Powered by Blogger.

TV..

 Tuesday, July 24, 2012

Dengan dukacitanya gua mengumumkan yang rumah gua suda tiada lagi astro setelah Incik Hel berjinak-jinak dengan dunia skybox.. 


ala-ala mcm gambo ni la..

Ada la berbahagia jugak dunia rumah gua masa ada skybox nih.. sebab suma channel dpt... tapi anak-anak gua cuma tertarik dengan dunia Nickelodeon & Baby TV jua hendaknya.. Meninggalkan gua tekontang-konting keboringan sambil menatap netbook Angry Bird gua yang sedang tekial-kial mencarik signal Wifi (sbb skybox ni guna network)..

Bila gua cuti @ mc.. yey!! Skybox milik gua tapi malangnya gua da xtau nak tengok cite apa.. endingnya gua tengok KBS (yg ada Kpop je la gua layan), MTV @ Hitz jek.. pastu gua berbalik semula pada Netbook Angry Bird gua..

Tapi sekarang suma ini tinggal kenangan, setelah (gambar buah epal)TV masuk Malaysia, hidup gua terumbang-ambing.. Persinggahan ke BPMall untuk menonton Incik Batman adalah pengalaman menakutkan bagi gua sebab Incik Hel telah masuk satu kedai gambar buah epal... Kedai itu sungguh jahat.. Gua ingat kedai tu stakat rasuk Incik Hel beli casing Macbook dia je, rupanya perbualan kosong Incik Hel dgn adik salesman tu telah membuahkan hasil... Dan inilah hasilnya..


Ini bukan tangan gua maupun tangan Incik Hel.. Ini adalah tangan Incik Google..

Duit yang dilaburkan tu memang menepati kehendak anak-anak gua... sebab dorang dapat menonton aksi-aksi ultraman, spongebob dan lain-lain kartun yang melambak2 di Youtube untuk ditonton dia tv LCD gua yang tak bape nak besar tu..

Gua cuma berharap yang gua tak leleh air mata bila gua menatap Youtube di skrin netbook gua yang comel itu... Mula la gua memasang angan-angan bila laaa gua nak cuti/mc.. leh gua kongker tv tu hehehe...

Satu lagi berita sedih buat gua ialah apabila lawatan kami suami isteri ke TM Point amatlah mendukacitakan.. Ini adalah kerana permohonan kami untuk mengUpgrade Streamyx dari 1mbps ke 4 mbps tidak direstui disebabkan katanya gua ada tertakluk pada syarat dan terma yang mengatakan gua kena tahan lagi setahun sbb gua ikat kontrak so takleh terminate... Punah harapan gua.. maknanya kena beratur lagi la gua nak guna Wifi rumah gua..


Ok.. gua baru nak buat ayat ala-ala mcm kat atas tu tapi gua baru je lepas kena perli dgn satu supplier ni... so mood gua agak ko-pehal-nak-perli-gua-payment-da-release-pon-taktau-nak-bersyukur-bukan-salah-gua-payment-ko-kena-reject-...

ok.. gua penat... 


Read more...

Selamat...

 Selamat Berpuasa & Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak...



Dari kami sekeluarga :

Salina, Muhammad Helmi, Muhammad Hamzah Iqbal & Muhammad Hadif Daud..
(Selly, Incik Hel, MHI & MHD)

Huhuh vintage... epic gilerrrrs...
gua chao..

~psychoselly~

(mood: baru potong kain tuk buat baju raya anak.. gua rasa gua makin sengal.. baju gua ada 7 pasang tak terusik.. baju incik Hel pon gua x usik lagi.. sakit pinggang gua cam makin kronik jek.. gua rasa nak seletep kayu golf kat tulang blakang gua, kasi tegak..)

Read more...

kelas jahitan

 Monday, July 16, 2012

sabtu lepas julung2 kalinya gua dapat join kelas jahitan.. betapa gumbiranya hati gua tak terkira..

gua join kelas jahitan 1 Malaysia Giatmara modul jahitan baju kurung..

gua mati2 ingatkan kelasnya sehari je.. rupanya setiap sabtu selama 6x.. aisey.. biasala gua kan jenis nak cpt pandai.. main langgo jek step.. so gua rasa mcm bazir masa gua jek.. tapi..

ada tapi ye...

gua rasa enjoy.. xsangka gak apa yg gua belajar stakat dari nota & cd yg gua beli rupanya tak sedetail yg gua dapat dari belajar dgn cikgu.. gua dpt byk petua & tips yg gua xberjaya rungkaikan dari dlm nota.. maksud gua, dlm nota mmg ada suma tu tp stakat baca & tgk gambar, mmg gua jadi lost..

so kesimpulannya, gua xsabo menunggu next class bln ramadhan ni.. huhu insyaAllah berkat ilmu gua..

masa sesi suai kenal, org lain suma cerita yg dorg ambil kursus ni utk buat bisnes or saja suka2.. bila time gua.. dengan konfidennya gua cakap..

"saya ambik kursus ni sebab.. dalam masa akan datang, saya akan pastikan semua baju saya, saya akan buat sendiri.. satu pon saya xkan tempah" dan ucapan gua membuatkan org suma "uuuuuuu.."..

gua xtau la dorg terpegun dgn ayat gua atau dorg ingat gua ni mcm budak2..wekeke..

ye.. niat gua mmg mcm tu dari dulu .. kalu dapat buat bisnes itu adalah satu bonus.. tp gua tau diri gua macamana, so gua setkan pala otak gua yg gua dapat menjimatkan duit 'keraian' gaji gua jika gua dah master dlm mnyediakan baju sndiri..


so itulah saja cite gua..

~psychoselly~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP