Powered by Blogger.

Pink.. Pink.. Pink...

 Tuesday, October 5, 2010

Wuhuuu.. Akhirnya saya berjaya juga menyiapkan wristlet yg saya idam-idamkan...

Daripada berwajah seperti ini.. (Dah macam kucing kurap.. Dah ler kaler coklat.. ada hiasan kucing.. kulitnya terkupas pulak tu..)..



Menjadi seperti ini...





Dengan itu secara rasminya saya telah join Jom Jahit Tinihani.. Yiehaa...

Wuhuu.. Cantek tak??? Kaler pink gitu!!~ Actually Hot Pink PVC ni saya beli dari JajaKraf.. Untuk PVC berukuran A4 baru RM2... Zipnya takdek kaler pink.. Yg ada pepel je.. Itupun balance sedozen zip kalerful yg along beli kt Mydin.. Thanks long!!~

Talinya jgn cite la.. Huduh giler.. Kunun2 nak buat ala2 beg lama saya.. Tapi saya ni jenis tangan tak bedung.. So jahitnya senget benget... Terus saya jahit zigzag... Hahaah jadinya cam freemotionstyle.....

Jahitannya jangan cite la.. mula2 guna jarum biasa.. terus patah! Sibaik masa beli mesin jahit tu saya order sekali dengan jarum tebal tuk jahit jeans.. Tension benang pon saya jadikan 5 daripada 2.5.. Dalamnya pon PVC Pink jugak dilapis dengan kain felt.. Tu yg ala2 tebal tu.. Saja je lapiskan..

Ada tali toncet spatutnya tuk letak keychain... Tp suma ingatkan saya nak letak label.. Adeh.. terus x jadi nak letak keychain kt situ...

Oleh itu... Saya telah berjaya menjimatkan pembelian wristlet daripada lebih kurang RM30 (ni harga wristlet kurap tu) kepada lebih kurang RM5 sahaja........

Jom nengok lagi...


Dengan keychain stroberi dari Cameron.. Apsal dalam gambo kalernya tak pink ye? Padahal ni shocking Pink.. memang pink terang la...


Ni bahagian dalam.. saya jelujur tangan je.. Sebab tebal.. Tanak gelembung sangat nanti susah ank zip.. Aik nampak lak duit singgit dalam tu.. Yee, arini duit saya tinggal singgit je hahah...

Erm.. mesti cantek kan... Memang cantik bila dipadankan dengan baju CHAMPION nih..



Huhu dah tunjuk gambo, baru leh berlagak... Kami, kaum kerabat Pejabat Bendahari telah menang perbarisan sempena Malam Sambutan Pesta Konvokesyen Universiti kami... Juara dapat RM1000 tp berkumpulan la.. bukan sorg satu dapat.. Kalu sorg satu maunya saya rembat mesin jahit tepi hahahah..

Suka baju ni.. Cantek.. macam Air Bandung Muar... Tiap kali tengok kaler baju ni mesti tebayang2 air bandung muar yg FIL saya selalu buat.. Sedap!!~

Dah lama tak berkawad, sejak join PBSM & KRS zaman sekolah dulu.. Memang havoc la.. org lain jalan sopan santun lenggang kangkung.. Kami jalan siap "kiri.. kanan".. Bila saya jerit "kiri".. Kak Ipa jerit "kanan".. Hahahh mmg enjoi dari start beratur sampailah ke penyampaian hadiah..

Kontigen kitorg ni memang jenis keturunan pak lawak.. Adeee je idea nak bagi gelak.. Sampai Ah So tepi jalan buat tanda bagus.. "baju cantek!"... katanya.. Si Boyok (Tukang bagi Command) pulak leh cakap "Sama laa.. sama laa!" Hahah.. sama baju dengan Ahso tu pulak.. Kaler pink!!

Time tengah bekawad.. Tetiba Boyok jerit... "Paandaaannnngggg... Awek!".. Haahah... Otometik suma pandang awek belah kanan... Siap lambai bendera kt budak2 sambil jerit "adek.. adekk!".. Pantang nampak kamera.. Tak kisah la daripada kamera tepon sampailah ke DSLR.. suma kitorg lambai... Org yg lepak tepi jalan sambil minum2 pon teragak2 nak sambut lambai kitorg hahahah...

Paling best skali bila lalu kat celah2 gerai air.. daripada jerit "kiri... kanan.. kiri.. kanan..!".. Otomatik jadi "Airr.. Free.. Air... Free..".. Hahaha.. ada yg jerit "Bang.. air 1 bang.. balik kang kitorg bayar!" Hahahaa...

Tp ramai yg balik awal.. Sebab acara abis kul 11 mlm.. Yg stay cuma 6 orang.. tapi bile menang.. perghh kecohnya macam 60 orang..

Esok ada acara bergambar beramai2 dengan replika Cek Seribu tu huhhu.. Nanti saya upload kalu ada gambonya yeee...

8 comments:

Lynn Nasir October 6, 2010 at 1:39 AM  

wrislet tu mmg santek..rasa nak join la, tp tgh ada tempahan pad plak. risau tak siap kalo sesukati je mencelah2 buat projek wrislet :D
tahniah, dh siap satu projek kraf.
tahniah juga sbb menang kawad :)

Sellynna October 6, 2010 at 11:53 AM  

thanks lynn..

saja suka2 join Jom Jahit ni sebab kalu nak tunggu buat sndiri.. rasanya thn2 dpn pon tak buat2 jugak.. Alang2 Tinihani dah bukak projek Jom Jahit.. kita on je la hehe..

tomei October 6, 2010 at 12:31 PM  

ish..kami baru nak potong kaen....tunggu ya... btw..salam kenai yaa..jalan-jalan carik kawan la katakan..!
ehh..btw..keje batu pahat ye?

Sellynna October 6, 2010 at 12:35 PM  

huhu tomei.. salam kenal.. jom carik kawan.. lagi syok kalu dpt kawan ramai2 nih..

ha ah keja bp.. tomei org bp gak ke?

tomei October 6, 2010 at 11:13 PM  

tidak..tidak..saya orang kluang..tapi tempat saya dating adalah di BP(seb baik kawen ..ahahaha) dlu pernah la latihan industri tekstil kat kuithho tu.. selalu le jemput g umah saya tu ye.. sian saya kureng kawan..ahahaha

Sellynna October 14, 2010 at 5:22 PM  

saya pon kurang kawan gak ahha.. sama2 la kita berkawan..

Mila@Rimbun October 18, 2010 at 9:20 AM  

cantiknyer guna PVC.. tebal tak masa nak jahit eks? lom terbuka hati nak beli PVC, takut mesin tahit tak larat nak jalan nnt kikiki

Sellynna October 18, 2010 at 11:16 AM  

tebal jugak la.. saya guna jarum 16.. jarak tapak pon amik yg paling beso, kalu tak konfem jahitannya jadi halus2.. nak tetas pon tak boleh.. saya potong sket dulu try jahit, baru berani siapkan wristlet..

tp saya lapis dengan kain felt.. kalu lapik jugak dgn PVC, tak tebal mana pon..

itupun main tipu.. masa jait tu saya tarik pvc tu kasi jalan haha.. takut tesangkut..

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP