Posts

Showing posts from 2012

Sembang Dengan Anak-anak..

Ok, salam pagi sekali lagi..

Gua rindu nak update sembang-sembang gua dengan anak-anak gua...

.............................................
Hamzah : Terima kasih bu, sebab masakkan makanan LAZAT untuk saya.. Saya sayang ibu.. Nanti esok ibu masak macam ni lagi yee!!
Gua : InsyaAllah.. LAZAT yee???
Daud : A ahh... ajatt bu, etok ibu acak cam ni gak yee!!
Gua : Ye Daud.. Nanti ibu suruh ayah beli lagi.. (Dah sah2 makan burger, konfem la bukan ibu korang yg masak.. pandai korang perli yeee!!!)
 ..............................................

Gua : Hamzah, ibu nak belikan Hamzah cadar.. Hamzah nak gambar ape?
Hamzah : Takpe lah bu, cadar yang ibu bagi ni MASIH SEGAR lagi (sambil ambik bau kuat2 kat comforter Ben10 nya)

Gua :  (Iklan Febreeze????)
................................................

Gua : Hamzah nak goreng pisang tak?

Hamzah : Takpe la bu, ibu makan la.. saya MASIH kenyang lagi.. ibu jangan risau!

Gua : (Err.. rasa macam tengah tengok drama swasta)
15 minit kendian..
Gua : Hamzah nak goreng p…

Tumpang Orang..

Salam pagi semua..
Hari ni gua agak terkesima (bukan jenama barangan kesihatan) dengan kehadiran pagi ini sebab gua cuma dapat jumpa Incik Hel pagi ni jek.. Sebab lepas dia hantar gua, dia kena zass ke KL tuk carik barang2 robot sempena Pertandingan MIROC kat UNIMAP nanti.. Tapi... ceh, ada tapinya... dia pegi balik hari jek.. hahaha nerves tak? nerves tak??? Malam kang dia balik la ngadap isteri tercintanya ni.. Balik ngadap malam2? hahah lain benor bunyiknya..
Tapii... ada tapi jugak ni... Next week memang whole week dia ilek!! Ke Penang pulok ngikut bontot bosnya.. Atoyaii.. gua tengah terpikir camne gua nak pegi keja.. Petang ni gua dah siap2 pesan dgn Kak Pai, nak mintak jasa baik dia hantar gua ke teratak 'org-lain-kata-buruk-tapi-gua-kata-cantek' gua nanti.. Harap2 dia tak tinggalkan gua.. 
Incik Hel suruh gua drive sendiri, tapi sebab semalam gua dah terpanjat boboi tengok lori panjang melintang masuk longkang depan kilang area rumah gua, gua agak panik sikit.. Nape la lo…

Haiii.. Gua lagi

Salam..
Kan gua dah kata, malam tadi golek punya golek.. kul 1 gua dah bangun... Incik Hel tengah rancak mendonlod kat hall, gua lak tengah rancak menggolek atas katil.. Mujur dia x pasan, kalu tak jadi lauk gua malam tadi.. hahahah.. sensored hokei!!~
Jenuh gak la gua mendodoi mata gua ni, tah bape kali gua bangun.. Alih-alih tengok anak gua nombor 2, si Daud tu tengah sedap mengerekot sebelah ayah dia.. Masa bila lak awak bangun tido sini Daud oi!! Kacau daun jek..
Gua perasan, tangan & kaki gua dah start bengkak2.. Selalunya time nak beranak je kebengkakkan ni menyerang gua.. Kali ni belum sampai waktunya, dia dah serang dulu.. Erm.. agak2 boleh tak gua bagi alasan kat bos gua, gua takleh menaip sebab jari jemari gua dah gebu.. asik tertekan dua punat keyboard jek.. Eh, gua lupa, gua update blog ni pon gua menaip guna jari gak.. bukan guna gigi gua.. ye tak??

Kaki gua yang agak kurang licin ni pon dah start gatal2.. & timbul bintat2.. Ok la bintat2, kalu timbul bontot2 kan ke n…

Gudnite everibodi!?

Salam beb!! Disebabkan gua update sblum gua tido, gua wish gudnite dulu!! Sekarang gua da tido awal beb!! Sebab konfem malam kang gua tak lena tido.. Bukan disebabkan gangguan incik hel!!  nonono.. Tp perut gua yg makin membesar ni membuatkan gua tak selesa.. Sikit je lagi gua ada rasa macam nak suruh incik hel tido luar sebab gua nak kongker katil ni hahah...
Tadi gua kena marah, ada la 3x sebab gua baru nak buat check up kat klinik ibu senandung!! Sepatutnya 12 minggu da kena buat buku tapi ikutkan sangat kemalasan gua, dah 20 minggu baru gua terhegeh2 register sambil usung perut besar gua hahah.. Kunun2 kalu register lewat tu dapat la ngelat minum air gula rupanya gua silap taktik.. Sesapa umur 30 tahun ke atas, kena merasa gak air gula tu walaupun sekali sepanjang kemengandungan hahaah...
Alhamdulillah, gua punya tekanan darah, kandungan darah semuanya okey.. & dapatlah sticker putih yang gua dambakan.. Kalu sticker hijau tu maknanya ada problem samada obes, darah tinggi @ diabet…

Psychoselly suda kembali...

Salam Aidiladha.. Kalu takde aral insyaAllah gua anak beranak balik KL malam ni.. Doakan perjalanan pergi dan balik kami lancar hendaknya.. Amin..

Ok, amacam background baru gua? Gua maleh la nak guna template bagai.. Sebab ilmu blog gua dah makin terhakis.. Dulu gua ada donlod satu software apetah nama dia, so segala makdatok html blog ni gua paste kt situ

gua tuko ikut pallete kaler ke atau letak gambo2 ikut suka gua, xyah ingat code2 menatang nih... Tu yg bile software tu da ilang, gua jadi lost.. bile gua tuko template ikut template blogger, cam pelik jadinya.. Ke kt pc gua je pelik? wateber la.. Gua lagi puasati camni, amik template classic gua yg dolu2 tu, dulu background gua gambo Gwen Stefani tengah melalak kt belakang, tapi gua tuko la ala2 bebudak sikit.. Dah jadik mak org ni xkan nak letak gambo idol lagi lak, buat malu kat anak2 gua jek.. Walaupun memang 100% blog gua dah macam blog budak tadika, gua hanya 'lantaklah'.. sebab gua pon dah tak rajin nak update blog.. …

baby baru gua..

salam, gua datang lagi.. kali ni gua nak update pasal baby gua lagi satu yang berbentuk gajet.. ngeh ngeh ngeh.....

skang gua da memahami kenapa incik hel tak tido malam melayan gajetnya sbb gua pon da bejangkit penyakitnya...

tp gajet gua ni cam tak berfungsi kat luar sbb dia mesti dok dekat2 dgn wifi.. maklumler, kembar... apa guna ada streamyx kt rumah kalau tak digunakan ye tak???...

walaupun gua dapat dengan harga yang murah sebab 2nd hand.. percayalah ramai yang tertipu ingatkan gua dapat dgn harga asal... gua beli dgn separuh harga beb.. condition pon tiptop, tak macam samseng SII gua yang mula merengek mintak reset...

okla.. okla.. gua cite.. eleh korg baca pon korang dah leh teka kan gajet ape.. dah lama pon kat market, dah nak kuar yg 10" pon... gajet gua ialah ipad2... tu jeeee..... heheheheh...

so keadaan di rumah boleh dikatakan semakin tenang bila sorg dapat tgk youtube kat tablet ainool made in chine gua, & sorg lagi main game kat ipad incik hel... gua lak bahagia m…

berita terkini

Salam,

Wow.. wow.. wow... musim malas mula menyerang...

Minta maaf pada yang menunggu entry gua yang malas nak kunjung tiba ni... Segala-galanya menjadi malas... nak update pasal raya pon malas sebab takdek gambar raya famili.. tapi ada satu mende gua nak update...


Gua bakal menambah lagi bilangan ahli keluarga gua dalam ujung bulan April ni... Alhamdulillahhh..... Minggu ni gua dah 8 minggu bersamaan dengan 2 bulan... Gua dah gi scan bagai kat doc & dah nampak baby, dah dengar bunyik jantungnya... cuma doc kata baby comey sgt.. kalu ikut menstrual calculation gua (kitaran piyed gua), spatutnya gua dah nak masuk 3 bulan.. tp doc kat tgk pada kebesaran baby, baru nak masuk 2 bulan (masa tu la)..

Masa doc kuatkan bunyik jantung baby, tetiba Hadif Daud sound gua "Ibu? Ibu akit antung ek?" (Ibu, ibu sakit jantung ek?"

Errk.. terkedu gua.. doc & nurse cuma tersengih je la.. bertuah betul budak kecik ni.. ituler penyakit yg gua nak elakkan... Dia leh serkap jarang lak...

Ha…

sketsa bebuka puasa dengan anak2 gua

buka puasa 1:

"ibu, saya sakit perut?"

"kalu sakit perut pegila berak"

"perut mana boleh berak!"

"ish.. ade ke ibu suruh perut awak yg berak!!" (kes xnak kalah)..
buka puasa 2:

"ibu, cikgu kata jgn minum byk2, nanti mendung"

"mendung? kembung la.. nanti perut kembung!"

"abis tu mendung tu ape? kembung tu ape?"

"mendung tu hari nak ujan.. perut awak nak ujan ke?"..
Published with Blogger-droid v2.0.4

TV..

Image
Dengan dukacitanya gua mengumumkan yang rumah gua suda tiada lagi astro setelah Incik Hel berjinak-jinak dengan dunia skybox.. 


ala-ala mcm gambo ni la..
Ada la berbahagia jugak dunia rumah gua masa ada skybox nih.. sebab suma channel dpt... tapi anak-anak gua cuma tertarik dengan dunia Nickelodeon & Baby TV jua hendaknya.. Meninggalkan gua tekontang-konting keboringan sambil menatap netbook Angry Bird gua yang sedang tekial-kial mencarik signal Wifi (sbb skybox ni guna network)..
Bila gua cuti @ mc.. yey!! Skybox milik gua tapi malangnya gua da xtau nak tengok cite apa.. endingnya gua tengok KBS (yg ada Kpop je la gua layan), MTV @ Hitz jek.. pastu gua berbalik semula pada Netbook Angry Bird gua..
Tapi sekarang suma ini tinggal kenangan, setelah (gambar buah epal)TV masuk Malaysia, hidup gua terumbang-ambing.. Persinggahan ke BPMall untuk menonton Incik Batman adalah pengalaman menakutkan bagi gua sebab Incik Hel telah masuk satu kedai gambar buah epal... Kedai itu sungguh jahat.. Gu…

Selamat...

Image
 Selamat Berpuasa & Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak... 

Dari kami sekeluarga :
Salina, Muhammad Helmi, Muhammad Hamzah Iqbal & Muhammad Hadif Daud.. (Selly, Incik Hel, MHI & MHD)
Huhuh vintage... epic gilerrrrs... gua chao..
~psychoselly~
(mood: baru potong kain tuk buat baju raya anak.. gua rasa gua makin sengal.. baju gua ada 7 pasang tak terusik.. baju incik Hel pon gua x usik lagi.. sakit pinggang gua cam makin kronik jek.. gua rasa nak seletep kayu golf kat tulang blakang gua, kasi tegak..)

kelas jahitan

sabtu lepas julung2 kalinya gua dapat join kelas jahitan.. betapa gumbiranya hati gua tak terkira..

gua join kelas jahitan 1 Malaysia Giatmara modul jahitan baju kurung..

gua mati2 ingatkan kelasnya sehari je.. rupanya setiap sabtu selama 6x.. aisey.. biasala gua kan jenis nak cpt pandai.. main langgo jek step.. so gua rasa mcm bazir masa gua jek.. tapi..

ada tapi ye...

gua rasa enjoy.. xsangka gak apa yg gua belajar stakat dari nota & cd yg gua beli rupanya tak sedetail yg gua dapat dari belajar dgn cikgu.. gua dpt byk petua & tips yg gua xberjaya rungkaikan dari dlm nota.. maksud gua, dlm nota mmg ada suma tu tp stakat baca & tgk gambar, mmg gua jadi lost..

so kesimpulannya, gua xsabo menunggu next class bln ramadhan ni.. huhu insyaAllah berkat ilmu gua..

masa sesi suai kenal, org lain suma cerita yg dorg ambil kursus ni utk buat bisnes or saja suka2.. bila time gua.. dengan konfidennya gua cakap..

"saya ambik kursus ni sebab.. dalam masa akan datang, saya akan past…

gadget!!

Image
hadif daud dgn gameboynya..

hamzah iqbal dgn teponnya..

incik hel dgn macbooknya..

gua?.. tehegeh2 carik signal wifi.. huhu.. rasa nak offkan je wifi dorg ni!!..

nak tgk cite korea gua pon tebantot tau!!..

mentang2 gua online guna mobile jek.. huwaaa... kembalikan signal wifi gua.. gua mau online tanpa queue.. huwaaaa...


Published with Blogger-droid v2.0.4

spaghetti carbonara

Image
First time buang tebiat dinner masak mende ni.. Resepinya senang giler cuma sepatutnya agak basah tp gua terover masak sbb lupa letak gula haha..

Long, ko nak resepi ni tak? Asik buat meatball & bolognese je kan, skali skala tuko ler pulak..

Resepinya..

Spaghetti separuh peket, rebus dulu & celur air sejuk

1bj bwg besar, mayang dadu

2bj bwg putih, cincang

Udang @ sotong tp gua abiskan stok sotong gua

Sosej 3btg, potong serong

Fishball 1 peket potong 2

Sayur campo sikit

Buttercup 1 sudu

Mixed herbs yg dlm botol tu

Garam & gula

Blackpepper

Cheese ikut la cheese ape, gua guna yg keping2 je

Tomato sebijik potong dadu
Sosnya,

Susu segar, gua guna dutchlady freshmilk

Tepung gandum 1sudu campo air sikit
Panaskan kuali & cairkan butter. Masuk bwg putih & kacau sampai wangi, serius wangi giler time ni. Masuk bwg, tumis kasi wangi lagi.. Masuk bhn mentah cam sotong, fishball & sosej. Masuk sayur campo.. Kacau kasi sotong agak masak..

Tuang freshmilk agak2 byk mana korg nak…

da lama x upload gambo gua & anak2

Image
Muka gua sembab tak? Haha gua suda makin tembam beb.. Sebab tu incik hel selalu marah gua sebab tiap kali gua ckp dlm tepon dgn dia, pipi gua mesti tertekan mute.. Mula2 dulu gua ingat incik hel yg letak tepon.. Lelama gua da imun dah.. Kalu senyap tu maknanya pipi gua punya keja la tu..

Anak gua yg sulung ramai kata sbijik ikut muka incik hel masa kecik.. Gua xtau la sbb time tu gua x kenal dia lagi haha.. Anak gua yg satu lagi sbijik ikut muka gua.. Yeke? Cam x caya gua putih melepak cam dia dulu2.. Harus gua tanya mak gua..

Anak gua yg sulung gelap sikit sbb lahir tgahari- 12.16 pm.. Dulu gua xcaya sgt mende2 ni tp incik hel pon lahir tghari, so gua rasa ye kot ada kena ngena maklum la kulit incik hel dgn hamzah iqbal satu acuan haha..

Anak gua hadif daud lahir 5.20pagi xsilap gua, ngam2 lepas azan subuh.. Sama acuan dgn gua sebab gua lahir kul 2.13 pagi...

Kadang2 kesian dgn hamzah iqbal bila ramai yg bezakan dia dgn hadif daud.. Well, bezanya ketara sgt.. Kalau sikit gua rasa or…

main games

Image
Kalu hari2 mcm ni kan bagus.. Xyah gua nak jadik tarzan kt rumah.. Bahagia je gua tengok.. Tp rumah mmg tunggang langgang laa.. Xpe.. Harini gua sakit pala, ada excuse sket xkemas rumah..

Gua punya tukang urut kuar skejap.. Alamak, baru cite pasal dia, dia da balik lak.. Ok gua nak sambung berurut.. Adios!!
Psychoselly..
Published with Blogger-droid v2.0.4

pmandangan sbelah opis

Image
Sementara tunggu incik hel jemput gi mkn tghari... Tgk pmndgn yg x best sbelah opis.. Boring giler ek.. Kalau ada pmndgn air tejun kt sini kan best..
Published with Blogger-droid v2.0.4

nak gi keja

Image
Pemandangan sebelum nak gi keja.. Bila agaknya dapat cat pagar & grill.. Da mcm rumah tinggal dah.. Sibaik pokok2 baru lepas trim.. Cantik la sikit..
Sekarang boleh la gua berfotoblog sebab gua suda donlod blogger apps kt tepon gua.. Pasni xyah la gua update guna pc opis yg slow or netbook gua yg lemau tu.. Tp harap2 bil tenet gua mampu lagi..
Adios..
Psychoselly..
Published with Blogger-droid v2.0.4

gua suda ada blog lain??

Antara sebab2 gua dah lama x update blog adalah disebabkan gambar di atas..
Tiba2 gua rasa mcm nak menulis tangan la pulak.. Paling banyak gua nulis adalah dalam 4 muka kot.. Itupun letih giler tangan.. Ntah la time ada kemudahan, tiba2 nak kembali ke cara lama.. Tak semua cara lama tu kuno ye tak???..
Ada cemacam cerita yang gua nulis tapi bukan ngumpat & cerita2 rasia.. Cerita apa yg berlaku harini, kenangan2 lama & pasal anak gua..
Oooyee lama x crita pasal bdk teruna 2 org tu kan.. Hamzah iqbal Alhamdulillah dah boleh mengeja sikit2.. Itupun menduga kesabaran gua.. Tiap kali balik sekolah memang ajak gua ajar buat homework tp rasanya hothotcikenshit je.. Suka tgk gua melalak nyanyi sambil pegang rotan agaknya..
Hadif daud selepas demam bln lepas rasanya makin ngada2.. Tak boleh luka sikit konfem carik ubat. Ada skali kukunya tersiat sket dia mintak letak ubat.. Gua malas layan, letakkan drapolene je.. Skali gua tgk dia nyonyot ubat tu.. Terus gua letak minyak gamat... Haa rasa…

takdek keja

Image
Ni keja gua di kala tiada payment nak kena buat.. Tgk mv & baca manga..
Published with Blogger-droid v2.0.4

Hari Kejadian Gua..

Huhuh lama giler tak update.. Sibaik along gua ingatkan... Kalu tak.. konfem gua buat wasiat awal2 tuk blog gua nih.. Gua nak wasiatkan pada anak sulung gua.. nanti dia dah form 1, gua nak dia sambung update plak bleh? Wekeke... gua bingung!!~

Harini hari penting buat gua.. tapi harini gua boleh lupa pulak.. memang tak patot..

Harini adalah tanggal 23 mac 2012.. tapi pada hari yg sama tapi tahun berbeza... 1980.. pada pukul 2.20 pagi kalu tak silap gua (sebab tu gua putih sikit dari Incik Hel, dia lahir tengahari.. hahahahah).. Gua dilahirkan oleh mak gua yang pada ketika itu berumur 23 tahun.. Sebab tu gua suka nombor 23... Lucky number kununnya..

Tapi gua boleh lupa pulak.. Dalam perjalanan ke tadika, along sms wish gua punya besdei.. Wekeke.. aisey baru gua ingat harini hari ape.. Ingat hari Jumaat biasa2 je..

Gua tanya incik suami

"Harini takdek teringat nak wish pape ke? Ke tak ingat?" ape ke sengal punya soklan.. Padahal soklan cover malu sebab tak ingat hari kejadian send…

Di kala gua tengah bengkek..

Image
Di kala gua tengah marah..
Ni bukan marah biasa2.. Ni marah yang giler2 rasa2 cam nak bagi muka org lebam..
Ni la wallpaper yang menunjukkan emosi gua...


Background kasi hitam.. gambo kt center.. Rasa gothic giler.. Mwahhaha.. prasan!!~
Ni yang paling selalu gua guna..
Perasan tak? Gua suka gambo fairy.. Kalau la gua dikurniakan kepak.. mesti cantek cam gambo atas nih..

Ni gambo feveret gua di kala gua rasa cam gua diperbodohkan..
Amacam? Rasa cam bodoh tak gua buat mende2 ni sumer? Janji gua hepi...
& jiwa gua tak terganggu tengok wallpaper gua nih.. Makin semangat nak buat kije ade la..
Kunun....!!~

~psychoselly~

Di kala gua tensen..

Image
Ok, Sambung balik..

Kat bawah ni wallpaper desktop gua di kala gua tengah sedih, frust, lonely.. huhuhu... dan seangkatan dengannya..
Ni feveret gua.. kdg2 gua guna gak gambo ni kat xperia x8 gua.. & automatik gua akan rasa kembali ke zaman retro.. sebab warna-warna sungguh retronic...
Ni time otak bercelaru..

ni time nak tenangkan diri...
Ni time rasa bersalah...
Ni time frust..
Ni time mood gothic gua datang...
Ni time gua rasa nak hentam org...
huhu baca sendiri la...
Dan gua adalah seorang manusia yang amat suka tukar wallpaper.. Rasanya sebulan mau 10x gua tukar.. What derr??? Tada masalah pe.
Lagipun tempat gua paling selamat nak ngadap pc.. tengok cite biru2 pon lepas.. tapi gua tak layan.. Layan Runningman lagi der heaven!!~ ~psychoselly~

Wallpaper gua.. Happy Time

Image
Salam Sejahtera..
Gua nak update gua punya wallpaper di kala gua kehappyan..
Gambo sweet little butterfly.. rasa nak geget2 je little gal nih.. i laikkk...!!~
My Leader... Leeteuk.. Favourite gua dalam SUJU.. Semestinya sebab We Got Married..
Yang ni wallpaper di kala gua takdek rasa pape mood.. Ni la wallpaper gua tuk harini.. & jugak wallpaper yg sama dlm enpon experia x8 gua..

Habit.. & blog

Ok, gua datang lagi..


Gua ada satu habit..

Habit gua ni ada kena mengena dengan blogging..

Camne gua nak cite ek.. Ok la citenya begini..

Haritu gua ada la dok bincang-bincang dengan member rapat gua kat sini.. Lepas bincang2 tu, baru gua dapat kesimpulan yang gua ni jenis suka divert masalah gua ke tempat lain.. contohnya macam entry gua yang lepas.. bila gua marah, gua ngamuk, rosakkan barang atau rosakkan diri sendiri..

Tapi ada satu lagi cara gua divert problem gua.. Dengan menaip blog dalam pala otak gua.. heheh korang paham tak?

Contohnya... ni contoh ye... jangan salah faham pulak..

Gua gaduh besar dengan Incik Hel, gua terasa macam nak rosakkan something.. Tapi nanti anak2 gua nampak. Bila dorang nampak, mesti dalam pala otak dorang fikir yang merosakkan barang tu tak salah.. So gua pon ambik keputusan tanak ngadap muka Incik Hel, dengan membasuh pinggan..

Sambil gua basuh pinggan tu, sebenarnya otak gua dah mula menaip blog.. Contohnya macam ni (berapa banyak contoh laa)..

"Nanti…

Blood Type.. feveret gua

Ok gua datang lagi..

Kali ni gua nak cite pasal Blood Type pulak.. Gua agak taksub sket dgn mendalah ni sebenarnya, sebab lepas gua riki2, kebanyakkan personaliti gua memang sama dengan blood type gua..

Gua ni jenis darah A.. Ok, gua cuba simpulkan di bawah ni :

In a nutshell :
1. Pessimistic and too sensitive (terlalu-lalu sangatnya... memang maniac)

Basic Behavior :
1. Careful about decision-making  (sangatlah berhati2)
2. Make things clear in black & white (segalanya mesti ada bukti, even resit sekalipun hehe)
3. Care too much about social rules and standards (sbb tu gua tak suka bersosial dgn org yg lebih 'high standard' dari gua sebab gua rasa tak layak berkawan dgn org sebegitu)

Tolerance :
1. High tolerance for physical or repetitive work (sebab tu gua selalu kena buli)
2. Cannot take changes easily (sebab gua jenis lembab)
3. Lose interest in a hobby easily (yup, gua adalah manusia yang cepat boring bila buat sesuatu berulang2)

How do they see their future and past :
1. Try hard…

Nasyid & Pertandingan Mewarna

Gua datang lagi..

Kalini gua nak cite pasal anak gua pulak.. Anak gua ada persembahan nasyid sempena DO datang melawat kampung.. (Ye, gua dah jadik org kampung.. Dulu banggaaaaaaaaaaaaa la sangat jadi org KL.. Skang padan muka gua)..

Pastu ada pertandingan mewarna, sambungan dari hari Jumaat. Cikgunya kata pemenang hari Jumaat tu gambarnya ada dilekat kt dinding belakang kelas.. Gua pon tengok la.. Cemacam tone kaler ada.. Ada sorang akak tu siap terharu bila anak dia tunjuk dapat no. 2, gua tengok kalernya pon not bad.. Memang patut la menang.. Gua tengok tanpa mengharap apa2 sebab kat rumah jangankan nak kaler, nak buat keja sekolah pun gua kena pegang hanger..

Tetiba Hamzah datang tunjukkan lukisan yang dia kaler.. Gua kata

"Takpelah Hamzah, tak menang pun takpe, nanti kalau ada pertandingan lagi awak buat betul2 ye"..
"Tapi saya dapat no. 3 la ibu!".. No. 3? Wekekeke....

Siyes gua tak pasan gambar yg menang no 3 tu ada nama anak gua.. Ye ah sibuk tengokkan anak org…

Anger Management..

Ok, akhirnya harini gua meletup..

Ni kaw2 punya meletup.. takde yg kecepus-kecepus.. terus tebabom punya..

Kat mana nak pegi kelas 'Anger Management' ek? Gua memang ada masalah nak handle kemarahan gua.. Tapi gua bukan bodoh sampai nak lepaskan kemarahan gua kt org lain.. Selalunya gua ending dengan merosakkan diri sendiri..

Gua pernah sepak dashboard keta, tumbuk dinding lif, sepak tiang bustop, tikam sinki dengan pisau sampai bocor.. sepak pintu sampai pecah brg blakang pintu... hentak helmet atas meja...tumbuk dinding... hampir2 gak la nak tumbuk cermin tapi gua pikir nanti orang lain boleh terluka dengan tindakan gua.. biar gua yg sakit sndiri.. warghhh dah kronik nih.. Tapi ni yg gua pernah buat dari zaman anak dara sampai lah sekarang.. Bukan dalam masa setahun dua beb..

Gua ada suggest pada Incik Hel nak beli punching bag cam yg selalu org guna tuk boxing & muaythai tu.. gua ada jumpa kat summit.. tapi gua tau laki gua tu mesti pelik nape gua nak beli mende tu.. Gua ras…

Gua Rasa Gua Kesekoran Di Sini!!~

Salam,

Seperti tajuk blog gua, gua rasa gua kesekoran di sini..

Takdek support dari sape2..

Gua kesunyian.. (wekekekek...)

Problem pon kena ngadap sorg2... Nak luahkan kt org lain pon, endingnya kena balik kt gua.. Baik gua senyap!!~

Gua kesepian (wekekeke lagi!)

Gua senyap pon kena bedal, gua bising lagi la kena bedal..

Gua tanak jawab kena bedal, gua menjawab lagi la kena bedal..

Macam jerry kena kepung dengan tom je gua rasa..

Keliling gua suma sang bedal..

Gua kemurungan.. (wekekek.. err patut ke gua gelak?)

Gua rasa macam nak kena jumpa psikiatri..

Gua rasa mcm ada bela bom jangka dalam otak gua..

Ke otak gua dah season? Dah tak valid lagi?

Mungkin otak veteran..

Gua kebuntuan.. (Huwaaa.. makin sedey la pulak)..

Gua gelak.. gelak jugak..

Gua lawak.. lawak jugak..

Korang tau ke hati gua?

Kehappyan dalam diri gua macam tinggal ciput..

Gua cuma happy dgn famili gua..

Itu pembangkit semangat gua..

Tapi bila dok sorg2.. gua down balik..

Orang keliling tak banyak bantu gua..

Eh, dorg bantu.. bantu gua down..

Ggggrrrrrrrrrr...

Gua agak garang harini... Sebab harini gua kena jentik dengan bos gua.. Tapi kenapa gua sorang kena jentik?... Bukan gua sorg yg buat dari A sampai Z... Panggil la suma sekali baru adil..

Bos bukan marah gua.. Gua tau dia sayang gua.. Tapi kalu explain sorang2 kat gua, gua bukannya burung kakak tua atau tape recorder yang boleh explain kt org lain exactly sama macam apa yg dia explain kt gua.. Kang kalu gua terlupa point penting, atau paling teruk gua tertambah sambal baik punya pedas kt org lain camne? Nmpak gua jugak yang jahat..

Gua tak kisah buat sorang2... tapi semak la sama2.. Gua buat, gua semak.. baik gua yg sign...

Tapi gua tabik la, dia explain kt gua bukan main baik lagi.. gua pon senang nak paham... Happy je gua dengar.. Okla.. okla.. gua ngalah... takpe ah... disebabkan bos gua jenis tak suka tinggikan suara, gua terima je keputusan dia..

Tapi kalu jadi lagi mende ni, jangan salahkan gua.. Gua dah kata, jangan explain kt gua sorang... Gua tak reti nak explain kt org lain..

Ta…

Fesbuk & Tulang

wahh... gua sudah ada kemajuan sekarang.. sudah boleh update hari2.. (cehh, padahal baru 2 ari gua update!)..

Semalam gua nak tepon adik gua, tapi mak gua yg angkat.. rupanya itu budak suda tukar tepon sama mak gua... Ni suma gara2 nak online tenet mobile la nih...

"Mak sihat?"
"Mak baru je baik demam"
"Abah sihat ke?"
"Abah ko biasa la.. camtulaaa... Ala, kalu ada pape nanti, mak update dalam fesbuk jeee!"...

Wahh.. kelas mak gua... Lepas ni tak yah susah2 gua nak tepon org KL lagi, gua tgk je status fesbuk mak gua.. Mak gua memang hebat... Kalu mak atau abah demam, jangan lupa update status fesbuk ye.. senang anak mak ni nak tau kabor... Jimat duit bil gua... Tengok status pelik sikit baru gua tepon..

Itulah kelebihannya internet..

----------------------------------------------

Gua dgn laki gua skang tengah gila beli buku2 tuk anak gua.. kunun2 nak wujudkan mini library la kt rumah.. kunun.. baru sehari, buku tu dah tinggal kulit.. Ni MHD punya keja l…

Cite Gua..

Salam beb...

Ye.. gua dah lambat bebulan2 nak update ni.. gua buat kesimpulan je la..

Selamat menyambut cemacam perayaan yg gua dah terlepas ok termasuk la Ramadhan, Hari Raya, New Year... blablabla.... Gua bizi dgn famili gua skang.. Ke gua bizi dgn Kpop, Kdrama, Jdrama, Anime & Manga gua? Wekeke... jawapannya.. A.. semua di atas... Lagipun Ipad yang Incik Hel kata nak kasi gua tu macam tak jadi kasik je... Cam dah sedap pulak dia jailbreak cemacam... Penat gua test update guna ipad tu tau... Sibaik ada netbook angry bird gua nih.. (sbb netbook ni gua letak skin angry bird, nmpk la gedik2 sket haha)..

Sejak opis gua pindah tingkat baru ni, gua rasa gua tak rapat dengan org lain.. Ke memang gua tak rapat dgn org lain sejak tempat lama lagi? Wekeke... Gua kesunyian beb.. wakakak ayat tak bley blah.... Sebab tu gua berjinak2 dgn Kpop, Kdrama, Jdrama, Anime & Manga nih (perghh jenuhnya nak taip balik suma nih).. Waktu lunch hour gua abiskan masa dgn cite2 yg sempat gua download.. S…