Haa.. Amik ko.. Cite pjg lagi..


Ada sape2 rindu nak tengok gelagat Hadif daud & Hamzah Iqbal? Meh nengok gambo bawah nih..


Ikut arah jam..
1- try songkok ayah..
2 - begambo lepas merajuk
3 - telentang di kapet baru
4 - main game Mcdonel
5 - upacara selongkar mainan
6 - tekelepot di balik car seat
7 - tepaksa main game kt lantai sbb mainan tak detect atas kapet
8 - usaha buat muka comel tak jadi..



1-3 - cara2 duduk atas bangku yang betul
4 - muka betukar menjadi cam baby girl
5 - usaha mengejar abg hamzah
6 - cara2 duduk atas kerusi yang betul (sesuai utk driver)
7 - rambut cacak
8 - mak nenek



cara2 minum susu yang betul..



Tak geng dgn abg..

.......................................

Hadif Daud tengah demam skang ni.. Teruk jugak la sampai 39.2 celcius panasnya.. nak kuatkan kipas, dia sema2.. Nak tutup kipas, badan dia panas.. endingnya kipas tu kejap kuat kejap slow.. & saya pon ikut MC 2 hari sebab diserang migrain teruk (kes tepaksa bejaga tengah malam)..

Alang2 dah MC start hari Selasa ingatkan nak nunggu mesin jahit yang dihantar Pos Laju.. Skalinya tido mati... tepaksa angkut esoknya kat Pejabat Pos.. Heheh..

Nak nengok rupanya??.. Silakan..


Eh, ada kuda inteprem pulak..


Ada 70 jenis corak.. rasanya saya cuma tau jahit lurus, zigzag, lubang butang je kot haha..


No 01.. utk jahit lurus.. kan saya dah kata.. ini je yg saya tau.. Itupun saya dah berjaya patahkan jarum sebatang.. Nampak tak J tu? Itu utk huruf tapak mesin.. Spatutnya jahit corak guna tapak N, saya main blasah tapak J, terus patah jarum hahaha.. Sibaik ada jarum spare..


Ni pun ada kes jugak.. Dah biasa guna pedal.. Bila kena tekan button start/stop ni.. memang terbabas-babas dibuatnya.. Takut nak speed, so tekedek2 la mesin ni bejalan.. Skang dah ok kot.. Lajuuu je.. Tapi kaki tetap kejang..... hahah.. cam org sbelah bawak keta laju, penumpang yg sibuk nak tekan brek.. gitu la kot gayanya hahah..

Apa yang saya dah buat dari mesin jahit ni? Buat tak tau je la kot sbb migrain kan.. Saya hadap sekejap.. Belek2 manual.. Zaaasss sambung tido.. Hahahah...


Workstation saya (Hahah.. dan2 tu ada alas meja.. padahal kain 2 meter saya selotep je.. malas nak jahit)..

-------------------------

Ok-ok.. cite menu buka pulak..


Ni masak Ungkep Ayam.. Jgn tanya saya ungkep tu ape... ni kwn saya punya resepi.. Masakan jawa.. Sedap giler.. Sampai saya lupa amik gambo.. Ni gambo lauk tuk sahur.. Hahahah tinggal 2 ketul jek.. cukup sorg satu.. Masakannya ringkas, siap lepas masak leh rileks2 tengok tv tunggu azan..



Ni masakan time Incik Hel takdek (gi kelas).. Walaupun budak 2 org yg lasak tu ada.. saya sempat gak masak daging kisar ala kebab (jadik weh), roti kebab (bli roti nan, pastu bakar atas bawah je) & ayam goreng rempah ala KFC (resepi sendiri2.. campak2 tak sangka jadik).. Eh ada telo dadar ek? Telo tu balance dari telo tuk goreng ayam campo rempah2 sket..


nasik lemak lauk sambal sotong & nugget..



Aiskrim sirap yg dah lama teperuk dalam peti ais.. tinggal tambah susu cair jek.. Haaha pemalas giler!


Kek batik.. yg ni ada cite disebalik pembikinannya.. Saya dapat resepi ni dari blok kat Tijah..
Saya baca masukkan 2 sudu tepung kastad.. Saya pon konfiden la masukkan tepung.. tapi tepung jagung.. Hahaha.. tapi jgn risau.. Rasanya tetap sedap.. Tak rasa pon beza tepung jagung & kastad tu.. Cubalah try... Heheh

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai