Entry panjang..

Salam,

Owh, lama giles tak update.. ala bukannya ada yg rindukan entry saya ni ye tak? ye tak?? Tapi kalu ada yg rindu tu.. tima kasih la ye.. rindumu kuterima.. ihik.. ihikss.. (ape ke getik sgt aku arini?)

Malam terindah kami sefamili malam tadi diperhalusi dengan menonton pilem2 donlod di bawah ni :

Cite 1 :



YOGI BEAR

Bukan setakat anak-anak.. mak bapak pon hepi tengok cite nih.. Memang happening abis.. asik gelak jek dari 1st sampai last citer.. tak caye tanya Hamzah Iqbal.. scene kat bot tu ler paling kuat dia gelak.. Sonok!!~ Memang santai la..

Cite 2 :



THE WARRIOR'S WAY
In the 19th century, a warrior named Yang (Jang Dong-gun) is ordered to kill the last member of an enemy clan--a baby. He refuses the mission and flees with the child to a dilapidated town in the American West. Despite his attempts, his enemies close in on him and he must fight to protect the child and his newfound comrades: Ron (Geoffrey Rush), the town drunk, and Lynne (Kate Bosworth), both of whom have a tragic past.

Woo.. cite nih sepatutnya 18PL (eh ni kategori ganas kan?).. tapi tah cemana leh terselit pulak Hamzah Iqbal dalam panggung (err.. kat ruang tamu.. ingatkan dia dah tido).. Ganas weh, main pancong2 kepala je.. zass.. zass.. darah membuak2.. pastu kepala putus.. style ninja/swordsman.. Saya yang tengah sakit perut pon rasa macam makin sakit perut, konon2 macam menghayati la.. hahaha.. padahal time kena libas tu, mata pon terlibas sama pandang tempat lain..

Baby dalam cite ni seriyesly comel sungguh.. Terus terasa nak mencuba lagi hahaha... Jalan citenya ringkas sangat.. kiranya cam boleh agak la.. cuma takleh agak angle camera.. tiba2 berpusing gambonya, tetiba terbang.. tiba-tiba nampak pedang samurai tu slow motion je penggal leher org.. pergh.. cam tengok Kill Bill (sape dah tengok Kill Bill? Saya belum ehhehe.. ni Incik Hel yang cite.. harusssssssss donlod gak cite Uma Thurman tu.. Quentin Tarantino punya cite ek? Belasah je la.. janji bukan Herman Tino)..

Sampai habis mamat Hamzah tu tengok cite nih.. Kul 5 tetiba bangun, pusing2 cari mak ayahnya.. selit2 kt tengah2.. sambung tido.. Huhuh konfem mimpi ngeri..

Ok abis bab filem :

------------------------------------------------------------------------------------

Hehehe.. sebenarnya saya betul2 terlambat nak ucap tahniah pada hero dihati saya.. Incik Hel kerana berjaya menamatkan pengajian di Politeknik Johor Bahru.. Dia baru je dapat diploma dalam bidang Kejuruteraan Elektronik. Alhamdulillah.. Semoga dia dapat sambung lagi hingga ke peringkat yang dia inginkan.. Amin...

Yang paling saya bangga sekali ialah.. saya berjaya membuat sepasang baju melayu cekak musang dan sepasang baju kurung untuk dipakai di hari Konvo tersebut..

Walaupun butang bajunya senget-benget.. suami saya tetap bangga memakainya... (hish.. hish.. kembang).. saya pun sempat jahit sembat & jahit cangkuk kain saya dalam bilik hotel.. wekeke.. siap bawak bekal benang, jarum bagai..

"Abang nak bunga ke?"
"Ala.. takpayah beli la.. buat apa nak beli2 bunga nih.. membazir.......................................... tapi kalau nak belikan pon apa salahnya.."

Hahaha.. ayat terakhir tu ler yang terngiang2 dalam pala otak saya.. tak sempat abis majlis, menggagau saya keluar dewan carik bunga.. Dah la sekor2 kt sini.. main belasah je la.. Sempat sambar 2 bunga kecik tuk selit2 kt bunga hidup kunun2 mewakili anak2 saya (kunun.. wekeke.. padahal saya memang nak bunga kecik tu)..

Meh nengok gambo..


Pagi, di bilik hotel.. Saja letak gambo ni.. tanak letak gambo saya yg lain sebab macam makcik2 je rasa kena pakai tudung saiz L.. Incik Hel tak approve tudung saya yg lain.. tudung ni je la yang lulus, itupun lepas shopping malam tu jugak kat Tesco.. Mungkin sebab kualiti baju saya yg agak nipis (mungkin la.. harap2 ini je la saiz L yg saya ada... saya suka M.. ohhhh...)



Abang ensem milik saya.. Nampak bunga kecik 2 ekor tu?? kunun2 tu dari Hamzah & Hadif la.. Kunun.. wekeke..


Incik Hel & kwn KSS nya..

Bila dah sampai rumah.. beginilah jadinya bunga kecik2 tu.. (refer gambo bawah) :



Headphone.. hehehe.. kreatif anak2 saya..


Hadif pon nak try jugak..

--------------------------------------------------------

Cite aktiviti pulak..

Saya berjaya menjahit t-shirt felt untuk anak bespren saya, Abui.. walaupun agak malas.. tapi tetap kugagahkan jugak.. Agak rumit sebenarnya sebab saya bukannya ada asas menjahit pon.. Ini gambo sebelum siap (saya jahit tangan).. pastu terus malas, saya jahit zig-zag guna mesin je.. lepas kena tego dgn Incik Hel ("Aii.. beli mesin jahit mahal2, jahit tangan jugak akhirnya??" perghh.. pedih tul ayat tu)


Ni gambo jahit guna tangan (sembat2 je).. guna mesin nnti saya letak ye kalu ingat..


Sebelum tu saya dah siapkan pencil roll untuk Hamzah Iqbal.. Thanks to Ina coz bagi kain gambo kereta nih.. Hamzah Iqbal suka sangat..


Ni belakangnya..


Ni bahagian dalam.. Saya jahit nama Hamzah Iqbal beso2.. kalu tak bawak balik jugak.. pasni saya jahit terus pencil roll sekali dengan baju dia.. biar padan muka dia heheh.. So far segala pensel, warna sumanya selamat lagi.. takdek yang hilang.. sebelum ni harusss... pencil box kosong..

Saya dengan bespren saya kt KL, Yat.. tuko2 hasil jahitan.. so untuk Februari sepatutnya kena siapkan totebag.. Ini totebag yang Yat buatkan tuk saya.. dah selamat saya pakai hari2 pegi keja.. ramai yang tanya beli kt mana heheheh.. Siap ada bunga gitu..


Comeykan.. sesuai bawak gi keja.. abaikan si sotong yg inteprem tu..

Apa yang saya dah buat tuk Yat? Heheh... malu nak cite.. tengok sendiri je la..


Saya dapat buat ni je.. itupun dah masuk bulan Mac hehe.. & tak pos2 lagi hehe.. Siap label bagai.. "Kalu jahit tu tak payah ler letak label nama banyak2.. nyemak je".. kata Incik Hel.. padahal saya memang nak abiskan pon label nama tu hehhe.. nasib ko la yat dapat label nama aku melambak2 wekekke...



Gambo dekat.. paten asal sepatutnya penutup beg tu bulat.. tapi payah benor kainnya nak ikut taste saya, terus saya buat ala2 senget gitu.. kelilingnya ada eyelet (kena zoom kalu nak tengok).. kunun2 nak lilit reben.. tetiba rasa nyemak pulak.. tengok la apa yang boleh dibuat.. err.. bila nak pos kalu gini hehe..

Ini adalah paten ke 2.. paten pertama saya buat beg ada pleat kiri kanan & lebar.. tapi disebabkan paten ke 2 ni dah siap.. yg pertama tu dah sah jadi beg letak pampes anak saya.. ada masa nnti saya letak gambo ye..

---------------------------

Owh.. yang ni entry utk along.. dah lama giler simpan dalam tepon.. lupa nak upload.. Haa nengok ler koleksi Fridge Magnet saya.. Ini sikit je nih (wahh.. belagaknya).. yang banyak2 sumanya ada kt sebelah kanan (kanan dlm gambo ye).. banyakkkkkkkkkkkkkk ABC magnet murahan anak2 saya punya wekekekekeke....



Ok cukup tak entry saya nih? kiranya macam entry balas dendam la kan.. tulis banyak2.. pastu senyap 2-3 bulan.. adil tak? adil tak? wekeke...

Comments

  1. jen, tahniah buat ko sefamily atas kejayaan ur husben... tgk sotong tu... sama plak kat pc aku ni cuma cap dia jer kaler lain ko light blue aku nyer light gray.... heheheh... pasal sutun lak citer....

    ReplyDelete
  2. thanks beb..

    weh sutun aku tu pon light grey ma.. dlm gambo cam light blue kot wekek.. tersama la kita nih..

    ReplyDelete
  3. hohoho sudah tukar layout ar?.. manyak cantiklah. Mood baru.. nnt sy nak tanya psl felt-tshirt tu lah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai