Pesanan Penaja!~

Ok.. selepas kes yg sungguh meng'annoying'kan semalam.. saya sudah kembali tuk bercerita dengan lebih lanjut..

Mula2 ingat nak go on je la.. Lantak la apa org nak kata.. Tapi saya takleh tinggalkan macam tu je.. So sebelum saya nak bercerita dengan lebih lanjut pasal FAMILI saya (sahaja.. X termasuk cerita ofis).. saya rasa perlu saya tegaskan dulu di sini..

Kepada sesiapa yang membaca blog ini.. khas untuk kawan2 ofis saya.. samada secara sengaja.. tak sengaja atau dpt blog saya dari orang lain.. saya harap.. harap.. harap.. dan mengharap.. tolonglah hormat privasi saya...

Tak payah la nak sibuk cerita pasal blog saya dengan orang lain.. saya sedar blog saya ni tak seberapa pon.. just cerita pasal life saya & famili.. just cerita hal kebangangan saya yang tak sedar diri nak mengejar kemahiran itu ini.. Saya bukan kreatif mana pon.. yang saya cerita suma mende2 yang jadik.. Yang tak jadik takdek la saya nak cerita.. sebab.. sukati saya la kan.. so takyah la buat conclusion setakat dari pembacaan blog tak seberapa ni.. Korang lagi kenal saya secara realiti daripada korang kenal diri saya dalam blog ni.. So tak payah la nak kata itu ini..

Dulu, rasa bangga jugak bila ada yang eksaited baca blog saya.. tak saya nafikan.. naif kan.. tapi bila dah makin membesar komuniti yang tau wujudnya blog ni.. saya rasa tak secure.. rasa pelik ada la.. apa yang eksaited sangat orang lain nak tau pasal life saya.. Mula la rasa 'bodonya aku ni.. suma nak cite dalam blog!'..

Niat sebenar-benar-benarnya saya wujudkan blog ni ialah tuk mak abah saya.. kakak & adik saya.. tau dengan lebih dekat lagi tentang saya, Incik Hel & anak2 kami... Apa aktiviti kami.. gambar2 terkini cucu2 & anak buah dorg.. maklum la.. kami jauh..

Tak terlintas langsung nak berlagak.. eh aku da beli ni.. aku da pandai buat ni.. aku nak buat itu.. tak terniat langsung.. Niat cuma nak berkongsi pada yang sudi.. sebab saya start dari zero.. memang ngaku je la dulu saya memang tak pandai masak, tak pandai jahit, jaga anak pun tak betul.. tapi bila saya baca blog korang suma.. saya terasa macam kerdil sungguh diri saya berbanding orang lain.. saya perlu upgrade diri saya.. saya perlu bercerita di blog untuk mengingatkan diri saya yang saya perlu berusaha lebih dari apa yang saya dah buat sebelum ni..

Saya bercerita di blog bukan untuk menjadi buah mulut orang lain.. Korang kan kenal saya macamana... Korang sendiri nampak saya bekerja macamana.. time saya bizi macamana.. time saya senggang macamana.. time saya happy.. saya down.. korang suma tau macamana.. saya tak ramai kawan yang betul2 saya rapat.. memang hakikatnya saya rindukan life saya di KL.. tak saya nafikan.. tp saya kena terima hakikat yang saya dah berpijak di bumi yang nyata.. hidup mati saya InsyaAllah disini.. saya taknak kehilangan kawan disebabkan blog tak seberapa saya ni..

Tolong lah hormati saya.. biarkan saya dengan blog saya yang useless nih.. Setiap kali saya masuk sini.. setiap kali saya nak tekan button keyboard, tiap kali tu jugak saya rasa saya kena jaga hati dan perasaan orang lain.. tapi ini blog saya... Apa perasaan korang kalu korang terpaksa berkongsi rumah korang dengan orang lain? Kena jaga manners 24hrs.. Hakikatnya korang pon kadang2 ada jugak makan bersepah.. ada jugak bangun tido tak gosok gigi.. Haha.. susah ek nak jadi diri sndiri..

Ok seriyesly saya dah melalut.. Tu bukan point saya sebenarnya.. Saya memang suka berkongsi cerita dengan org lain.. Bak kata Incik Hel, saya seorang yang pandai bercerita.. Bila saya bercerita, saya akan bercerita dengan detail sampaikan dia tak perlu baca blog saya hahaha..

Jadi.. biarkanlah saya bercerita di sini sahaja.. tak payahlah tolong sampaikan pada orang lain..

Harap dapat mesej saya..

Penat dah menaip nih..

Tolong hormat saya sepertimana saya hormatkan orang lain..

Chow!~

Comments

  1. Salam Sellyna... emm saya mungkin tak tau in detail what had happened, tp kekadang its good to not share everything d alam maya ni. Kalau cerita2 detail yg nak share ngan family baik buat satu blog private for them. Bukan apa, takut mendatangkan fitnah and also bahaya untuk kita.. this is personal opinion jer, sbb my hubby selalu ingatkan yg jgn reveal itu ini kalau berblog.. takleh nak list kat sini, panjang sgt hihi.

    ReplyDelete
  2. slm mila..

    mula2 mmg nak privatekan.. bincang gak dgn famili.. tp disebabkan takdek pon mende2 rasia yg saya nk kongsi di blog.. slalunya bab2 rasia ni terus call jek.. rasanya saya publickan aje blog nih..

    famili saya cuma nak baca santai2 je aktiviti kami.. sbb tu saya rasa cam tak patut pulak nak di privatekan.. tak larat pulak nak jaga sampai 2 blog kalu nak wujudkan satu lagi blog private..

    aniwei.. thanks ye.. sbb bagi cadangan yg bagus.. maybe next time saya akan pikir balik cadangan ni..

    thnks..

    ReplyDelete
  3. secara peribadi, sy ajar diri sy ignore orang lain, sound sooo arrogant & pentingkan diri sendiri rite?

    tapi kalau u nak ambil kira semua.. sape yg ambil kira diri u?

    u hepi & nak kongsi cerita kat family di sana..anak u pandai itu, pandai ini, u boleh buat itu, buat ini.

    bagi yang +ve thinking, take this as a challenge utk motivate diri sendiri.. bila tengok orang lebih, akan usaha lebih.. yg penting, tahu niat kita bukan menunjuk sebaliknya utnuk kongsi... kalau boleh inspired orang lain, itu sudah cukup bagus.

    tapi yg -ve thinking.. apa bleh buat? bila tgk kita lebih.. ada dikiranya usaha kita utk dapat yang lebih tue? benda yg +ve banyak bleh diambil, tapi diambil -ve, so siapa yg bermasalah.

    update jer apa yg u buat, hepi kan dengan apa yg suka buat, share semua cerita ngan family.. coz ur blog rite?

    ~ suka baca dialog hamzah yg cute bahasakan diri saya & tengok pic hadif yang bermata bundar :)

    ReplyDelete
  4. Salam..
    ann rasa blog ni bagus je.. teruja tengok entri pasal kelas masakan kek tu.. wow..
    jangan pedulikan orang lain..
    memang payah nak puaskan hati orang lain..
    lagi bagus cerita hal peribadi dari cerita gossip artis kan (",)

    ReplyDelete
  5. kadang2 melor pun rasa mcm sellynna juga tapi buat2 x endah je.kite x mengata. pedulikan dgn org hidup mesti diteruskan.

    ReplyDelete
  6. wow.. kak zura berjaya menitikkan air mata kita huhu.. u r rite kak zura..

    yep kak zura.. saya sndiri bila baca semula entry yg lepas2 mau gelak teguling2 teringatkan dialog hamzah tu..

    for ann & melor.. thanks coz sudi ziarah blog saya.. saya hargai kalian.. thanks utk nasihat yg sangat2 menaikkan semangat saya...

    ReplyDelete
  7. no prob.. chill arrrr keh :p

    wanna share somting..

    life knocks u down sometimes...but it is ok u know...cos thats how life is...it can lift u up so high and it can bring u down crashing into pieces...but...what is not ok is when u let life keeps u down...

    rite?

    berhabuk makcik speaking.. jangan jatuh rahang, makcik quote nie from pembacaan sahaja.. lol!

    ReplyDelete
  8. hahahah kak.. baru nak kutip rahang jatuh tadi.. tak sempat nak baca ending akak hahaha..

    ReplyDelete
  9. kak sal. kte baru naik keje hr ni. Tu yg br nak komen. Buat tak tau je kak sal psl org2 yg tak semenggah tu. eleh jelesla tu diorg buta it smpaikan blogging pun kata fb, kehkehkeh. Bila pike balik kesian org tu ye, jwtn tinggi tp pengetahuan am zero hakhakhak. Kite mmg exsited tunggu entri baru k.sal. Seronok baca tau lg2 pic2 yg menggiurkan tu. keep it up lady..

    ReplyDelete
  10. huhu korang la antara penyebab2 aku tak sampai ati nak tutup/private blog ni (selain dr sebab aku sayang bangat blog nih)..

    erm.. heran gak ek.. blog ni bukan blog politik, bukan blog menghasut & bukan blog memfitnah sesapa.. tp cara dorg hentam aku mcm blog aku ni dah mengkucar-kacirkan sesuatu kompeni..

    ke dorg takut anak2 aku ambil alih jwtn dorg satu ari nti?

    muskhil!

    harap anak2 aku tak masuk bidang ni.. biar dorg masuk bidang yg dorg minat.. bukan mcm ibu dia nih.. bidan terjun ekekkekek..

    ReplyDelete
  11. ngah, biorkan aje. sape suro dia bace...org giler glamer mmg mcmtu, sebok nak pekik2 kat org pomot blog ko...publisiti percuma okey!!! janji mak, abah, aku, akak, laki ko, laki aku dpt bace.....chillex!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai