Powered by Blogger.

Hari Kejadian Gua..

 Friday, March 23, 2012

Huhuh lama giler tak update.. Sibaik along gua ingatkan... Kalu tak.. konfem gua buat wasiat awal2 tuk blog gua nih.. Gua nak wasiatkan pada anak sulung gua.. nanti dia dah form 1, gua nak dia sambung update plak bleh? Wekeke... gua bingung!!~

Harini hari penting buat gua.. tapi harini gua boleh lupa pulak.. memang tak patot..

Harini adalah tanggal 23 mac 2012.. tapi pada hari yg sama tapi tahun berbeza... 1980.. pada pukul 2.20 pagi kalu tak silap gua (sebab tu gua putih sikit dari Incik Hel, dia lahir tengahari.. hahahahah).. Gua dilahirkan oleh mak gua yang pada ketika itu berumur 23 tahun.. Sebab tu gua suka nombor 23... Lucky number kununnya..

Tapi gua boleh lupa pulak.. Dalam perjalanan ke tadika, along sms wish gua punya besdei.. Wekeke.. aisey baru gua ingat harini hari ape.. Ingat hari Jumaat biasa2 je..

Gua tanya incik suami

"Harini takdek teringat nak wish pape ke? Ke tak ingat?" ape ke sengal punya soklan.. Padahal soklan cover malu sebab tak ingat hari kejadian sendiri.. huhu..

"Ape lak tak ingat.. Abang hari2 ingat tau.. Dalam tepon abang tiap2 hari tulis, 3 days to go, 2 days to go.."

Huhuh... tapi nape wish pukul 8? Hahaha...

Dulu kat KL, pape hari special termasuk birthday mesti ada selebret.. Paling koman pon beli kek je la.. Kalu ada grand sket order pizza ke McD ke.. Tapi duluuuuuuuuu.....

Sekarang gua kat sini macam dah tak amalkan.. Nak selebret beli kek pon payah.. Keadaan masa dan tempat yang tak mengizinkan.. Lain ler secret recipe sbelah rumah gua.. Konfom gua rengek2 gesel kaki Incik Hel... Tapi nun jauh di bando Batu Pahat sana.. Anak2 gua rajin belek2 buku resepi kek gua dengan kusyuk sekali sambil sound gua "bile ibu nak buat kek harijadi untuk saya?".. dan gua akan menjawab dengan bangganya... "bile ibu rajin la..."

Niwei.. gua hepi.. Gua dilahirkan di muka bumi ni.. Tima kasih mak abah sebab jaga dan bagi didikan pada gua sampailah gua dapat capai apa yang gua ada sekarang.. Terus gua terbayang2 baby yang terbuang samada yang masih idup ataupun yang tak sempat merasa hidup di bumi ni.. Sian dorg, tak sempat merasa nak mencapai umur sebulan pon.. apatah lagi umur 32 tahun macam gua sekarang..

Opss.. tercakap pulak umur sendiri.. (padahal awal2 da bgtau lahir tahun 1980.. kunun!!)..

~psychoselly~

Read more...

Di kala gua tengah bengkek..

Di kala gua tengah marah..

Ni bukan marah biasa2.. Ni marah yang giler2 rasa2 cam nak bagi muka org lebam..

Ni la wallpaper yang menunjukkan emosi gua...



Background kasi hitam.. gambo kt center..
Rasa gothic giler..
Mwahhaha.. prasan!!~

Ni yang paling selalu gua guna..

Perasan tak? Gua suka gambo fairy.. Kalau la gua dikurniakan kepak.. mesti cantek cam gambo atas nih..


Ni gambo feveret gua di kala gua rasa cam gua diperbodohkan..

Amacam? Rasa cam bodoh tak gua buat mende2 ni sumer?
Janji gua hepi...

& jiwa gua tak terganggu tengok wallpaper gua nih..
Makin semangat nak buat kije ade la..

Kunun....!!~


~psychoselly~

Read more...

Di kala gua tensen..

Ok, Sambung balik..

Kat bawah ni wallpaper desktop gua di kala gua tengah sedih, frust, lonely.. huhuhu... dan seangkatan dengannya..

Ni feveret gua.. kdg2 gua guna gak gambo ni kat xperia x8 gua..
& automatik gua akan rasa kembali ke zaman retro..
sebab warna-warna sungguh retronic...

Ni time otak bercelaru..


ni time nak tenangkan diri...

Ni time rasa bersalah...

Ni time frust..

Ni time mood gothic gua datang...

Ni time gua rasa nak hentam org...

huhu baca sendiri la...

Dan gua adalah seorang manusia yang amat suka tukar wallpaper..
Rasanya sebulan mau 10x gua tukar..
What derr??? Tada masalah pe.

Lagipun tempat gua paling selamat nak ngadap pc.. tengok cite biru2 pon lepas.. tapi gua tak layan.. Layan Runningman lagi der heaven!!~
~psychoselly~

Read more...

Wallpaper gua.. Happy Time

Salam Sejahtera..

Gua nak update gua punya wallpaper di kala gua kehappyan..

Gambo sweet little butterfly.. rasa nak geget2 je little gal nih.. i laikkk...!!~

My Leader... Leeteuk.. Favourite gua dalam SUJU.. Semestinya sebab We Got Married..

Yang ni wallpaper di kala gua takdek rasa pape mood.. Ni la wallpaper gua tuk harini..
& jugak wallpaper yg sama dlm enpon experia x8 gua..

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP