Posts

Showing posts from August, 2010

Fabric Giveaway by Little Mama

Image
Masuk-masuk je blog Lynn Nasir, ada cite pasal fabric giveaway dari LittleMamaDiary.. Banyak giveaway yang saya tak dapat masuk, samada disebabkan bizi @pun tadek line tenet kt rumah (Incik Hel bawak gi kelas).. so ape kata kali ni try pulak.. tuah badan sape yang tau kan??
----------------------------------------


fabric giveaway big banner Fabric Giveaway by Little Mama

Ada syarat2nya.. Saya copy paste ye..

----------------------------------------

1. Buat entri ringkas di blog entee tentang Fabric Giveaway ni – kena letak banner giveaway dan link ke contest page ini – http://littlemamadiary.com/fabric-giveaway-mama/ (Sudah)

2. Letak link co-sponsor dalam entri – http://littlemamalove.com(Sudah)

3. Letak banner Fabric Giveaway versi kecik kiut ni kat sidebar blog dan link ke sini (Sudah)


fabric giveaway small banner Fabric Giveaway by Little Mama

4. Tinggalkan komen yang anda join Fabric Giveaway beserta permalink ke entri anda. (Ni jap lagi kot)

Senang je kan? Kalau malas copy paste pun boleh.…

Projek Weekend..

Image
Moh nengok gambo..


Wallpaper komputer kt opis.. klasik ek..

------------------------------------------------

Projek weekend..

Sebelum...



Taraa.. selepas..



Model tak dibayo duit.. upah sup ayam jek..


Eii dah panjang rambut anak bujang ni..


Tangan si kecik yang nak main dgn butang.. Penutup beg ala 'patchwork' (tul ke nama ni?)... sepatutnya dok kt luar beg.. bila pasang, tak pasan lak.. Tengok2 ada kt bahagian dalam.. nasib la.. malas nak tetas..


Isi dalam, ada 3 kocek.. Akan dipos ke along.. Tunggu ye long.. Tak la lawa sangat, nak bawak barang2 budak boleh la kot..


Ada lagi..


Beg telekung mak.. bahagian luar..


Reversible beg.. ni bahagian dalam yg dah dikeluarkan.. saya prefer yg ni.. cantek bunganya..

------------


Sudah berjaya buat ini..


Free motion style ek nama dia? Tah saya pon tak tau..


Bahagian dalam beg yg beulm siap.. siap poket berzip.. 1st time buat.. gigil la jugak.. berkat jelujur dulu baru jahit.. hahha..


Taraa.. belah luar.. Ala box pleat gitu.. Nama tu yg penting..!!~



Abg kata…

Haa.. Amik ko.. Cite pjg lagi..

Image
Ada sape2 rindu nak tengok gelagat Hadif daud & Hamzah Iqbal? Meh nengok gambo bawah nih..


Ikut arah jam..
1- try songkok ayah..
2 - begambo lepas merajuk
3 - telentang di kapet baru
4 - main game Mcdonel
5 - upacara selongkar mainan
6 - tekelepot di balik car seat
7 - tepaksa main game kt lantai sbb mainan tak detect atas kapet
8 - usaha buat muka comel tak jadi..



1-3 - cara2 duduk atas bangku yang betul
4 - muka betukar menjadi cam baby girl
5 - usaha mengejar abg hamzah
6 - cara2 duduk atas kerusi yang betul (sesuai utk driver)
7 - rambut cacak
8 - mak nenek



cara2 minum susu yang betul..



Tak geng dgn abg..

.......................................

Hadif Daud tengah demam skang ni.. Teruk jugak la sampai 39.2 celcius panasnya.. nak kuatkan kipas, dia sema2.. Nak tutup kipas, badan dia panas.. endingnya kipas tu kejap kuat kejap slow.. & saya pon ikut MC 2 hari sebab diserang migrain teruk (kes tepaksa bejaga tengah malam)..

Alang2 dah MC start hari Selasa ingatkan nak nunggu mesin jahit yang diha…

Isnin, Selasa & Rabu punya cite.. amik kau! Hahah..

Image
Salam Ramadhan..

Alhamdulillah merasa kita kali ni menyambut Ramadhan utk tahun ini.. InsyaAllah thn depan kita bejumpa lagik..

Petang Ahad, niat sebenar nak gi Muar tuk carik karpet disebabkan Hadif dah menjahanamkan tikar buluh saya.. Tiba-tiba Incik Hel suh packing baju tuk tido sehari.. Mungkin kita akan balik KL.. Yahoooo....

Sampai KL kul 9 malam.. Lepak2 borak dgn mak abah... Masuk tido..

Isnin (saya memang mintak cuti Isnin & Selasa), pagi2 buta orang lain gi keja.. saya & Incik Hel gi ngadap Nasik Kandar Kayu (Tahapetahnamadia) kt Sri Permaisuri yg Super Lemau.. Saya order Teh O Suam, dia kata saya order roti kosong 2.. Kan ke beza bunyiknya..

Lama tak beromentik pagi2 buta sarapan sama2.. Ngam2 sampai rumah, Hadif melalak carik saya.. Budak ni memang pantang kalu tak nampak ibu dia.. Meraung manjang..

Kul 10 lebih, gi Ikea pulak.. Walaupun ada garmin (tapi macam takdek), kitorg still guna skill ingat-mengingat jalan2 KL nih.. Harussss nanti sesat lagi..

Sibaik parking still…

Oh Adik Kedai

Lunch smlm, berlari ke BP Sewing Machine Trading, Batu Pahat..

"Dik, mesin jahit tepi Brand Brother ade jual tak?"
"Jap ye kak!"

Terus masuk kedai.. blablabla.. bukak tingkap kaunter.. hulur jarum mesin kat saya..

"Akak carik mesin jahit tepi dik, bukan jarum mesin"..
"Ni jarum mesin jahit tepi la ni kak!" siap hulur 2-3 batang jarum kat saya...

"Bukan... akak nak mesin jahit tepi.. Brand Brother.. tuk jahit tepi baju tuuuu!" siap buat gaya kotak2..
"Ohhh... jap ye kak" buat muka kaver malu.. terus kuar dari kaunter..

Niat di hati nak nengok Brother 3o34D, skali adik salesgirl tu bleh tunjuk brand Golden Lion pulok.. Saya plak cam blur2.. pehal minah ni berangkut mesin bagai, siap cucuk benang suma.. Saja just nak tanya harga jek..

Alang2 dia dah kuarkan.. lantak pi la.. Bukan saya yg suruh pon..

Mesin jahit tu lebih kurang cam Brother gak, cuma 3 benang & beso sket.. cara masuk benang pon sama, angkat tapak pon sama, adjust benang…

Amin....!!~

Image
Mari sama-sama berdoa..

"Ya Allah ya tuhanku, bukakanlah pintu hati suami saya, Muhammad Helmi untuk mengizinkan saya membeli mesin jahit seperti proposal yang saya mintak.. Amin!"

Eh, ni seriyes, bukan saya main2.. tolong la doakan saya semoga suami saya tak berubah hati.. Saya betul2 nak mesin jahit tepi ni.. Bayar tiap2 bulan pon takpelah, janji saya dapat sebelum raya ni.. Banyak dah baju pending disebabkan mesin jahit tepi saya yg dulu dah rosak motornya..


Brother 3034D - gambo ihsan Yahoo! Image

Sebenarnya, mesin jahit bawah ni adalah mesin idaman saya.. Kalu dapat yg bawah ni konfem tak pandang mesin lain.. Boleh jahit quilt, langsir, cadar, comforter, jeans, papelah.. yang penting tau jahit hahah (eh, saya tau ke jahit suma nih?)..

Kalu loan saya dengan Incik Hel lulus tuk beli mesin jahit tepi (gambo atas).. Dah abis bayar nanti saya sambung la buat loan tuk mesin bawah ni pulak... boleh?? boleh???? Ala bang boleh la, pencen nanti saya amik la upah jahit tepi & buat …

Famili Day

Ok tadi dah taip banyak2.. tapi cam baca novel pulak, so saya ringkaskan je la..

Ahad, gi Famili Day..

- Sebelum keluar rumah, saya pesan dgn Incik Hel..
"Yang, dah pakaikan Hamzah tali pinggang?"
"Ni nak pakaikan la nih!"..

- Dlm perjalanan ke tempat pendaftaran, ujan gerimis.. saya payungkan Hadif & Incik Hel.. Tiba2..
"Ibu, malulah saya macam nih!"... Ish pehal lak Hamzah ni tiba2 malu nih?
Saya pon pusing belakang..

Laaaaaaaaa.. rupanya seluar jeans mamat tu dah terlondeh sampai ke lutut.. Sampai nampak 'bird'nya.. Hahahahhahah... tehegeh2 dia nak naikkan seluar.. Ish Incik Hel kata nak pakaikan dia tali pinggang..

Lepas gado ala2 manja.. rupanya baru tau, memasing dah misscommunication.. Saya suh Incik Hel pakaikan Hamzah tali pinggang tuk seluar.. Incik Hel ingatkan saya suh pakaikan seatbelt memandangkan masa tu Hamzah dah duduk kt car seat.. Heheh.. tak sepasal Hamzah tebogel pagi nih..

- Disebabkan kekeliruan tuk dapatkan kupon makanan, kitorg…