Cuti Tahun Baru Cina..

Salam, lama tak update ye?? Maklum ler bizi dengan unit baru.. Wah.. terasa lega pala otak lepas kuar dari Unit Bajet.. tp bukan bermakna saya tak sayangkan unit nih.. Maklumler jodoh saya dengan Unit Bajet ni sungguh panjang.. Sejak di HUKM lagi saya dah lepak unit ni dalam 5-6 tahun.. Kat UTHM ni pun dah 3 tahun.. Huhuhu.. dah tahap veteran dah nih..

Ok lupakan hal di atas.. Fokus pada hal2 lain pulak.. Namanya pun baru lepas sambut Tahun Baru Cina.. So gambo di bawah kiranya menepati tajuk la.. Meh nengok..


Budak perempuan tu bukan anak saya.. (tp best ek kalu ada anak pmpuan huhu.. akan diusahakan insyaAllah).. Dan abang botak tu pun bukan anak saya hahaha... Dia abang spesel saya.. Saya suda chop hahah..


Ni detik2 kegemilangan seorang anak yang berjaya membuat ibunya lemah jantung bila dia berkurung dalam kabinet tv.. Bleh plak dia lepak lama2 dalam kabinet tu.. Sibaik la papan blakang tu ada lobang2.. kalu tak.. naya jek.. Bukan Hadif Daud je muat dalam kabinet tu.. Hamzah Iqbal pun dah try 2-3x masuk keluar.. Dah boleh jadi khemah.. Agaknya notti, leh denda duk dalam kurungan ni haha.. (magnet kabinet ni tak kuat.. so takleh tutup rapat pun.. jangan ngirau!!)..


Cuti2 raya aritu balik ke KL.. sempat la singgah ke Ikea dan merembat mende di bawah ini.. Dah 2x ke Ikea still tak dapat rembat, tapi kali ni murah lak.. harga asal RM69, tapi turun jadi RM35.. rugi rembat 1.. Besi lak tu.. Dapat la letak kt bilik stor.. Harap2 harganya akan murah lagi next time!!


pandangan depan


pandangan sisi.. Owh bilik stor kami dah tersusun cantek.. nak buat bilik menjahit pon dah boleh dah.. tapi rasanya tak sesuai.. sebab jauh dari ruang tamu.. Kang saya menjahit.. budak2 tah buat ape tah...

Kami ke KL dengan bermacam2 planning.. Planning utamanya adalah untuk melepaskan rindu anak kepada famili, atuk nenek kepada cucu.. makcik2 kepada anak2 buah.. dan sebagainya.. Tapi ada juga planningnya untuk mengambil baby baru saya yang fresh keluar dari kedai.. Terima kasih atas ihsan Yat yang sudi tolong saya belikan mesin ni.. & suaminya Shah yang sudi menyusahkan diri ngangkut ke rumah mak saya... Sayang korang semua!!


jangan gelak nape benang saya belang2.. saja nak testing tgk corak jahitan kt kain.. & jangan gelak jugak benang putih saya terbalik.. Saja saya terbalikkan sebab yang lobang besar tu asik tegolek je kt tempatnya.. Tu yg saya terbalikkan tu.. Puas ati!


Ye.. dorg ni dah sah saya nikahkan... Malam tadi adalah malam pertama huhuh..


Memang sayang lah dengan baby2 saya ni.. Buatan Brother sungguh ringan & senyap.. Incik Hel siap tanya.. "ada mesin ape2 lagi ke awak nak kena beli? Mana la tau lepas ni nak kena beli mesin sulam ke?" ewah.. perli le tuh!!~

WIP saya..

1- Baju Konvo tuk Incik Hel
2- Baju kerja yang asik tertangguh2
3- Totebag tuk switch dengan Yat..
4- Seluar tido budak.. yang asik tak cukup2.. dorg makan agaknya seluar nih..

-----------------------------------------------------------------

Diakhiri dengan gambo dua orang sepupu yang rapat macam tak boleh dipisahkan padahal sorang jauh di KL & sorang jauh di Batu Pahat.. Jumpa pun tah setahun bape kali je.. Tapi dia punya rapat mak aii... siap sedey2 bila nak pisah.. Adeh.. mak2nya yang sedih sebenonya.. hahaha...


Siap peluk2 tu hahah... Hamzah Iqbal tak pernah suka main dengan budak perempuan.. tapi dengan Mia Lila, dia leh masuk lak.. Pantang sebut nak pegi rumah Lila, mesti hari2 tanya...

Ibu rindu la dengan Mia Lila.. bila nak jumpa lagi ye???..

Comments

  1. no hal lar tolong kawan2... best tul cuti ko ek... aku cuti kali ni penuh dgn dugaan tapi alhamdulillah semua tu ujian dari tuhan yg sayang hambanya... kain tote bag tuk ko lom carik lagi huhuhu...

    ReplyDelete
  2. waa..meriah jer cuti...leh shopping kat ikea lg...
    hehehe..

    ReplyDelete
  3. eehh mana komen kiter ituhari :p

    kiter luper tekan publish gamaknya :p :P


    .... oohhh patutlah nampak masih malu-malu, pengantin baru rupa-rupanya :p :p

    ReplyDelete
  4. incik nizam.. mesin jahit mahal ke murah ke.. kalu tak reti guna.. mmg tak berguna la.. mau kena pelangkung dgn incik suami wekeke..

    yat..kain tote ko dah beli.. tah bile nak siapkan tah... tunggu cutter sampai kot wekke.. ngade..

    Dalina.. thn tah bape kali je balik kl.. tu yg soping sakan.. (tp sakan ke? nape byk tido je rasanya hahaha)..

    kak zura.. haha konfem tak sabo nak komen pasal pengantin.. sbb tu lupa tekan button publish..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai