Powered by Blogger.

Isnin, Selasa & Rabu punya cite.. amik kau! Hahah..

 Thursday, August 12, 2010

Salam Ramadhan..

Alhamdulillah merasa kita kali ni menyambut Ramadhan utk tahun ini.. InsyaAllah thn depan kita bejumpa lagik..

Petang Ahad, niat sebenar nak gi Muar tuk carik karpet disebabkan Hadif dah menjahanamkan tikar buluh saya.. Tiba-tiba Incik Hel suh packing baju tuk tido sehari.. Mungkin kita akan balik KL.. Yahoooo....

Sampai KL kul 9 malam.. Lepak2 borak dgn mak abah... Masuk tido..

Isnin (saya memang mintak cuti Isnin & Selasa), pagi2 buta orang lain gi keja.. saya & Incik Hel gi ngadap Nasik Kandar Kayu (Tahapetahnamadia) kt Sri Permaisuri yg Super Lemau.. Saya order Teh O Suam, dia kata saya order roti kosong 2.. Kan ke beza bunyiknya..

Lama tak beromentik pagi2 buta sarapan sama2.. Ngam2 sampai rumah, Hadif melalak carik saya.. Budak ni memang pantang kalu tak nampak ibu dia.. Meraung manjang..

Kul 10 lebih, gi Ikea pulak.. Walaupun ada garmin (tapi macam takdek), kitorg still guna skill ingat-mengingat jalan2 KL nih.. Harussss nanti sesat lagi..

Sibaik parking still ada walaupun beratur keta menunggu (ari keja pun ramai org ekk??)..

Apa yg saya shopping di sana?
- Karpet besaaaa punya... muat 4 org tido atas tu.. lembut... & bebaloi!
- Para kayu & Sesiku L kaler merah & putih..
- Pemegang seterika leh sangkut kt dinding..
- Laundry basket
- Penyepit plastik makanan (tak tau la nama dia bantai je kasi nama)
- Pendant lamp yg amatlah murah & cantek
- Kitchenware..
Harga semuanya... bebaloi la jugak..

Balik rumah.. lepak2 kejap.. balik semula Batu Pahat.. Skejap je kan??? Yela, baju pon bawak sorg selai jek.. InsyaAllah, tahun ni raya KL dulu.. nanti kitorg lepak lama2 ek..

Sampai umah kul 10 malam.. Incik Hel terus bentang Kapet, pasang Pendant lamp yg super romentik kt dapo.. Uhh syoknya tido atas kapet yg bau sedap..

Esoknya (Selasa), hantar budak2 kt rumah pengasuh.. pagi2 kitorg kuar tengok wayang cite..

Memang best giler & disyorkan tuk tengok..
Abis cite ni.. gi makan dulu & sambung tengok cite ni pulak..


Cite ni kalu yg dah bebetul tgk version katun.. konfem cam frust sket la.. cam saya la.. tetiba tanya Incik Hel "Eh, bukan dia memang carik avatar ke?".. "Eh, parut Zuko tak nampak sgt pon!".. hahah sian Incik Hel..

Nampak la ciri 1Malaysia dalam cite ni sebab.. Fire Nation orangnya India, Earth Nation, org cina.. Air Nation.. ada mat salleh & negro.. & Water, orangnya mat salleh.. Saya tepikir gak.. nape takdek org melayu ek dalam cite nih? Hehehe.. katanya 1Malaysia kan??

Tapi puas ati sebab cerita ni dibuat sequal cam katun gak.. ada Book 1.. Book 2 suma.. Ok la kan kalu nak dibandingkan dengan Lagenda Budak setan & sumanya nak sumbat dalam 1-2jam..

Tengokkan pada pelakon dia.. mula2 cam.. adehh suma kelaut!! Bila dah 1jam.. baru nampak karekter masing2 sama cam yg asal.. Sokka memang best.. Suka tengok Sokka yg ensem ehheeh.. Walaupun dalam katun cam bodo2 alang gitu.. Tapi dlm filem ni, wahh macho gitu..

Appa mmg marveles la.. rasa cam nak naik jeee flying Bison tu.. Momo? Huhu nampak la ketidakwujudan momo.. mmg katun betul hihi..

Oh.. entry saya sungguh ke laut.. tak abis lagi nih..

Balik rumah kul 4 ptg.. Incik Hel sangkut iron holder, frame ayat Kursi & sempat tebuk lubang je tuk letak para.. pastu amik budak2 & balik kg..

Sahur & Buka puasa pertama di kampung...

Sekian... (cam ending cite wordworld pulak ahhahah)...

0 comments:

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP