Update lagi..

Apsal saya view kt pc saya tadek rama2 bertebangan.. tp view kt pc org lain, tetiba cam berada di khayalan lak ada menatang2 ni berterbangan kt blog nih.. ngacau je la.. nak baca pon payah..

eh.. cam ler ada org yg baca blog saya nih..

--------------------

Dari haritu nak update cite ni.. tp dah update kt status fb.. so klik tuk baca yek..



Owh ye, anda perasan ada bendera jerman di atas tu tak? kalau tak perasan takpelah.. masih ada ruang untuk anda muhasabah diri hahah.. (gelak dlm tangisan.. apsal ko kalah ah??)..

-------------------------

Senin lepas (semalam, pagi2 buta).. kunun2 nak nengok final World Cup 2010.. Incik Hel da ready dpn tv.. Hamzah dah ready dgn botol susu, bantal & baring sbelah saya.. Hadif dah hanyut di alam fantasi.. Saya? gigih uruskan skirting meja kak su..


gambar : skirting meja yg tak siap2..

tengok jam, 2 pagi.. Simpan brg2 jahit, lepak dpn tv sama hamzah & Incik Hel.. Hebat hamzah ni, tak ngantuk lagi disebabkan dah tido kul 7mlm sampai 9mlm td.. TV tgh ada ulasan bola, tp tak start2 lagi.. Saya gurau2 dgn hamzah, ajak dia tido.. akhirnya 2 branak hanyut..

Terbangun pagi.. tgk tv still ada ulasan lagi.. tapi bola da abis lawan.. cisss! mmg mata ni xleh disetting sendiri.. asik telepas jek.. Tgk incik hel suda baring atas sofa.. tenganga.. tanda dia dah lama hanyut..

"Bang, tutup tv tu.. nanti kata membazir letrik la.. itu la ini la!"
"hah?" Incik hel kembali tutup mata..
"Tu.. tv tu tutup.. membazir jek.. "
'hah?" kembali tutup mata..

saya terus bangun, tak jumpa remote (sbb incik hel tido dgn remote), terus tutup suis..

Esoknya..

"Bang sape menang smlm?"
"Tah, abg tetido sblum bola start.. ni nak carik la ni sape yg menang".. sambil usaha carik siaran radio yg ada ulasan pasal bola..

Laaa.. rupanya bukan saya sorg yg takleh setting mata.. & Incik hel kata saya tak suruh dia tutup tv pooon..... sabo je la!!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai