Posts

Showing posts from February, 2012

Habit.. & blog

Ok, gua datang lagi..


Gua ada satu habit..

Habit gua ni ada kena mengena dengan blogging..

Camne gua nak cite ek.. Ok la citenya begini..

Haritu gua ada la dok bincang-bincang dengan member rapat gua kat sini.. Lepas bincang2 tu, baru gua dapat kesimpulan yang gua ni jenis suka divert masalah gua ke tempat lain.. contohnya macam entry gua yang lepas.. bila gua marah, gua ngamuk, rosakkan barang atau rosakkan diri sendiri..

Tapi ada satu lagi cara gua divert problem gua.. Dengan menaip blog dalam pala otak gua.. heheh korang paham tak?

Contohnya... ni contoh ye... jangan salah faham pulak..

Gua gaduh besar dengan Incik Hel, gua terasa macam nak rosakkan something.. Tapi nanti anak2 gua nampak. Bila dorang nampak, mesti dalam pala otak dorang fikir yang merosakkan barang tu tak salah.. So gua pon ambik keputusan tanak ngadap muka Incik Hel, dengan membasuh pinggan..

Sambil gua basuh pinggan tu, sebenarnya otak gua dah mula menaip blog.. Contohnya macam ni (berapa banyak contoh laa)..

"Nanti…

Blood Type.. feveret gua

Ok gua datang lagi..

Kali ni gua nak cite pasal Blood Type pulak.. Gua agak taksub sket dgn mendalah ni sebenarnya, sebab lepas gua riki2, kebanyakkan personaliti gua memang sama dengan blood type gua..

Gua ni jenis darah A.. Ok, gua cuba simpulkan di bawah ni :

In a nutshell :
1. Pessimistic and too sensitive (terlalu-lalu sangatnya... memang maniac)

Basic Behavior :
1. Careful about decision-making  (sangatlah berhati2)
2. Make things clear in black & white (segalanya mesti ada bukti, even resit sekalipun hehe)
3. Care too much about social rules and standards (sbb tu gua tak suka bersosial dgn org yg lebih 'high standard' dari gua sebab gua rasa tak layak berkawan dgn org sebegitu)

Tolerance :
1. High tolerance for physical or repetitive work (sebab tu gua selalu kena buli)
2. Cannot take changes easily (sebab gua jenis lembab)
3. Lose interest in a hobby easily (yup, gua adalah manusia yang cepat boring bila buat sesuatu berulang2)

How do they see their future and past :
1. Try hard…

Nasyid & Pertandingan Mewarna

Gua datang lagi..

Kalini gua nak cite pasal anak gua pulak.. Anak gua ada persembahan nasyid sempena DO datang melawat kampung.. (Ye, gua dah jadik org kampung.. Dulu banggaaaaaaaaaaaaa la sangat jadi org KL.. Skang padan muka gua)..

Pastu ada pertandingan mewarna, sambungan dari hari Jumaat. Cikgunya kata pemenang hari Jumaat tu gambarnya ada dilekat kt dinding belakang kelas.. Gua pon tengok la.. Cemacam tone kaler ada.. Ada sorang akak tu siap terharu bila anak dia tunjuk dapat no. 2, gua tengok kalernya pon not bad.. Memang patut la menang.. Gua tengok tanpa mengharap apa2 sebab kat rumah jangankan nak kaler, nak buat keja sekolah pun gua kena pegang hanger..

Tetiba Hamzah datang tunjukkan lukisan yang dia kaler.. Gua kata

"Takpelah Hamzah, tak menang pun takpe, nanti kalau ada pertandingan lagi awak buat betul2 ye"..
"Tapi saya dapat no. 3 la ibu!".. No. 3? Wekekeke....

Siyes gua tak pasan gambar yg menang no 3 tu ada nama anak gua.. Ye ah sibuk tengokkan anak org…

Anger Management..

Ok, akhirnya harini gua meletup..

Ni kaw2 punya meletup.. takde yg kecepus-kecepus.. terus tebabom punya..

Kat mana nak pegi kelas 'Anger Management' ek? Gua memang ada masalah nak handle kemarahan gua.. Tapi gua bukan bodoh sampai nak lepaskan kemarahan gua kt org lain.. Selalunya gua ending dengan merosakkan diri sendiri..

Gua pernah sepak dashboard keta, tumbuk dinding lif, sepak tiang bustop, tikam sinki dengan pisau sampai bocor.. sepak pintu sampai pecah brg blakang pintu... hentak helmet atas meja...tumbuk dinding... hampir2 gak la nak tumbuk cermin tapi gua pikir nanti orang lain boleh terluka dengan tindakan gua.. biar gua yg sakit sndiri.. warghhh dah kronik nih.. Tapi ni yg gua pernah buat dari zaman anak dara sampai lah sekarang.. Bukan dalam masa setahun dua beb..

Gua ada suggest pada Incik Hel nak beli punching bag cam yg selalu org guna tuk boxing & muaythai tu.. gua ada jumpa kat summit.. tapi gua tau laki gua tu mesti pelik nape gua nak beli mende tu.. Gua ras…

Gua Rasa Gua Kesekoran Di Sini!!~

Salam,

Seperti tajuk blog gua, gua rasa gua kesekoran di sini..

Takdek support dari sape2..

Gua kesunyian.. (wekekekek...)

Problem pon kena ngadap sorg2... Nak luahkan kt org lain pon, endingnya kena balik kt gua.. Baik gua senyap!!~

Gua kesepian (wekekeke lagi!)

Gua senyap pon kena bedal, gua bising lagi la kena bedal..

Gua tanak jawab kena bedal, gua menjawab lagi la kena bedal..

Macam jerry kena kepung dengan tom je gua rasa..

Keliling gua suma sang bedal..

Gua kemurungan.. (wekekek.. err patut ke gua gelak?)

Gua rasa macam nak kena jumpa psikiatri..

Gua rasa mcm ada bela bom jangka dalam otak gua..

Ke otak gua dah season? Dah tak valid lagi?

Mungkin otak veteran..

Gua kebuntuan.. (Huwaaa.. makin sedey la pulak)..

Gua gelak.. gelak jugak..

Gua lawak.. lawak jugak..

Korang tau ke hati gua?

Kehappyan dalam diri gua macam tinggal ciput..

Gua cuma happy dgn famili gua..

Itu pembangkit semangat gua..

Tapi bila dok sorg2.. gua down balik..

Orang keliling tak banyak bantu gua..

Eh, dorg bantu.. bantu gua down..