Powered by Blogger.

Blood Type.. feveret gua

 Monday, February 20, 2012

Ok gua datang lagi..

Kali ni gua nak cite pasal Blood Type pulak.. Gua agak taksub sket dgn mendalah ni sebenarnya, sebab lepas gua riki2, kebanyakkan personaliti gua memang sama dengan blood type gua..

Gua ni jenis darah A.. Ok, gua cuba simpulkan di bawah ni :

In a nutshell :
1. Pessimistic and too sensitive (terlalu-lalu sangatnya... memang maniac)

Basic Behavior :
1. Careful about decision-making  (sangatlah berhati2)
2. Make things clear in black & white (segalanya mesti ada bukti, even resit sekalipun hehe)
3. Care too much about social rules and standards (sbb tu gua tak suka bersosial dgn org yg lebih 'high standard' dari gua sebab gua rasa tak layak berkawan dgn org sebegitu)

Tolerance :
1. High tolerance for physical or repetitive work (sebab tu gua selalu kena buli)
2. Cannot take changes easily (sebab gua jenis lembab)
3. Lose interest in a hobby easily (yup, gua adalah manusia yang cepat boring bila buat sesuatu berulang2)

How do they see their future and past :
1. Try hard to forget the past (sebab gua jenis pemikir, susah sungguh untuk buang cerita2 lama)
2. Pessimistic about the future (sebab gua jenis pemikir, awal2 gua dah pikir bukan2)

How do they express their emotions :
1. Able to display cool outlook even though angry (ni kelebihan gua)
2. Short-tempered (err ni kelemahan gua)
3. Take longer to heal a broken heart (yup, gua jenis pendendam yang memakan diri sendiri)
4. Sensitive to others' opinions (sebab tu gua tak suka cite masalah gua dengan org lain, kadang2 nasihat dorg tu menyakitkan hati.. kalu tercerita pun, tak 100%)

How do they work :
1. Perfectionist (tipu, gua bukan begitu.. gua jenis sambil lewa)
2. Handle one thing at a time (betul, sbb tu masa gua kerja sambil study... gua down!!)
3. Work a line between work and personal affairs (yep, kalu gua keja.. gua keja.. personal letak tepi wpun balik umah leh gado besar)
4. High responsible (entah la, kdg2 bukan salah gua pon gua sanggup bertanggungjwb.. nape tah gua nih)
5. Tend to choose hobbies which help them release stress (yep, dalam masa seminit gua boleh bertukar hobi.. tapi bila gua dah pilih hobi tu, gua dedicate sepenuh jiwa gua.. hahah memang maniac)


2 comments:

fISZ February 27, 2012 at 9:10 AM  

hey..tak sangka.. same blood type la

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP