Posts

Showing posts from December, 2012

Sembang Dengan Anak-anak..

Ok, salam pagi sekali lagi..

Gua rindu nak update sembang-sembang gua dengan anak-anak gua...

.............................................
Hamzah : Terima kasih bu, sebab masakkan makanan LAZAT untuk saya.. Saya sayang ibu.. Nanti esok ibu masak macam ni lagi yee!!
Gua : InsyaAllah.. LAZAT yee???
Daud : A ahh... ajatt bu, etok ibu acak cam ni gak yee!!
Gua : Ye Daud.. Nanti ibu suruh ayah beli lagi.. (Dah sah2 makan burger, konfem la bukan ibu korang yg masak.. pandai korang perli yeee!!!)
 ..............................................

Gua : Hamzah, ibu nak belikan Hamzah cadar.. Hamzah nak gambar ape?
Hamzah : Takpe lah bu, cadar yang ibu bagi ni MASIH SEGAR lagi (sambil ambik bau kuat2 kat comforter Ben10 nya)

Gua :  (Iklan Febreeze????)
................................................

Gua : Hamzah nak goreng pisang tak?

Hamzah : Takpe la bu, ibu makan la.. saya MASIH kenyang lagi.. ibu jangan risau!

Gua : (Err.. rasa macam tengah tengok drama swasta)
15 minit kendian..
Gua : Hamzah nak goreng p…

Tumpang Orang..

Salam pagi semua..
Hari ni gua agak terkesima (bukan jenama barangan kesihatan) dengan kehadiran pagi ini sebab gua cuma dapat jumpa Incik Hel pagi ni jek.. Sebab lepas dia hantar gua, dia kena zass ke KL tuk carik barang2 robot sempena Pertandingan MIROC kat UNIMAP nanti.. Tapi... ceh, ada tapinya... dia pegi balik hari jek.. hahaha nerves tak? nerves tak??? Malam kang dia balik la ngadap isteri tercintanya ni.. Balik ngadap malam2? hahah lain benor bunyiknya..
Tapii... ada tapi jugak ni... Next week memang whole week dia ilek!! Ke Penang pulok ngikut bontot bosnya.. Atoyaii.. gua tengah terpikir camne gua nak pegi keja.. Petang ni gua dah siap2 pesan dgn Kak Pai, nak mintak jasa baik dia hantar gua ke teratak 'org-lain-kata-buruk-tapi-gua-kata-cantek' gua nanti.. Harap2 dia tak tinggalkan gua.. 
Incik Hel suruh gua drive sendiri, tapi sebab semalam gua dah terpanjat boboi tengok lori panjang melintang masuk longkang depan kilang area rumah gua, gua agak panik sikit.. Nape la lo…