Salam.. Haloo..

Lama tak bekabo berita kt sini ek.. gambo pon macam dah lapuk2 belake..

Ni saya nak kisah berita terbaru.. Apsal tunggang balik ayat saya arini?

Saya suda beli meja baru... Kunun2 nak letak mesin jahit saya yg baru jee nikah aritu.. Skalinya 'ting!' idea suda mai.. Ceciter.. ceciter...!~ Hehhe.. silap.. pekata saya beli meja tuk potong kain pulak..!!~

Survey Care4.. meja lipat kaki besi tu RM149.. huhuh over bajet.. Kensel..

Survey kedai perabot blakang rumah (betul2 blakang pintu rumah saya).. Skali tokei tu kata ada meja lipat kaki besi tapi atas dia plastik.. RM100 ngam2 segar terbaik dari ladang.. err.. dari lori..

Pelagi.. Rembat.. kasi kawen sama meja mesin jahit 1 laci tu (Refer gambo bawah)..


Owh.. keja saya asik nak ngawinkan barang jek..

Abaikan barang2 lain ek.. sumanya barang murahan... janji hobi saya tercapai!!~

Rindu tak dengan Hamzah Iqbal? Ni gambonya lepas rambutnya kena tebas dgn incik Hel..



Minggu ni minggu yg meletihkan.. saya berkurung dalam bilik sejak Jumaat malam sampai la ke Ahad.. Tido tetap kul 1-2 pagi.. garanya menyiapkan baju konvo Incik Hel.. Nampak je mudah.. tapi kalu dah otak bengap cam saya ni.. kasi task 4 bulan pon rasanya 4 tahun baru siap..

Tengok gambo bawah ni.. Ni ler hasilnya..


Tapi belum kelim bawah & lengan lagi.. Dah test kt Incik Hel.. Mamat tu sungguh puas ati.. Leher cantek.. besarnya pun cantek.. Labuh cantek..

Yang tak canteknya... Aritu saya beli kain 8 meter... lepas buat baju ni.. baju saja ok... baki kain yg tinggal ialah... jejejeng..... 2.5 meter... hehehe... cukup ler utk buat seluar.. errr.. ngerinya.. dapat ke saya membuat seluar dengan hanya 2.5 meter? hahahah ade yg gi kedai rembat 8 meter kain yg sama hahaha... acah je.. ops.. jangan bagitau Incik Hel.. Kalu Incik Hel baca, sila buat2 tak tau..

So, ada sesapa berani nak tempah dgn saya? Kalau berani, sila sediakan 8 meter kain utk pengeras.. hahhah

Ok cukup2 la dulu.. sok2 sambung cite lagi..

Comments

  1. cayaaaa ar.... tak per memula 8 meter lama2 3 meter jer... magic kan... huhuhu jeles nyer ada port jahit sendiri....

    ReplyDelete
  2. bestnye..dapat meja baru... ruang pun besar.. selamat memotong kain & menjahit... :D

    ReplyDelete
  3. amboii meja baru.. semangat pon baru yerr

    rasanya 2.5 meter boleh jer dapat sehelai seluar lelaki, provided that saiz tu sedang2 je lah.. jgnlah triple XL.. mayber semput ler skit hehehe

    ReplyDelete
  4. along.. caiyok long.. jgn tak cayok.. sampai skang aku tak cayee.. hehe

    yat - dari 8 meter, jadi 3 meter, pastu takut terus takdek meter.. sbb dah malas nak menjahit haha..

    mamadaniel - dapat meja baru pon, tetap potong kt lantai.. sbb dah terbiasa..

    mila@rimbun - dapat laki saiz m.. tapi asik terbuat saiz xxl jek haha..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai