Posts

Showing posts from October, 2010

Hepi Besdei & Le Sac Dress

Image
Sebelum mula bercerita.. Saya nak wish dulu kat anak bujang saya..


Selamat Hari Lahir Sayang....
Ibu doakan Muhammad Hamzah Iqbal sentiasa dilindungi & diberkati lehNYA..
Jadilah anak yg soleh.. anak yg beriman.. yang menghormati org tua..
Jadilah anak yg bijak.. anak yang berilmu.. yang sentiasa bahagia..

Ibu doakan yang terbaik buat abang...
I Luv U... Mwah..

note : rambut panjang time raya aritu.. skang da gondol..

-----------------------


Hadif Daud interprem.. suka tengok gambo ni.. time raya gak.. Rasa nak cium je mamat nih.. Ohh.. rindunya kat dia.. bilalah nak balik nih..

-------------------------------------------

Owh.. ok.. pempuan gemok sudah inteprem..

Ni nak tunjukkan pada Kak Zura jahitan Le Sac Dress untuk Kelas FOC Online yang saya dah siapkan..

Disebabkan sambil potong kain.. sambil jahit.. sambil main kejar-kejar dgn Hadif Daud.. So jadilah blaus yang ala kadar nih..


Digayakan dengan cardigan & seluar slack.. Kalau nak tido malam, tak yah pakai slack pon takpe…

Anak-Anak..

Sape ada anak yg suka tengok kartun kt astro, mesti tau cite "Handy Manny" kan?..

Alkisahnya.. Hamzah Iqbal terhafal iklan cite tu.. Pastu tetiba dia cakap sorg2..


"Hai Acik Lopart"..
"Hai Manny!".. Kes sendiri tanya sendiri jawab... Hahah..

"Bukan Acik Lopart la abg.. ENCIK LOPART!!".. Saya cuba membetulkan dia..
"..Ooh.. "


"Hai Encekek Lopart!"... Erk... tecekek saya dengar.. hahah.. ENCEKEK?? Haha.. rasa nak teguling-guling gelak...

"Bukan Encekekk.. Incik!!!"..

"Yela bu... Hai Acik Lopart!!".. Saya terus terdiam.. lantak ko la.. Hahahha......

-------------------------------------------------------

Haritu saya rotan Hamzah Iqbal (ye.. saya mmg rotan anak.. tp bukan rotan kt tempat yg membahayakan & saya rotan bersebab)... Pastu dia pon nangis, duk la kt kusi plastik merah kt meja ABC.. Merayu2 nak mintak maaf..

Ada la dlm 5 minit (paling lama 10 minit kot, pastu mesti hati saya cair) saya panggil dia, dia mint…

Cite 10.10.10 & cite dah basi..

Image
Untuk sape-sape yang komplen blog saya tak update tu.. Haa amek korang.. Biar berdarah mata korang tengok gambo2 kat bawah ni hahahahahha.. (taip je cam tengah gelak jahat.. padahal sopan je terkemut-kemut kt sini)..



Ni Entry 10.10.10 aritu yang tak sempat saya publish... Ahad tu kami kena kerja kuat sebab ada Majlis Konvokesyen Kali ke 10.. 8 Julai haritu pon dah Konvo Kali ke 9 (Baca entry ni), Grup kami biasalah jaga bab2 makan.. so seperti haritu gak kami kena jaga grup bodyguard/pengiring, Polis trafik, driver VIP, Palapes & Brassband.. Havoc skejap sbb target yg dtg around 100 org, tapi aritu terlebih sampai 300 org.. pergh mmg double la keja kitorg.. Tapi.. atas dasar APA YANG PENTING.. KERJASAMA... semuanya dapat disettlekan dengan SMOOOOTTTHHH jee... Contohilah kami hahaha....

Ni ada gambo keta Lamborghini TMJ baru kami... Nak begambo dekat2 tak boleh (segan pon ada).. begambo la jauh2... Keta ni tak disuggest untuk org rendah.. sebab jenuh nak tarik pintu hahahaha...





Ok sto…

Dan pemenangnya adalah...... jejejengg...

Image
Heheh yg ni gambo ala skema... :




Yang ni gambo kurang skema... :




Yang ni gambo cam budak terencat pon ade gak hahaha.. :










Hahaha.. aksi gambo pagi tadi.. suma sporting.. cayalahh!!~ Luv U al!!~


Next year kita cuba kekalkan kejuaraan wuhuuuu...!!~

Pink.. Pink.. Pink...

Image
Wuhuuu.. Akhirnya saya berjaya juga menyiapkan wristlet yg saya idam-idamkan...

Daripada berwajah seperti ini.. (Dah macam kucing kurap.. Dah ler kaler coklat.. ada hiasan kucing.. kulitnya terkupas pulak tu..)..



Menjadi seperti ini...





Dengan itu secara rasminya saya telah join Jom Jahit Tinihani.. Yiehaa...

Wuhuu.. Cantek tak??? Kaler pink gitu!!~ Actually Hot Pink PVC ni saya beli dari JajaKraf.. Untuk PVC berukuran A4 baru RM2... Zipnya takdek kaler pink.. Yg ada pepel je.. Itupun balance sedozen zip kalerful yg along beli kt Mydin.. Thanks long!!~

Talinya jgn cite la.. Huduh giler.. Kunun2 nak buat ala2 beg lama saya.. Tapi saya ni jenis tangan tak bedung.. So jahitnya senget benget... Terus saya jahit zigzag... Hahaah jadinya cam freemotionstyle.....

Jahitannya jangan cite la.. mula2 guna jarum biasa.. terus patah! Sibaik masa beli mesin jahit tu saya order sekali dengan jarum tebal tuk jahit jeans.. Tension benang pon saya jadikan 5 daripada 2.5.. Dalamnya pon PVC Pink jugak dilapis d…