Nengok gambo!~

Sesi tengok gambar...

Bestpren saya, Norhafiza atau nama glamernya Siti Nor'Abui telah selamat melahirkan baby montel pada 2 Julai lepas secara ceaser.. Comey giler baby dia..


Ni masa melawat kt Hospital Putra.. Dpt tengok dr jauh je sbb dlm bilik baby.. Asik nangis je mamat ni.. geram tau dgr dari jauh.. Dah la salah spital, patut la carik no bilik takdek, rupanya kitorg kt Hospital Pantai hahahahah.. kenangan tul la! Tak pasal2 gado dpn lif..




Oh... mmg muka Abui.. Abui junior!!~

------------------------------

Semalam hari kreatip saya.. Saya cipta ni.. (tetiba perasan hebat sgt!)



1) Bahan2..
-pencungkil gigi yg tebal sket.. kalu leh, guna lidi cucuk sate yg tebal.. yg buluh.. jgn la guna yg halus tuk penyapu lidi tu..
-polisterin kadbod..
-gam kalu ada.. saya tadek, so saya KIV dulu hehe..


2) Kadbod potong la sesuka ati.. 4 segi ke, senget ke 3 segi ke.. kalu nak lagi tegap, guna 2-3 keping kadbod ukuran sama & gamkan..



3) pastu cucuk pencungkil gigi kt kadbod tadi.. susun la elok2.. saya siap ukur & buat garisan biar rata..


cam ni haa..


4) Taraaaaaaaaaaaaa... jadilah tempat simpan benang hahahah.. kreatip tak? kreatip tak?


Sekoci pon leh letak tau..

Saya buat tempat benang ni khas utk meja baru saya.. (hahah ckp je la dah beli meja baru... kreatip kunun!!)..

klik utk lebih jeles.. eh.. lebih jelas hahahah...


meja cokia je.. rega RM55... beli kedai blakang rumah.. nak hantar pon senang, bukak je pintu dapo hahahahha.. harruusss bli yg murah & senang angkut.. kualiti?? Err.. ikut harga gak la..

-------------------------

Pastu, belen kadbod tu saya buatkan sumting tuk Hamzah iqbal..

tgk ni dulu..

Dpt idea dr gambo bawah ni..




Pastu dia minat dgn katun ni.. Yg minatang muka bulat tu..




Jadilah camni hahahahahhahahahaha...


Itupun nangis2 nak suh saya lukiskan tangan & kaki.. adeh.. cam bontot pulak kat dagu hamzah tu hahaha.. opss, suar hamzah ala2 girly tu saya yg jaitkan hahahaha.. Apsal pistol tu nmpk pelik? sbb saya tak bleh imagine bentuk pistol.. pastu patah 2 hamzah terduduk.. tepaksa la selotep.. Saya sangkut topeng tu guna getah pinggang sbb getah belacan tadek.. selotep je.. pastu baru pakai 2x dah tetanggal.. melalak lagi suh saya pasang.. terus saya bukak cite katun Ponyo..

----------------------------------

Cite pasal konvo pulak..

Saya bejaya jait baju batik Universiti dalam masa 1 hari setengah.. wpun tak cantek (siyes tak cantik), bajunya terbesar & kainnya tersingkat.. tapi saya tetap pakai tuk meriahkan majlis konvokesyen tempat keja saya..



2 budak gemok tengah seronok sakan.. sbb kejap lagi dpt makan heheh..



Yg saya pakai tu baju uniform batik Universiti.. Yg kak su pakai tu bukan haha... Dia dah terkeluar dari tajuk.. last minit ada announcement kata pakai baju kurung biasa je.. Ah alang2 dah jait, pakai je la.. tak salah pon! (ati bengkekkkk je!)..



2 budak ni lain mak lain bapak tapi kitorg kata muka dorg ni sama.. Paksa si Saliza (kiri) pakai spek sbb nak samakan dgn Mai (kanan).. Sama kan? kan? kan? (tak sepasal korng jd bahan entry saya haha)



Limo yg bawak Sultan Johor.. Ni limo yg ke2.. yg petama tak sempat amik gambo.. Yg 1st tu Bently kotttt! Yg ni tak tau.. tak amik tau pon.. amik gambo je.. (Aisey tangan gumuk sapa yg masuk ini pilem? Kak ipa, sila ngaku!)



Takyah tengok org bebaris, tengok khemah sbelah tu.. Itu le tempat kami.. jaga makan minum org Brassband TSN yg lawak tak ingat dunia (padahal muka masing2 macam nak makan org, skali buat lawak cam raja lawak!), driver2 VIP yg cam VIP gak (mesti kena jaga stendet kan, bawak pon sultan) & abg2 polis traffic yg tuff!!



Budak2 palapes tgh bekawad.. Nampak tak abg2 brassband pakai baju ijau tu? Mula2 start lagu 'Madu Tiga', pastu lagu 'Senangnya dlm hati'.. pastu bederet lagu yg seangkatan dengannya.. Wahh, cam sesuai je lagu2 tu tuk para lelaki.. ciss!!



Adik2ku tengah bekawad.. Tingat zaman join PBSM dulu.. i suke kawad tau.. Sayang takdek gambo masa kawad hari merdeka kt dataran merdeka duluuuuuu.. sampai hitam muka jadinya..



Ketibaan Sultan Johor.. Masa ni masing2 tak sabo nak tunggu TMJ.. tp sayang.. tak nampak kelibatnya (lagipun kitorg jauh tau masa ni, ujan renyai2 lak tu.. abis basah baju baru i)..

Abis dlm kul 1 lebih.. lepak kt opis pastu dpt tapau nasik beriani kambeng & puding karamel (sampai 4 bekas i makan tau! Eh, karamel byk lemak ek? ek? Ah da makan pon!)..

kesimpulannya... Konvo kali ni.. i kenyang uu!!~

Nnti ada konvo lagi thn ni jugak!~

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai