Powered by Blogger.

Wat de hell!!~

 Wednesday, March 30, 2011

Bila kata-kata itu dikeluarkan oleh orang yang saya hormati..

Oh, terlukanya..

No more.. no more.. stop it!!~

Takde kebebasan dalam diri ini..

Mencik!~

Tunggu la... orang yang terluka ini yang akan bangkit..

BUKAK MATA LU BESAR-BESAR BAII!~

Read more...

testing...



Read more...

Entry panjang..

 Tuesday, March 29, 2011

Salam,

Owh, lama giles tak update.. ala bukannya ada yg rindukan entry saya ni ye tak? ye tak?? Tapi kalu ada yg rindu tu.. tima kasih la ye.. rindumu kuterima.. ihik.. ihikss.. (ape ke getik sgt aku arini?)

Malam terindah kami sefamili malam tadi diperhalusi dengan menonton pilem2 donlod di bawah ni :

Cite 1 :



YOGI BEAR

Bukan setakat anak-anak.. mak bapak pon hepi tengok cite nih.. Memang happening abis.. asik gelak jek dari 1st sampai last citer.. tak caye tanya Hamzah Iqbal.. scene kat bot tu ler paling kuat dia gelak.. Sonok!!~ Memang santai la..

Cite 2 :



THE WARRIOR'S WAY
In the 19th century, a warrior named Yang (Jang Dong-gun) is ordered to kill the last member of an enemy clan--a baby. He refuses the mission and flees with the child to a dilapidated town in the American West. Despite his attempts, his enemies close in on him and he must fight to protect the child and his newfound comrades: Ron (Geoffrey Rush), the town drunk, and Lynne (Kate Bosworth), both of whom have a tragic past.

Woo.. cite nih sepatutnya 18PL (eh ni kategori ganas kan?).. tapi tah cemana leh terselit pulak Hamzah Iqbal dalam panggung (err.. kat ruang tamu.. ingatkan dia dah tido).. Ganas weh, main pancong2 kepala je.. zass.. zass.. darah membuak2.. pastu kepala putus.. style ninja/swordsman.. Saya yang tengah sakit perut pon rasa macam makin sakit perut, konon2 macam menghayati la.. hahaha.. padahal time kena libas tu, mata pon terlibas sama pandang tempat lain..

Baby dalam cite ni seriyesly comel sungguh.. Terus terasa nak mencuba lagi hahaha... Jalan citenya ringkas sangat.. kiranya cam boleh agak la.. cuma takleh agak angle camera.. tiba2 berpusing gambonya, tetiba terbang.. tiba-tiba nampak pedang samurai tu slow motion je penggal leher org.. pergh.. cam tengok Kill Bill (sape dah tengok Kill Bill? Saya belum ehhehe.. ni Incik Hel yang cite.. harusssssssss donlod gak cite Uma Thurman tu.. Quentin Tarantino punya cite ek? Belasah je la.. janji bukan Herman Tino)..

Sampai habis mamat Hamzah tu tengok cite nih.. Kul 5 tetiba bangun, pusing2 cari mak ayahnya.. selit2 kt tengah2.. sambung tido.. Huhuh konfem mimpi ngeri..

Ok abis bab filem :

------------------------------------------------------------------------------------

Hehehe.. sebenarnya saya betul2 terlambat nak ucap tahniah pada hero dihati saya.. Incik Hel kerana berjaya menamatkan pengajian di Politeknik Johor Bahru.. Dia baru je dapat diploma dalam bidang Kejuruteraan Elektronik. Alhamdulillah.. Semoga dia dapat sambung lagi hingga ke peringkat yang dia inginkan.. Amin...

Yang paling saya bangga sekali ialah.. saya berjaya membuat sepasang baju melayu cekak musang dan sepasang baju kurung untuk dipakai di hari Konvo tersebut..

Walaupun butang bajunya senget-benget.. suami saya tetap bangga memakainya... (hish.. hish.. kembang).. saya pun sempat jahit sembat & jahit cangkuk kain saya dalam bilik hotel.. wekeke.. siap bawak bekal benang, jarum bagai..

"Abang nak bunga ke?"
"Ala.. takpayah beli la.. buat apa nak beli2 bunga nih.. membazir.......................................... tapi kalau nak belikan pon apa salahnya.."

Hahaha.. ayat terakhir tu ler yang terngiang2 dalam pala otak saya.. tak sempat abis majlis, menggagau saya keluar dewan carik bunga.. Dah la sekor2 kt sini.. main belasah je la.. Sempat sambar 2 bunga kecik tuk selit2 kt bunga hidup kunun2 mewakili anak2 saya (kunun.. wekeke.. padahal saya memang nak bunga kecik tu)..

Meh nengok gambo..


Pagi, di bilik hotel.. Saja letak gambo ni.. tanak letak gambo saya yg lain sebab macam makcik2 je rasa kena pakai tudung saiz L.. Incik Hel tak approve tudung saya yg lain.. tudung ni je la yang lulus, itupun lepas shopping malam tu jugak kat Tesco.. Mungkin sebab kualiti baju saya yg agak nipis (mungkin la.. harap2 ini je la saiz L yg saya ada... saya suka M.. ohhhh...)



Abang ensem milik saya.. Nampak bunga kecik 2 ekor tu?? kunun2 tu dari Hamzah & Hadif la.. Kunun.. wekeke..


Incik Hel & kwn KSS nya..

Bila dah sampai rumah.. beginilah jadinya bunga kecik2 tu.. (refer gambo bawah) :



Headphone.. hehehe.. kreatif anak2 saya..


Hadif pon nak try jugak..

--------------------------------------------------------

Cite aktiviti pulak..

Saya berjaya menjahit t-shirt felt untuk anak bespren saya, Abui.. walaupun agak malas.. tapi tetap kugagahkan jugak.. Agak rumit sebenarnya sebab saya bukannya ada asas menjahit pon.. Ini gambo sebelum siap (saya jahit tangan).. pastu terus malas, saya jahit zig-zag guna mesin je.. lepas kena tego dgn Incik Hel ("Aii.. beli mesin jahit mahal2, jahit tangan jugak akhirnya??" perghh.. pedih tul ayat tu)


Ni gambo jahit guna tangan (sembat2 je).. guna mesin nnti saya letak ye kalu ingat..


Sebelum tu saya dah siapkan pencil roll untuk Hamzah Iqbal.. Thanks to Ina coz bagi kain gambo kereta nih.. Hamzah Iqbal suka sangat..


Ni belakangnya..


Ni bahagian dalam.. Saya jahit nama Hamzah Iqbal beso2.. kalu tak bawak balik jugak.. pasni saya jahit terus pencil roll sekali dengan baju dia.. biar padan muka dia heheh.. So far segala pensel, warna sumanya selamat lagi.. takdek yang hilang.. sebelum ni harusss... pencil box kosong..

Saya dengan bespren saya kt KL, Yat.. tuko2 hasil jahitan.. so untuk Februari sepatutnya kena siapkan totebag.. Ini totebag yang Yat buatkan tuk saya.. dah selamat saya pakai hari2 pegi keja.. ramai yang tanya beli kt mana heheheh.. Siap ada bunga gitu..


Comeykan.. sesuai bawak gi keja.. abaikan si sotong yg inteprem tu..

Apa yang saya dah buat tuk Yat? Heheh... malu nak cite.. tengok sendiri je la..


Saya dapat buat ni je.. itupun dah masuk bulan Mac hehe.. & tak pos2 lagi hehe.. Siap label bagai.. "Kalu jahit tu tak payah ler letak label nama banyak2.. nyemak je".. kata Incik Hel.. padahal saya memang nak abiskan pon label nama tu hehhe.. nasib ko la yat dapat label nama aku melambak2 wekekke...



Gambo dekat.. paten asal sepatutnya penutup beg tu bulat.. tapi payah benor kainnya nak ikut taste saya, terus saya buat ala2 senget gitu.. kelilingnya ada eyelet (kena zoom kalu nak tengok).. kunun2 nak lilit reben.. tetiba rasa nyemak pulak.. tengok la apa yang boleh dibuat.. err.. bila nak pos kalu gini hehe..

Ini adalah paten ke 2.. paten pertama saya buat beg ada pleat kiri kanan & lebar.. tapi disebabkan paten ke 2 ni dah siap.. yg pertama tu dah sah jadi beg letak pampes anak saya.. ada masa nnti saya letak gambo ye..

---------------------------

Owh.. yang ni entry utk along.. dah lama giler simpan dalam tepon.. lupa nak upload.. Haa nengok ler koleksi Fridge Magnet saya.. Ini sikit je nih (wahh.. belagaknya).. yang banyak2 sumanya ada kt sebelah kanan (kanan dlm gambo ye).. banyakkkkkkkkkkkkkk ABC magnet murahan anak2 saya punya wekekekekeke....



Ok cukup tak entry saya nih? kiranya macam entry balas dendam la kan.. tulis banyak2.. pastu senyap 2-3 bulan.. adil tak? adil tak? wekeke...

Read more...

Japan!~

 Wednesday, March 16, 2011

Terharu baca ni..

Sebak giler.. dah tak terkata dah ni..

Baca sini..

Read more...

Futsal, Homework, Menjahit..

 Wednesday, March 9, 2011

Salam semua..

Havoc betul minggu ni ek..

Walaupun semangat nak menjahit berkobar2.. takpe la.. dulukan dulu mana yg patut didulukan.. Takpe.. sendiri paham... Dah terjatuh baru nak terngadah tak guna jugak ye tak?

Takpe.. let-let dulu...

Eh.. ada cerita gembira.. Pada saya la.. Orang lain tak tau ler gembira ke tak..

Haritu Hamzah Iqbal terpilih tuk join pemilihan futsal tuk wakil Kemas kwsn sini.. Hari Sabtu, kitorg pon hantar la dia.. walaupun terlewat (yee.. salah saya.. Saya tak prihatin).. Tengok keadaan dia, ngeri la jugak sebab tiap kali budak lain tendang, dia tolong kutip bola.. Pastu bile org tendang kt dia, dia sambut guna tangan.. cemana tu??? Bila giliran budak lain, dia leh joget2 la.. main baling2 batu la.. sebab boring.. Peluh dah macam mandi laut.. Biasalah, matahari baru nak naik.. Dengan saya, Incik Hel & Hadif Daud berpeluh2..

Ramai jugak budak2 yg datang.. ye la.. kelasnya ada 38 orang.. yang girl main bola jaring.. Sian, bola jaringnya besar sangat.. sampai ada yang hidung berdarah sebab terkena bola..

Yang bestnya, kaki Hamzah tendang bola.. tp mata dia tgk girl main bola jaring.. Hahah.. sampai cikgu dia kata.. "Hamzah nak main bola jaring dengan budak2 perempuan ke? Bola jaring boleh pegang bola!" Weekekeke..

Pagi tadi dapat la berita gembira.. Hamzah terpilih wakil skolah dalam futsal.. Alhamdulillah.. ada la aktiviti dia ujung minggu.. Nak main bola kt rumah, susah.. so dapat la main kt skolah dengan kawan2..

Tapi dalam pada tu, ada jugak berita tak gembiranya... Pembantu cikgunya komplen.. Hamzah tak penah buat homework.. Erk? Tekejut saya.. Homework? Bila masa budak tadika ada homework? Siyesly saya tak tau.. Sebab kawan2 saya pon takdek la cite pasal homework anak2.. ke saya yang tak tanya? Ye, saya tak prihatin sekali lagi.. Thanks pada Cik Ina.. Kalu tak, sampai abis skolah tak tau yg dia ada homework..

Malam tadi dia ada cakap, cikgu suruh buat homework.. tapi dia tunjuk kat saya buku latihan yang dah diconteng2.. (saya ada belikan buku latihan kosong tuk dia).. Tak sangka cikgunya bagi homework kt situ.. sebab sebelum tu memang buku tu jadi buku conteng dia.. kalu dia nak melukis ke mewarna ke..

Saya tengok dalam tu mmg penuh dengan conteng.. ada la no 1 yg ditulis banyak2.. saya ingatkan tu garisan.. wekekek...

Saya tanya Cik Ina, budak2 lain dah sampai nombor berapa? Rupanya budak lain dah start tulis huruf.. Wekekeke.. jauhnya tertinggal.. Takpe.. malam karang saya mulakan misi tuisyen yang disertai dengan barisan rotan berbulu merah... Kalu takdek rotan, mesti dia nak main2.. Takut saya sibuk nak pegang rotan, Hadif Daud pon sibuk melalak nak main dengan rotan..

Ok.. tu je yg saya nak cerita.. Mungkin next2 time, kurang dah cite aktiviti menjahit saya.. Opss, saya dah terima scraps dari MyBotang (Jepun malii).. Erm.. cam nak kena masuk laci je rasanya.. Wait n see..

WIP :

Felt Tshirt - Abui
Jahit tepi tshirt - Abui
Totebag - Yat
Apron - Yat & Abui
4x Baju kurung - saya

Adeh..

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP