Jekung Reput!~

Uh, dah lama tak drive, kejung2 perut saya dibuatnya bile ada 'akaaakkkk' tu suh benti jap nak beli cwn polisterin kt kedai ala-ala idup segan mati tak mau tu..

Benti satu hal, nak kuar dr parking tu pon satu hal.. Paham2 je la Incik Al ni panjang... Mulut saya komat-kamit tak benti buat lawak, tp dlm ati Tuhan je yang tau..

Itu kejung perut no 1..

Sampai rumah 'Abui'.. dijamu pulak dengan sate, nugget, fries, pizza maggie & kuih raya.. pergh.. ni pon masalah gak pada saya..

Kejung perut no 2..

Takpe.. rejeki jangan ditolak.. Sumbat je la.. Nanti petang2 kang konfem sistem perkumuhan saya aktif.. Malam kang ada Bara'an.. Err.. saya duk sini baru tau Bara'an tu ape.. Cam Marhaban dari rumah ke rumah.. Kat KL takdek buat camni..

Selalu kt KL, raya pertama sunyiiiiiiiiiiiiiiiiii je flat kt rumah tu.. memasing chau balik kg.. Rumah mak saya je yg havoc sebab dah macam kampung.. Segala kaum kerabat baik belah mak @ abah mesti datang beraya dulu rumah kami.. Kiranya cam R&R la.. sebab lepas abis beraya/makan, suma balik kampung hahah.. Harus mak caj tol kalu camni.. Takpe.. anak-anak saya dah caj tol.. memasing dpt angpau kan...

Saya memang dah amik kontrak potong nasik impit.. Adik saya (Akak/Jujen) kontrak buat air.. Along lak dia kontrak sambung-sambung @ lebih dikenali sebagai kalu ada pinggan kotor ko la kena cuci sebab selalunya dia sampai rumah lambat sebab beraya kt belah hubby dia dulu.. Ohh banyaknya 'sebab' dalam entry nih..

Eh, tadi bukan cite pasal kejung perut ke? Ok berbalik pada cite tadi.. Err.. kejung perut saya cuma ada no 2 je la.. mungkin malam kang terjadi lagi kes kejung perut no 3.. heheh..

Tengah simpan perut tuk Bara'an mlm kang ngeh ngeh ngeh..

Comments

  1. jekung reput = kejung perut ^^

    mak saya dulu selalu cakap terbalik2 ngan kitorg kalo nk secret2 ngutuk org. hahaha! missed those moments..

    ReplyDelete
  2. Hahah kak zima.. ni bahasa terbalik..

    Betul la lynn mak kita pon slalu cakap terbalik kalu nak ckp mende2 rasia.. kebetulan sama lak kita..

    ReplyDelete
  3. thanks lynn..

    lerrr alkisahnya.. ingatkan bahasa jawa.. meahahahha
    ~ nasib baik tak tanya orang rumah :p

    ReplyDelete
  4. hahahha mesti org rumah kak zura kerut2 dahi nak pikir maksud jekung reput tu hahaha...

    ReplyDelete
  5. sis azima, u r welcome :D

    sbb dah biasa guna, tu yg paham. hehehe! skang dh kawen ni duk jauh dr mak. jarang2 sgt dpt jumpa. so, takde chance dah nk tajamkan skill.

    desih kisit..pita dasuh da-a wakan lebog yg lobeh kacap nigi..hahahaha!(okay, dah karat..)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai