Powered by Blogger.

Tepon & Parking

 Monday, July 19, 2010

Setelah berdolak-dolak.. dan berdalik-dalik (oh ada ke perkataan ni?) akhirnya berjaya juga Incik Hel membuka mata hatinya untuk merembat HTC Legend ini.. Sungguh meng'annoying'kan hatiku ini tau!~ Mencik!~



Tengok la betapa slim, ensem, tulus & mulusnya HTC ini.. bisa menghancurkan ati saya tiap2 malam tau..

Mana taknya.. asik membelek body menatang ni je tau!!! Sian i! Hahahha..

Tapiii..... Incik Hel ada offer baekk punya kat saya.. Kalu saya berjaya membuat kutipan.. err.. bukan.. dengan kata yg lebih bermakna.. berjaya membuat simpanan gaji bulan ni, dia akan top up gaji saya untuk mendapatkan brg baek seperti di bawah ini... jejejeng!!~ (Adeh, da plan cemacam dah ni.. Nak kena kensel ke?)..



Sony Ericsson X10 Mini..

Asalkan guna Android.. Ohh bininya yang tak tau pape ni tak kisah, janji dpt tepon baru haha..

Jgn tanya reganya, mmg jauh ketinggalan berbanding dgn Legend.. Tapi i tak kisah..

---------------------------------

Masa gi survey HTC Legend ni kat Summit.. kitorg tekekek2 gelak bila baca kt display tu ditulis 'HTC Legeng!".. Hahahah... apekes legeng?? Rugi tak snap! Lagi klako bila kitorg berdebat samade spatutnya ditulis 'Legend'.. ataupun 'Lagend'.. Hahah itupun jadi isu..

---------------------------------

Disebabkan Incik Hel telah memberi sepenuh perhatian pada Incik Legeng ni, dengan itu saya bermurah hati ingin memberikan Incik Hel kata-kata nasihat.. iaitu :

1) Tolong jgn biasakan Hamzah Iqbal main game kt tepon ni.. Kalu Incik Hel tadek kt rumah, naya saya nak layan Hamzah Iqbal menjerit2 nak main game kt tepon saya yg serba 'hang' ni..

2) Sila konsentret semasa memandu.. Incik Hel tak sepatutnya belek Incik Legeng semasa membuat korner.. Ade yg makan kon tepi jalan kang!

3) Tolong rajin amik gambo kami anak beranak.. ape kes enpon best2 tapi syok sorg2..

4) Sila jangan abaikan isteri dan anak2 mu ini.. Kalu ye tgh godek tepon pon, perati la budak2 tu sket.. kesian, asik i sorg je yg main kejar2 dgn Hadif lepas kuar dr toilet.. Semput i tau!~

5) Tolong download lagu best2 pastu send kt saya.. Ape kes download lagu sorg2??

6) Tolong carik charger tuk keta, tak guna tepon mahal2 tp bile tepon asik bateri kong jek haha..

7) Dan tolong tepati janji anda tuk membelikan isteri tercinta mu ini tepon baru hahahahaha...


itu ajee!

----------------------

Semalam kunun2 nak gi Care4, nak carik almari plastik tuk baju budak2.. Skali ramai giler umat sampaikan tadek parking..

Hamzah Iqbal : Ibu, alhamdulillah ade paking!
Saya : Bukan la.. kena doa.. "Ya Allah ya tuhanku, mintak2 la ada parking utk kami.. Amin..
Hamzah Iqbal : (Baca doa pelat).. Amin!
Saya : Tadek parking la abg, kita gi Summit je la ek...
Hamzah : Keta banyak la bu.. Parking tadek..

..............

Sampai kt Bukit Pasir.. Benti kt simpang area Pizza Hut..

Hamzah Iqbal : Ibuuuu.. kat pizza baaaaanyaaakk parking!
Saya & Incik Hel : Erkk??

Hahah sabo je la anak bujang saya sorg ni.. Sampai kt Summit terus ke Pizza Hut.. Ngidam agaknya mamat tu..

0 comments:

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP