Powered by Blogger.

review 4 pelem!~

 Monday, December 20, 2010

Lately, kami banyak nonton movie (donlod je) dari nonton wayang.. Mebi sebab banyak movie2 terbaru yg dorg dah tolong uploadkan.. so i followww... wekeke..

Haritu tengok Inception..



Bagi saya, cite ni agak berat tuk orang yang malas berfikir macam saya.. So credit to Incik Hel yang tepaksa melayan karenah binik tersayang yang tak abis2 intebiu dia time2 tengah klimaks (cite ni laa)..

Pada saya cuma ada satu lagu tema yang sesuai untuk cerita ini.. lagu tu ialah "Umpama mimpi dalam mimpi" oleh Damasutra.. tapi patut diolah kepada "Umpama mimpi dalam mimpi punya mimpi punya mimpi punya mimpi" sampai tah berapa tingkat punya mimpi..

Endingnya? Saya kata dia still bermimpi (kiranya cam mimpi yg tak bangun2 la) tapi Incik Hel kata dia dah sedar.. sebab masa dia putar totem tu.. totemnya still bergoyang2.. tapi ujung2 cerita tu tiba2 totemnya statik.. & tiba2 macam mudah sangat dia nak balik ke pangkuan keluarga dia padahal realitinya dia pelarian..

Yang saya & Incik Hel tak paham.. kenapa tugaskan dia tuk carik Inception? Inception tu ape? Apa kena mengena Inception dengan famili dia?

Ok.. ok.. ok... saya dah paham selepas saya baca Wikipedia... hahahah ngelat! Ye saya ngelat!..

Ok next movie pliss!!
----------------------------




Cite nih? Yaaa.. berjaya membuatkan saya geli.. jijik.. nak muntah.. darah merata2.. tangan putus, kepala putus.. gigit sana sini.. Yeee cite vampire!!

Sebagai seorang mak budak yang penakut! Amatlah menghairankan bila saya bleh stay depan tv sampailahhh ke penghujung cerita (termasuk Hamzah Iqbal walaupun dia nangis2 takut.. tapi nak tengok jugak)..

Dan saya berjaya menya'ound' Incik Hel..

"Kalau malam karang ayang takut nak buat susu anak! Abang bangun ekkk!!"...

Tapi bila pikir balik cite ni.. tak seram mana pon... Pastu cam.. watdehelikopter... ending cam hampeh! Bak kata saya pada Incik Hel..

"Typical cite vampire.. tapi ni tebalik la.. kalu cite lain, vampire tu follow dia dr rumah, tapi cite ni.. dia follow vampire balik rumah.. pastu org jahat follow dia sampai tempat dia nyorok.. pastu konvoi mati beramai2.. Pastu rupanya cure dia senang je.. ko gigit je dia, nnti sihat, vampire gigit ko, vampire sihat, vampire lain gigit vampire sihat, vampire lain jadi sihat.. so on.. & on.. & on".. ok tipu! saya cuma ckp sampai 'typical cite vampire' tu je..

Cite ni membuatkan saya tak takut tgk cite vampire yg lain sebab.. bile saya tengok ada manusia yg jadi vampire lepas kena gigit.. mesti saya bg cadangan kat Incik Hel "Eleh, buat la macam cite Daybreakers tu.. dedah diri kt cahaya, pakai selimut basah.. leh jadi manusia normal balik.. pastu cocok je la darah org yg dah normal tu kt vampire.. konfem suma jadi normal".. hahahah yee.. saya dah agak dah.. itu ayat yg keluar.. so Incik Hel, lepas ni jgn bagi saya tengok cite vampire lagi.. Konfem ilang stim!

Ok.. next movie.. banyak lak ulasan tak munasabah saya nih..

--------------------------------




Ok, daripada 2 movie di atas, saya enjoy tengok cite ni sebab... saya boleh bermain teka-teki dengan Incik Hel.. Saya sukakan cite yang komplikated macam ni.. err maksud saya.. selain cite Inception laa.. Cinematographynya tak la hebat sangat sebab nampak gak la keCGIannya... tapi, bile angin ribut tengah kuat giler, terasa la macam rumah saya pon ada angin topan.. Errr ke kipas rumah saya tu laju sangat? Ok abaikan..

Saya sukakan cite yang membuatkan kita rasa.. lepas ni ape? Kalu dia buat ni, mesti jadi camni.. Mesti kawan dia jahat.. mesti orang tu bagi dia ubat.. Cam tu la gamaknya...

Tapi mak saya sukakan cite yang ada kena mengena dengan mahkamah.. Mak saya suka teka sape penjenayah sebenar.. Hahaha siyes, mak saya selalunya betul.. Mencik tau!! Ok.. off topic sat..

Endingnya memang tak diduga... Tapi slack sbb Incik Hel bocorkan maklumat pulak..

"Abang rasa endingnya, dia sendiri masuk hospital mental ni tau!"..

Konfem tak sabo2 nak menang hahaha... ye la.. main teka2 kan..

Tapi yg tak bestnya, bile melibatkan adegan wife dia bunuh anak2 dia.. Konfem hatiku nangis siapalaaaa yang tau.. Sedih tau! Sampai ati dia lemaskan anak2 dia, 3 org lak tu... tapi tabahhhh.. tabahh beb!! Tak nangis pon depan Incik Hel.. kalu tak konfem!! Konfem dia da tanak ajak saya marathon movie lagi huhu..

Endingnya memang tak diduga oleh saya & Incik Hel (ook... tadi review ending tak abis lagi).. Suma ingatkan dia dah sihat.. rupanya still rewind balik cerita lama.. Sian Dr. Sheehan asik ngikut dia jadi marshall je.. kalu saya, konfem dah resign hahahah..

Ok next...

------------------------


Yatterman..

Kasi peluang la tengok cite lawak pulak!!

Memang lawak spastik (err slapstik) giler2 punya.. Paling lak boleh blah bile geng dorombo joget2 masa tengah jual baju pengantin.. lawak giler!! Yatterwoof yang slow giler.. asik kalah je tak penah menang, bertukar jadi Yatterking.. Time dorg bertiga (termasuk anak Profesor ke sape tah yg carik skull stone) naik Yatterwoof memang lawak, tehegeh2 awek tu panjat eko yatterwoof hahaha... sampai laa ni saya xleh bayangkan.. asik gelak jek..

Paling tak boleh blah.. lambang Yatterman nih.. Korang pikir la sendiri hahahhaa..


Spender... wakakakkakaka....


Tapi.. saya & Incik Hel leh bantai tido lak time endingnya.. Yang bertahan, cuma Hamzah Iqbal hahahahah... So korang boleh bayangkan tak betapa "BESTNYA' cite nih???

------------------------------------

Ok.. itulah review saya, seorang penggemar filem donlod... Nak review cite Shrek 3, takdapek la pulak.. sound sistem tak mantap.. macam shrek tu tengah berbisik2 lak bile bercakap hahaha.. nanti saya review cite lain K...

adios!~

2 comments:

tomei December 24, 2010 at 10:25 PM  

puan: saya lepas tgk creta shrek 3...sangat sedap di makan..saya yang nganga..anak-anak "mengemas" di satu sudut...ahahaha

Sellynna December 28, 2010 at 8:10 AM  

ye cik puan tomei.. akhirnya dpt jugak tgk shrek 3.. mmg betul2 sedap dikunyah hahah..

tp yg tak sedapnya.. Hamzah Iqbal dok sibuk2 suh tutup..

sebab anak jantan saya yg sorg ni penakut.. so kalu tgk cite suspen sket.. dia yg over takut!!~.. padahal katun jek..

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP