Posts

Showing posts from January, 2013

Bengkel Jahitan (Intro)

Image
Salam, kengkawan semua...
Harini gua nak upload pasal bengkel jahitan gua, tapi gambar2 suma ada kat Incik Hel, so gua pospon dulu ek.. Tunggu dia email gambo2 kat gua nnti gua update balik.. Yang pentingnya kain yang gua jahit masa belajar kat Bengkel Jahitan tu gua dah pakai harini (bersamaan hari Selasa, yeahhh!).. Jangan risau, gua dah basuh kain ni sebelum jahit so takdek bau kedai.. Bau wangi sabun tops + softlan ada laaa...
Jahitannya? Puas ati berbanding dgn belajar kat Youtube, Giatmara, belajar dgn makcik kt parit mana tah (kampung style, xdek pola2 & x pakai pembaris), belajar dari nota dan belajar sendiri... Kesimpulannya, belajar dengan cikgu one on one lagi bebaloi-baloi dari belajar ikut sukati pala otak kita...
Gua tak kata semua tu tak bagus, cuma gua kata 'berbaloi-baloi', maknanya dari ilmu seciput yang korang ada.. korang leh kembangkan bila belajar dengan cikgu.. Apa yang korang tak paham korang leh tanya direct, siap tunjuk direct & betulkan kesilap…

Dari Teratakmini ke Sellydemelly...

Image
Testing signature baru... tensen.. tensen... Gua mintak mahap pada follower gua yg 29 org tu.. Gua terpaksa delete blog sellydemelly gua 1st version sbb template gua dah crash.. tp gua sempat save suma post dlm teratakmini.blogspot.. so backup kat teratakmini tu gua dah tuko balik nama pada sellydemelly.. Gua tak kisah kalu korang nak follow atau tak.. Gua tetap gumbira di sini.. huhuhu...
Kalu yg memfolo semula tu, thanks a lot.. Gua hargai korang dengan semangat nak mengupdate semula (hot-hot ciken shit.. hahahah mati la korang kena tipu bolat2 dgn gua)..
Ok gua sbenonya tak bape gemo template baru gua ni.. serabut sgt.. kang gua delete suma gambo pakai kaler putih semata2 kang padan muka gua.. makin nyampah lak nak update bila bukak blog tetiba putiiiihhh je ye tak?
Gua akan mengdeko dari semasa ke semasa mengikut masa yang gua agak-agak nak membuang.. ye la.. masa tu kan mas... Nak buang masa pon agak-agak la... kang ada gak yang gua kena buang kije...
Pape pon layan je la template se…

Kisah Penjahitan!!~

Salam..
Rasanya hari-hari gua nak update pasal anak bujang gua.. tapi tu lah cam gelihati pon ada.. sakit ati pon ada.. cemacam la campo galornya perasaan gua.. Nanti la agak-agak gua rasa gua xdek intipati nak update, gua guna idea ni..
Gua & akak long gua (sedap lak panggil ko camni long hahah) baru je register satu Bengkel Jahitan kat area TTDI.. Ala tak gempak sgt pon, stakat blajar baju kurung biasa jek.. Mesti korang kata eleh, baru daftar kelas jahit baju kurung dah eksen.. Hahah kata la pape pon gua dah kebal.. Kadang2 nak gelak pon ada.. kunun2 gengster la guna gua-gua ni tapi register kelas menjahit?? Ape celop??? Heheh.. gua tanak guna saya, aku & separas dgnnya sebab gua nak dekat di hati pembaca2 blog gua.. huwaaa.... statement ampeh!! Sbenonya bila gua guna kata ganti diri 'gua', gua rasa bebas jadi diri sendiri.. tak hipokrit (kunun).. so korang jangan perlecehkan lak gua ni ala2 rock (padahal tak rock pon) tapi bertaman-taman di hati ini..
Tinggalkan perka…

Mula Bersekolah...

Image
Diam tak diam Muhammad Hamzah Iqbal dah mula bersekolah darjah satu... Dah besar anak bujang ibu & ayah.... baru la nampak cam abang-abang.. kalu tak macam baby je ibu rasa...
Disebabkan pc opis dah makin laju & ter'update, so no more problem nak upload gambo.. InsyaAllah.. rajin & malas je yang jadi punca blog kosong hehe..
Meh nengok gambo budak bertuah ni kat skolah..
Masa perhimpunan pertama hari Rabu.. Hamzah dalam kelas Satu Ar-Razi.. Cikgunya panggil nama tuk asingkan kelas Al-Farabi, panggillah nama Muhammad Hamzah bin Manap, skalinya dia boleh angkat tangan & cikgu pon susun dia dalam kelas yang lain.. Pelik gua.. Terus Incik Hel suh gua kawtim dgn cikgunya.. tepaksa masuk beratur balik.. Pastu cikgunya panggil Muhammad Hamzah Iqbal bin Muhammad Helmi, dia boleh tenung muka gua.. gua suh dia angkat tangan, 2x cikgu panggil baru dia angkat tangan.. Memang nampak la kebluran anak bujang gua nih.. Sorang2 pon leh jadik, main pijak2 lopak air la.. atoyaii..
Nampak…