itu Kinder Joy la..
Incik Hel : Eh, Kinder Joy ke? Bukan Bueno?
Saya : Joy la.. yg bulat2.. Bueno tu yg panjang2.. (sambil imajin iklan "sekejap, saya sedang ber-bueno".. eh gitu eh iklan dia.. yg tgh chatting tuu)..
Hahah.. pastu merepek2 sampaikan cite 18sx aahaha.. ni takleh cite.. haramm hihi..

gambar : Kinder Bueno

------------------------------

Pastu saya pon call la kampung masa dah ondewei dlm keta nak jemput dorg, nak ckp dgn Hamzah Iqbal..

Borak2.. pastu giliran ayahnya pulak ckp.. sambil saya hulur enpon kt Incik Hel, buat loudspeaker..

Incik Hel : Hamzah notti tak?
Hamzah : Hamzah baik.. hamzah tak notti..
Incik Hel : Ayah ada belikan hamzah jajan.. Kinderjoy.. (Motip sebut nama ni? mcm ler budak tu tau hihi)..
Hamzah : ......... (diam, samade dia tgh pikir Kinderjoy tu menatang ape atau dia sibuk nak main)
Incik Hel : Ala... yg bulat2 mcm telo tuu (tak abis2 psl bulat hahah)..
Hamzah : Ayah.. ayah.. telo dah pechhhaaahh! (hahah masa ni saya tak tahan nak gelak.. lain org cite lain yg dia jwb)..
Incik Hel : Bukan la.. jajan yg bulat2 ada coklat tuu.. ada mainan..
Hamzah : blablabla.. (bebel2 pasal makde belikan dia sticker transformers..)

Saya punyalah konsentret sampaikan saya terhulur tepon tu kt mulut Incik Hel.. Hahahah sibaik Incik Hel tak cium & gigit.. tensen je mamat tu siap marah lagi.. Sori la.. Ni Kinderjoy punya pasal la nih.. Hahah..

Motif cite ni : Takde motif pon.. tetiba2 teringat pasal kes cium enpon hehehe.. harusss jadik entry haha.. (konfem balik kang kena marah lagi!)..

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai