Powered by Blogger.

Ggggrrrrrrrrrr...

 Friday, January 27, 2012

Gua agak garang harini... Sebab harini gua kena jentik dengan bos gua.. Tapi kenapa gua sorang kena jentik?... Bukan gua sorg yg buat dari A sampai Z... Panggil la suma sekali baru adil..

Bos bukan marah gua.. Gua tau dia sayang gua.. Tapi kalu explain sorang2 kat gua, gua bukannya burung kakak tua atau tape recorder yang boleh explain kt org lain exactly sama macam apa yg dia explain kt gua.. Kang kalu gua terlupa point penting, atau paling teruk gua tertambah sambal baik punya pedas kt org lain camne? Nmpak gua jugak yang jahat..

Gua tak kisah buat sorang2... tapi semak la sama2.. Gua buat, gua semak.. baik gua yg sign...

Tapi gua tabik la, dia explain kt gua bukan main baik lagi.. gua pon senang nak paham... Happy je gua dengar.. Okla.. okla.. gua ngalah... takpe ah... disebabkan bos gua jenis tak suka tinggikan suara, gua terima je keputusan dia..

Tapi kalu jadi lagi mende ni, jangan salahkan gua.. Gua dah kata, jangan explain kt gua sorang... Gua tak reti nak explain kt org lain..

Tapi kan, panggil gua sorg2.. gua rasa macam pesalah la pulak..

Read more...

Fesbuk & Tulang

 Thursday, January 26, 2012

wahh... gua sudah ada kemajuan sekarang.. sudah boleh update hari2.. (cehh, padahal baru 2 ari gua update!)..

Semalam gua nak tepon adik gua, tapi mak gua yg angkat.. rupanya itu budak suda tukar tepon sama mak gua... Ni suma gara2 nak online tenet mobile la nih...

"Mak sihat?"
"Mak baru je baik demam"
"Abah sihat ke?"
"Abah ko biasa la.. camtulaaa... Ala, kalu ada pape nanti, mak update dalam fesbuk jeee!"...

Wahh.. kelas mak gua... Lepas ni tak yah susah2 gua nak tepon org KL lagi, gua tgk je status fesbuk mak gua.. Mak gua memang hebat... Kalu mak atau abah demam, jangan lupa update status fesbuk ye.. senang anak mak ni nak tau kabor... Jimat duit bil gua... Tengok status pelik sikit baru gua tepon..

Itulah kelebihannya internet..

----------------------------------------------

Gua dgn laki gua skang tengah gila beli buku2 tuk anak gua.. kunun2 nak wujudkan mini library la kt rumah.. kunun.. baru sehari, buku tu dah tinggal kulit.. Ni MHD punya keja la nih..

Gua tengok anak gua yg sulung tu, MHI rajin baca buku (wpun stakat tengok gambo je, ngeja tak reti lagi).. Gua belikan buku2 gambar ala2 ensaiklopidia, siap ada penerangan sket2.. Senang kalu dia tanya gua, gua jawab sambil baca summary dlm buku tu.. Maklum la gua beli buku2 binatang, banyak pulak binatang pelik2 dlm tu..

MHI pon rajin lepak2 baca buku dgn MHD.. So nak dijadikan cite.. Budak 2 org ni pon duk la terhimpit atas sofa sambil kusyuk tengok buku..

"Ok, tengok ni MHD... LIHAT DAN BELAJAR"... kata MHI..

Huhu.. lihat dan belajar kunun.. pe sangat laaa ko nak ajar adik ko tu MHI... Ko ngeja pon tak lepas lagi.. Cakap je pandai.. wekekeke...

--------------------------------------------------

Anak2 gua duk kt carseat belakang.. Memang dari kecik kitorg dah ajar dorg duk kusi sndiri.. Takdek nak riba2 punya.. bahaya.. Dah la Incik Hel bawak cam F1.. Si MHI pulak asik belek2 kaki dia.. Gua tak tau la apa yg dia belek tu.. Yang gua tau tetiba dia cakap..

"Ibu, kenapa kaki saya ada TULANG YANG SANGAT BESAR DAN MENYAKITKAN?"..

Err.. gua nak jawab ape? tulang yg sangat besar? menyakitkan? gua rasa budak ni dah terlebih tengok TV IQ la.. tatabahasa dia tu gua pon kalah..

-------------------------------------------------------

Read more...

Cite Gua..

 Wednesday, January 25, 2012

Salam beb...

Ye.. gua dah lambat bebulan2 nak update ni.. gua buat kesimpulan je la..

Selamat menyambut cemacam perayaan yg gua dah terlepas ok termasuk la Ramadhan, Hari Raya, New Year... blablabla.... Gua bizi dgn famili gua skang.. Ke gua bizi dgn Kpop, Kdrama, Jdrama, Anime & Manga gua? Wekeke... jawapannya.. A.. semua di atas... Lagipun Ipad yang Incik Hel kata nak kasi gua tu macam tak jadi kasik je... Cam dah sedap pulak dia jailbreak cemacam... Penat gua test update guna ipad tu tau... Sibaik ada netbook angry bird gua nih.. (sbb netbook ni gua letak skin angry bird, nmpk la gedik2 sket haha)..

Sejak opis gua pindah tingkat baru ni, gua rasa gua tak rapat dengan org lain.. Ke memang gua tak rapat dgn org lain sejak tempat lama lagi? Wekeke... Gua kesunyian beb.. wakakak ayat tak bley blah.... Sebab tu gua berjinak2 dgn Kpop, Kdrama, Jdrama, Anime & Manga nih (perghh jenuhnya nak taip balik suma nih).. Waktu lunch hour gua abiskan masa dgn cite2 yg sempat gua download.. Sampaikan Xperia yg tak ekspet ni pon gua download mangareader la.. pocketmanga la.. janji masa gua abis dgn sungguh berbaloi (wlaupun baca manga ni pon sbenanya membazir masa gak)..

Disebabkan slalu balik lambat, & selalu jadi balaci yg kunci pintu opis, gua abiskan masa emas gua dgn cemacam aktiviti individu.. yakni, dok melangut dpn pc.. Sampai manga yang lom complete pon gua layan, siap subscribe lagi thru email mana tau dorg dah update ke.. hahha... budus tul!!~...

Gua bukan nak belagak tp gua agak terkenal dekat opis gua sebagai seorg yg clumsy.. wahh belagak tu.. hahaha... seorg clumsy yg agak addict dgn mende2 Korea + Jepun nih.. Time erobik beramai2 pon, instructor tu bukak lagu Super Junior, gua tak penah miss lirik dia wpun adlib je la wakakak... Dance dia pon gua hafal beb, sebab gua tak larat nak joging sorg2.. gua dance lagu Super Junior je dlm bilik.. Sekarang gua tengah bejinak2 dgn shuffling.. wakakakkaa.. korang caya tak? caya tak? wpun gua agak berat.. tiada gegaran di rumah masa gua shuffle tau..

Oh, lepas baca perenggan atas, gua rasa agak pathetic life gua... Jgn risau.. life gua dengan famili gua amatlah smooth.. cuma life gua sebagai seorg individu agak leaking sana sini... Mungkin gua perlukan makanan untuk jiwa gua... Agak jauh tetinggal ke belakang lately nih...

Gua suka menulis & membaca... Even paper alas makanan atas meja pon gua leh terteleng2 baca sambil kunyah makanan... Padahal iklan je pon.. kadang2 siap baca pengisytiharan muflis lagi hihi.. Mungkin dari situ gua terjatuh cinta pada manga.. Menulis? erm.. korng tgk gua update blog pon leh tau gua jenis tak reti nak benti bila menaip hahhha.... Penah cuba nulis novel, ada la 2-3 yg sempat sampai garisan penamat.. Tp gua koyak2... gua buang.. Agak nyesal di situ sebab gua cuma sempat kongsi novel gua dgn akak & adik gua je.. Kalu dpt kongsi dgn korang mesti syok tgk korang geli geleman hahah.. Sebab tu time cikgu suh buat summary tak lebih dari 50 patah perkataan, gua agak stress disitu.. Gua punya intro je dah 50 patah perkataan, mana gua nak selit isi tersurat dan tersirat? Ceciter??... Sebab tu gua ditakdirkan bekerja as pembantu akauntan... Tak banyak nak kena tulis.. suma nombor je... Baru terasa kalkulator tu berharga bile diambik org...

Oh.. gua merepek lagik..

Gua cukup suka bercakap.. Wpun kebanyakkannya mende2 tak penting pon.. & gua suka kalu belawan cakap dgn org lain.. Perasaan nak menang tu amatlah tinggi.. Tapi gua tak macam ni time skolah dulu.. mungkin ini bakat terpendam gua.. Maklumlah gua darah jenis A..

Bak kata Adi.. kalau lelaki setiap hari kena abiskan 5000 patah perkataan.. perempuan pulak 25,000 patah perkataan sehari... So disebabkan gua tak ramai kwn kt opis, Adi la yg jadi mangsa gua.. Kadang2 time dia nak balik pon gua suh pospon sket sbb banyak lagi perkataan gua nak abiskan hahahaha... sape suh jadi jiran gua... dah la gua takdek kawan.. Sampai umah, tak banyak yg gua bebelkan.. sebab anak2 gua pon nak abiskan perkataan dorg gak.. So gua jadi tukang layan je la..

Ok, tukar topik lak.. pagi tadi gua makan sparuh nasik goreng, sparuh mihun spore + ayam & teh o suam gelas besar... tp mihun & ayam tak abis pon.. tetiba gua kenyang.. lunch plak gua abiskan 3 peket kuaci + air mineral... sambil layan We Got Married... Pstu gua lapar.. Balik tadi Incik Hel mintak gua masak spagetti tapi time bukak pintu keta gua dah terbau2 satay.. Sambar 30 cucuk & makan 4 branak.. siyes tak cukup... Time online tadi pon gua ratah lobak mentah yg gua dah potong panjang2... tgk cite korea dorg makan cam sedap je.. tp apsal lidah gua agak pahit ek? lobak ape yg dorg makan? tak sama dgn lobak Malaysia ke?.. Ok, lupakan hal tu.. skang Incik Hel sudah perintahkan gua masak megi la pulak.. adeh, haruskah gua join bersama atau buat2 kenyang? Anak2 pon dah menunggu masakan gua ni walaupun waktu skang hampir pukul 12 tengah malam.. Budak2 ni  liat tul nak tido...

Ok, abis gitu je la.. gua malas nak buat kesimpulan & sebab dah lama sangat gua tak update.. gua dah tak tau nak tune topic gua.. so sukati gua la..

Chauu..

------------------

Ok, gua nak update sket... Tengah syok masak tadi tetiba anak gua panggil...

"Wahai ibu yang pandai masak megi!".. Erk, gua agak terkedu di situ.. haruskah gua bangga kerana gua terer masak megi atau anak gua ingatkan gua terer masak megi je? Erm.. sungguh putar belit ayat gua..

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP