Posts

Showing posts from 2011

Selly vs Jerawat

Erm.... takleh kecik ati lama-lama.. nanti makin kecik saya kt sini heheh..

Mungkin ramai yang tak kenal saya, mungkin ramai yang tak pernah kenal saya... dan tak mustahil mungkin ramai yang tak hingin nak kenal dengan saya.. tapi.. saya cuma nak kabo kan kat sini yang saya memang ada masalah jerawat sejak saya umur 12 tahun..

Ye.. 12 tahun beb.. bukan dah tua bangka camni baru dapat jerawat.. Budak2 lagi.. nak kata saya gatal.. saya tak pernah pon ada boifren dari zaman skolah.. (Err.. boifren maya takleh diterima la yek.. sbb masa saya form 1 kot saya ter-boy-girlfriend dgn sorg mamat ni.. skali je jumpa masa ngaji, terus tercintun.. tu pon kontek by phone.. ni tak masuk dalam kategori couple sejati ye.. naive lagi)..

Dari darjah 6 lagi saya diejek 'ROBOCOP'.. tau kenapa saya dapat gelaran ROBOCOP?.. Sebab kata budak lelaki tu.. dahi saya ni macam kena tembak dgn ROBOCOP... TETEETETTTTT... terus belubang dahi saya... Haa.. kejam tak ayat tu? Saya sebagai budak perempuan yang ba…

Wat de hell!!~

Bila kata-kata itu dikeluarkan oleh orang yang saya hormati..

Oh, terlukanya..

No more.. no more.. stop it!!~

Takde kebebasan dalam diri ini..

Mencik!~

Tunggu la... orang yang terluka ini yang akan bangkit..

BUKAK MATA LU BESAR-BESAR BAII!~

testing...

Image

Entry panjang..

Image
Salam,

Owh, lama giles tak update.. ala bukannya ada yg rindukan entry saya ni ye tak? ye tak?? Tapi kalu ada yg rindu tu.. tima kasih la ye.. rindumu kuterima.. ihik.. ihikss.. (ape ke getik sgt aku arini?)

Malam terindah kami sefamili malam tadi diperhalusi dengan menonton pilem2 donlod di bawah ni :

Cite 1 :



YOGI BEAR

Bukan setakat anak-anak.. mak bapak pon hepi tengok cite nih.. Memang happening abis.. asik gelak jek dari 1st sampai last citer.. tak caye tanya Hamzah Iqbal.. scene kat bot tu ler paling kuat dia gelak.. Sonok!!~ Memang santai la..

Cite 2 :



THE WARRIOR'S WAY
In the 19th century, a warrior named Yang (Jang Dong-gun) is ordered to kill the last member of an enemy clan--a baby. He refuses the mission and flees with the child to a dilapidated town in the American West. Despite his attempts, his enemies close in on him and he must fight to protect the child and his newfound comrades: Ron (Geoffrey Rush), the town drunk, and Lynne (Kate Bosworth), both of whom have a tragic…

Japan!~

Terharu baca ni..

Sebak giler.. dah tak terkata dah ni..

Baca sini..

Futsal, Homework, Menjahit..

Salam semua..

Havoc betul minggu ni ek..

Walaupun semangat nak menjahit berkobar2.. takpe la.. dulukan dulu mana yg patut didulukan.. Takpe.. sendiri paham... Dah terjatuh baru nak terngadah tak guna jugak ye tak?

Takpe.. let-let dulu...

Eh.. ada cerita gembira.. Pada saya la.. Orang lain tak tau ler gembira ke tak..

Haritu Hamzah Iqbal terpilih tuk join pemilihan futsal tuk wakil Kemas kwsn sini.. Hari Sabtu, kitorg pon hantar la dia.. walaupun terlewat (yee.. salah saya.. Saya tak prihatin).. Tengok keadaan dia, ngeri la jugak sebab tiap kali budak lain tendang, dia tolong kutip bola.. Pastu bile org tendang kt dia, dia sambut guna tangan.. cemana tu??? Bila giliran budak lain, dia leh joget2 la.. main baling2 batu la.. sebab boring.. Peluh dah macam mandi laut.. Biasalah, matahari baru nak naik.. Dengan saya, Incik Hel & Hadif Daud berpeluh2..

Ramai jugak budak2 yg datang.. ye la.. kelasnya ada 38 orang.. yang girl main bola jaring.. Sian, bola jaringnya besar sangat.. sampai ada yan…
Image
Salam.. Haloo..

Lama tak bekabo berita kt sini ek.. gambo pon macam dah lapuk2 belake..

Ni saya nak kisah berita terbaru.. Apsal tunggang balik ayat saya arini?

Saya suda beli meja baru... Kunun2 nak letak mesin jahit saya yg baru jee nikah aritu.. Skalinya 'ting!' idea suda mai.. Ceciter.. ceciter...!~ Hehhe.. silap.. pekata saya beli meja tuk potong kain pulak..!!~

Survey Care4.. meja lipat kaki besi tu RM149.. huhuh over bajet.. Kensel..

Survey kedai perabot blakang rumah (betul2 blakang pintu rumah saya).. Skali tokei tu kata ada meja lipat kaki besi tapi atas dia plastik.. RM100 ngam2 segar terbaik dari ladang.. err.. dari lori..

Pelagi.. Rembat.. kasi kawen sama meja mesin jahit 1 laci tu (Refer gambo bawah)..


Owh.. keja saya asik nak ngawinkan barang jek..

Abaikan barang2 lain ek.. sumanya barang murahan... janji hobi saya tercapai!!~

Rindu tak dengan Hamzah Iqbal? Ni gambonya lepas rambutnya kena tebas dgn incik Hel..



Minggu ni minggu yg meletihkan.. saya berkurung dalam bilik …

Update!~

AssalammuAlaikum..

Wow, lama tak update.. Apa yang saya nak update ye?.. Ok saya ringkaskan..

1. Label riben dah sampai.. saya letak nama :teratakmini.blogspot.com je.. ingat nak letak selly d'melly.. tp nnti org panggil smelly lak hahah..

2. Set Rotary Cutter sudah mai.. beli dgn kak Zila Kasim (sila google ye.. tak sempat nak link).. Apa yg saya dapat? Rotary cutter suda tentu, cutting mat, ruler, peniti patchwork & loop turner & jugak bias tape maker.. woohoo sungguh best.. Incik Hel suda cuba cutter.. (dia yg over eksaited). Abis sampai lunyai kain perca dia kerjakan.. Dia cam tak pecaya cutter tu sangat tajam.. Wah, saya suda jatuh cinta sama cutter ni.. Potong kain pon pejam mata (ye.. saya tipu)..

3. Tengah tunggu 2 beg stash dari Mybotang.. dari Jepun.. Huhuh.. banyak projek sudah ada dalam kepala..

4. Tengah terkapai2 nak siapkan baju melayu cekak musang Incik Hel untuk Konvo 2 Mac ni.. Sempat tak? Cekak musang tu beb.. Tekial2 ler saya..

5. Baru bel…

Cuti Tahun Baru Cina..

Image
Salam, lama tak update ye?? Maklum ler bizi dengan unit baru.. Wah.. terasa lega pala otak lepas kuar dari Unit Bajet.. tp bukan bermakna saya tak sayangkan unit nih.. Maklumler jodoh saya dengan Unit Bajet ni sungguh panjang.. Sejak di HUKM lagi saya dah lepak unit ni dalam 5-6 tahun.. Kat UTHM ni pun dah 3 tahun.. Huhuhu.. dah tahap veteran dah nih..

Ok lupakan hal di atas.. Fokus pada hal2 lain pulak.. Namanya pun baru lepas sambut Tahun Baru Cina.. So gambo di bawah kiranya menepati tajuk la.. Meh nengok..


Budak perempuan tu bukan anak saya.. (tp best ek kalu ada anak pmpuan huhu.. akan diusahakan insyaAllah).. Dan abang botak tu pun bukan anak saya hahaha... Dia abang spesel saya.. Saya suda chop hahah..


Ni detik2 kegemilangan seorang anak yang berjaya membuat ibunya lemah jantung bila dia berkurung dalam kabinet tv.. Bleh plak dia lepak lama2 dalam kabinet tu.. Sibaik la papan blakang tu ada lobang2.. kalu tak.. naya jek.. Bukan Hadif Daud je muat dalam kabinet tu.. Hamzah Iqbal pu…

For My Friend..

Image
Cotton Friend yg dah ber'kawan dengan saya lately nih.. ada lagi 2 tak upload lagi.. & lagi 1 tak beli lagi.. tunggu ye friend... i foloooo u..!!~


Totebag yg berjaya dibuat... luar boleh guna.. dalam pon leh guna, siap dengan riben & butang gak kaler biru kt dalam.. no poket.. abaikan buku yg tak susun tu..


Khas tuk Yat.. ko nak tuko totebag camni ke?? Boleh ke?? Ke nak lain sket??

Aku nikahkan dikau..!!~

Ye kawan2... sekarang NV30 saya sudah ada suami... tak lama lagi sampai lah 3034D dari KL.. wahh laki bini import dari KL..

Ish tak sabonya nak balik KL..

Sekarang saya gile mengumpul COTTON FRIEND.. tapi tak banyak la.. baru 3 buah buku saya sambar... Itupun dah macam orang giler.. Hari2 ngadap buku macam ler saya tau baca bahasa Jepun.. Ni yang rasa nak belajar bahasa Jepun je nih!!~

Buku Rosita Jaafar pun saya sapu.. rasanya macam dah 3-4 buah kot.. nanti ada masa saya letak gambo buku2 saya.. Oh ulat buku rupanya saya nih..

Ada lagi.. saya baru siapkan projek buat beg.. ala buttercup tapi beso la.. cam totebag gak.. Reversible.. luar dalam saya mekap kan.. gambo ada.. tp maleh nak nonggeng amik kabel.. lenkali ek..

Tak sompek nak chit-chat lebih lanjut.. still mengharap 3034D saya sampai dengan jayanya.. Eii.. thanks to Yat.. Jasamu kan ku kenang my pren..


Luv u all.. chewaaah... poyos ending camni haha...

What??

Huhuh ada cite gak arini..

Dia (kwn baik saya) call dari tempat dia..

Dia : Selly leh tolong aku tak?
Saya : Wat de hell??
Dia : ????
Saya : Hehehe.. aku nak cakap What's Up!! Tercakap wat de hell lak hehe.. Sori..!!
Dia : Fak..ess..!!~ Wekekekekee....

Heheh.. saya tau sebenarnya dia nak cakap 'takpe, aku tak kisah' wekekek...

----------------------------------------------------

Flashback lagi...

Hamzah : Ibu, sedapnya kerupak nih!
Saya : Keropok la..
Hazmah : Ye la.. ye la.. KERUPAK!!~

-------------------------------------------------

Hamzah : Jangan buang sampah dalam air kan bu! Cikgu kata, buang sampah dalam TOM SAMPAH!
Saya : TONG SAMPAH la abang...
Hamzah : Iye la bu, TOM SAMPAH macam Cikgu RAAAHIIIMAAAHHH cakap..

-------------------------------------------------

Hamzah : Cikgu.. Cikgu!! Eh.. Ibu.. Ibu..!~
Saya : Abang ni suka panggil Ibu, Cikgu.. Muka ibu macam Cikgu Rahimah ke?
Hamzah : Heheh.. salah la bu..

------------------------------------------------

Hamzah : Ibu... Saya nak adik lagi boleh?
Saya : Awak nak adik lagi? Nak buat ape? Hadif pun awak tak larat nak jaga..
Hamzah : Ala, nak adik la bu.. Saya nak adik lagi..
Saya : Awak nak adik berapa orang?
Hamzah : Saya nak satu je..
Saya : Nak lelaki ke pompuan?
Hamzah : Pompuan la.. Nanti dah besar.. Dia boleh BECINTA dengan Hadif..
Saya : BECINTA?
Hamzah : Ala.. yang macam kat TV …

Cerita Hamzah Lagi.. Lenkali Cite Hadif Lak..

Image
Ni gambar Hari Pertama dia kt skolah.. Suka buat muka ala-ala katun.. Nak amik gambo pon payah.. yang pakai baju melayu tu, hari Jumaat yg lepas.. Sebijik cam nak pegi sekolah agama.. Oh. terasa tua la pulok wekeke..

Tetiap ari ade je cerita dari Hamzah Iqbal.. Antaranya..

Hari pertama : pensel box warisan ayahnya yg koyak tu... dah ilang.. dgn isi2 skali ilang.. Dah belikan pensel box kotak plastik, rega RM3 jek.. Itupun kemain sayang lagi, Hadif pegang pon takleh..

Hari kedua : Kak Nin dtg jemput dia kt skolah, dia dah bukak setokin masuk poket & baju dah dikeluarkan dr seluar.. alasannya "Rimas la mak!"..

Hari ketiga : Tetinggal stokin kt skolah.. Balik dari ngaji, Hamzah dah keluar main kt depan sekolah yang selang 1 rumah dari rumah cikgu ngaji & selang 2 buah rumah dr rumah Kak Nin.. dengan budak darjah 1.. Kak Nin nak tukar tempat ngaji tp kitorg tak kasi.. Sian Kak Nin nanti makin jauh nak ngantar dia.. Nanti kitorg 'bahasa'kan dia kt rumah..

Hari keempa…

Hari Pertama Sekolah & Selamat Tahun Baru

Ok, dah taip tadi tp macam tak best.. Dah macam karangan.. Buat point2 je bleh? Bleh ajee..

- Eksaited terlebih.. cuti Senin nak hantar Hamzah Iqbal tadika.

- Sampai kul 8 tepat.. Bawak RM25 je padahal yuran pendaftaran RM60 eheh.. Incik Hel kuar kejap kasi gegar ATM..

- Budak2 dah start buat drama Korea.. Meraung2.. Hamzah Iqbal still menten.. Time cikgu tengah lalu, dia tarik kain cikgu dia.. "Cikgu.. saya tak nangis kan?".. "Bagus" kata cikgu.. sibaik tak lurut kain cikgunya..

- Orang lain bawak kaler, pencil box canggih.. Hamzah bawak pencil box kain yg dah koyak (warisan Incik Hel).. Kaler takdek.. sharpener lak hampeh.. asik patah je.. Sian dia kena pinjam kaler kawan..

- Dapat kawan baru.. "Sape nama awak?" tanya saya.. "Saya ABANG!".. kata dia.. "Saya pun ABANG jugak.. ABANG HAMZAH".. nyampuk Hamzah.. konfem lepas ni kalu cikgu panggil 'ABANG'.. kemungkinan besar separuh dari kelas akan angkat tangan..

- Hamzah bawak kawan …