Powered by Blogger.

Cekidaut Time!!

 Monday, February 4, 2013

Salam semua,

Gua baru lepas cekidaut kat Klinik Senandung tadi.. Sibaik gua punya sesi petang, so xdek la ramai sgt.. Kuar dr opis td kunun2 gi kencing dulu sbb takut tahan lama2 jadi kencing kotor.. lepas lunch terus minum air masak 1 botol cover balik air badan yg hilang.. Sekalinya time nak urine test, boleh pulak air kencing gua seciput jek.. Kalau garam tu macam secubit rasa agaknya.. Sibaik gua x kena marah..Dah la pakai paper cup, sibaik kencing gua x meresap dlm cup tu.. x sepasal cup tu kena perah.. 

Pastu gua kena cek darah, normal la tu kan.. Time jumpa nurse ada rasa gabra sikit bila dia kata ukuran perut gua lebih besar dari ukuran biasa.. Kiranya ada ciri2 baby gua ni besar.. Gua da boleh agak sebab gua rasa baby gua lebih aktif dari abang2nya.. Gua suspect budak ni besar tp perut gua kecik.. tu yg time ukur pun dia leh main lompat2, sampai nurse tu pun tegur budak ni x reti dok diam..

Yang x bestnya bila nurse kata berat gua naik 2.3kg dlm masa 2minggu.. aiseyy, aritu menten je x sampai sekilo tiap kali check up.. Kalini mendadak lak naiknya.. Nurse suggest gua check blood pressure setiap jumaat & isnin.. & yg tak bestnya bila dia pun suggest gua minum air gula masa 32 minggu nanti.. aiseyyyy.. alasannya takut gua ada kencing manis.. Nauzubillah, mintak dijauhkan... Konfem lepas ni no more air manis2 lagi.... babai teh tarik...

Tapi ada lega sikit la bila dia kata kemungkinan berat gua naik sebab baby besar sebab xdek tanda2 kencing gua banyak gula.. kaki gua pon xde bengkak2.. BP gua pon normal.. Xpe, cegah sebelum parah ye tak?? Babai je la awal2 kat air manis..

So sekarang gua sudah kena hati2 bila berjalan sebab perut gua punya goyang da macam goyang gerudi.. gegarnya lain mcm.. Tinggi perut gua pun mcm da boleh berlaga dengan breast gua... hahahah.. xyah la bayangkan.. buruk gilerr..

Stretchmark belum nmpak lagi, mungkin sbb perut gua punya elastik da loose.. Elergik gatal2 makin menjadi, terutama sekali dekat kaki gua.. Kulit gua yang memang sensitif ni pun makin sensitif sampaikan bekas nyamuk pun leh naik jadi gelembung2 gatal.. bekas amik darah kat lengan kiri & kanan gua pun da naik jadi bintat2 & gatal.. Haritu jadi lebam mcm kena dera lak, pastu jadik bintat pulak.. 

Ok tu je la update gua lepas check up ni.. Gua nak kuarkan 3034D gua, bukan nombor ekor, tapi mesin jahit tepi gua.. Gua mau jahit bedung... 

Adios bebeh..


0 comments:

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP