Powered by Blogger.

Haiii.. Gua lagi

 Tuesday, November 27, 2012

Salam..

Kan gua dah kata, malam tadi golek punya golek.. kul 1 gua dah bangun... Incik Hel tengah rancak mendonlod kat hall, gua lak tengah rancak menggolek atas katil.. Mujur dia x pasan, kalu tak jadi lauk gua malam tadi.. hahahah.. sensored hokei!!~

Jenuh gak la gua mendodoi mata gua ni, tah bape kali gua bangun.. Alih-alih tengok anak gua nombor 2, si Daud tu tengah sedap mengerekot sebelah ayah dia.. Masa bila lak awak bangun tido sini Daud oi!! Kacau daun jek..

Gua perasan, tangan & kaki gua dah start bengkak2.. Selalunya time nak beranak je kebengkakkan ni menyerang gua.. Kali ni belum sampai waktunya, dia dah serang dulu.. Erm.. agak2 boleh tak gua bagi alasan kat bos gua, gua takleh menaip sebab jari jemari gua dah gebu.. asik tertekan dua punat keyboard jek.. Eh, gua lupa, gua update blog ni pon gua menaip guna jari gak.. bukan guna gigi gua.. ye tak??


Kaki gua yang agak kurang licin ni pon dah start gatal2.. & timbul bintat2.. Ok la bintat2, kalu timbul bontot2 kan ke naya.. Hahahah..... lawak.. lawak.. iklan skejap.. Kekudisan ini amatlah menjengkelkan hati gua sebab syok sangat menggaruk sampai gua tak perasan kaki gua dah luka & berdarah.. kesian tak? kesian tak? Pergh, dia punya syok menggaruk gua cakap sama luuu, leh stim dibuatnya!!~

Ok.. agak tertekan harini.. Member unit gua sorang berjimba2 cuti bersama keluarga & sorang lagi ada kursus 4 hari.. so staf pembayaran tinggal la 2 eko.. sorg cover keja2 dorg yakni gua, sorg uruskan baucar.. Gua dah rasa macam sotong kurita dah ni.. rasa nak guna kaki pon ada.. Eh, tak boleh.. kaki gua ada kudis..

Ok gua nak berenti menaip, sotong gua dah start kena keja.. adios!!

Read more...

Gudnite everibodi!?

 Monday, November 26, 2012

Salam beb!!
Disebabkan gua update sblum gua tido, gua wish gudnite dulu!! Sekarang gua da tido awal beb!! Sebab konfem malam kang gua tak lena tido.. Bukan disebabkan gangguan incik hel!!  nonono.. Tp perut gua yg makin membesar ni membuatkan gua tak selesa.. Sikit je lagi gua ada rasa macam nak suruh incik hel tido luar sebab gua nak kongker katil ni hahah...

Tadi gua kena marah, ada la 3x sebab gua baru nak buat check up kat klinik ibu senandung!! Sepatutnya 12 minggu da kena buat buku tapi ikutkan sangat kemalasan gua, dah 20 minggu baru gua terhegeh2 register sambil usung perut besar gua hahah.. Kunun2 kalu register lewat tu dapat la ngelat minum air gula rupanya gua silap taktik.. Sesapa umur 30 tahun ke atas, kena merasa gak air gula tu walaupun sekali sepanjang kemengandungan hahaah...

Alhamdulillah, gua punya tekanan darah, kandungan darah semuanya okey.. & dapatlah sticker putih yang gua dambakan.. Kalu sticker hijau tu maknanya ada problem samada obes, darah tinggi @ diabetes.. Nauzubillah, harap dijauhkan.. Tadi pun banyak patient yg kencing kotor sebab tahan kencing punya pasal takut da sampai klinik xleh lak terkeluar.. Gua plak lancar je membuang pagi td sampaikan lupa nak kena buat urin test.. Sibaik kadar kandungan cecair badan gua agak terlebih so sentiasa ada bekalan kat pundi kencing gua.. Ape taknya, bila batuk & terbersin pon boleh mendatangkan curiga pada diri gua takut gua terlepas apa yg x patut hahah.. Eh, patut ke gua cite ni??..

Baby gua baby ape?? Huhu yang tu gua x scan lagi.. Last scan aritu takut nak tanya doktor sebab time tu baru masuk 4 bulan.. Kang xnmpk anunya buat malu kat doktor je.. Ramai yang teka girl sebab kalini lain style x macam anak2 teruna gua.. Morning sickness gua pon sampai 4 bulan x ilang.. Awal2 dulu seafood pon gua elergik sampai nak bagi makan ikan puyu yg famili gua bela pon gua xsanggup.. Gua bantai daging je.. Time mabuk tu la Mil gua masak udang & sotong besau2 giler.. Kunun2 nak kasi menantunya makan sedap2 sbb feveret gua mmg seafood, sekali menantu hantunya elergik la pulak haha.. Haruuu je, telan liur je la..

Tapi ada sekali tu gua mimpi gua dapat baby boy.. Siap buat surat beranak lagi tau.. Siap tau nama lagi.. Adoyai!!.. Sayang pulak nama tu.. Kena pulak dengan nama2 anak teruna gua yang lain.. Xpe la kita berserah je la.. Nama baby girl pun gua leh bersabar tunggu 6 tahun x guna2 pon.. Siap ingat dalam sdcard pala gua.. Jangan kena virus da la.. abis memori gua.. Haha..

Ok, gua da ngantuk.. Baik gua tido.. Konfem x sampai sejam gua bangun balik.. Atoyaii...

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP