Posts

Showing posts from March, 2013

Nak Anggurrrrr....

Ptg tadi check up, seperti biasa ayat nurse..

"Semuanya ok.. berat, urine test, bp test suma ok, kepala baby da kt bawah.. tunggu je la hari bersalin" kata nurse sambil gelak2.. gua pon gelak jugak la.. Alhamdulillah.. janji xde masalah..

Cuma kerap lapar je masalah gua sekarang.. ni tgh merayu2 ajak Incik Hel keluar cari makan & cari anggur... Plan nak tengok wayang sempena anak2 dah di pos ke kampung pon kensel sebab gua da x tahan perut masuk angin.. Dalam pala otak asik terbayang anggur je..

Ok, Incik Hel da ready.. Doakan gua jumpa anggur malam ni... huhuhu..

Adios..

Tak Sengaja Rajin..

Image
Salam..

Seperti tajuk di atas, gua terus ke isi tersurat je la.. straight to the point kata org dulu2..

Tiba2 tingin nak buat topi baby yg ada telinga tu.. memandangkan tutorial kat utube ada (tp gua bantai ikut stail gua je) & kain tshirt yg gua beli kat cari.com semeter RM3 da sampai, gua lepaskan hajat gua dulu.. Kang terberanak ngences pulak anak gua x dpt pakai topi yg ibu dia buat huhu...

Gua buat kicit je, ikut pala budak newborn.. rimas la asik pakai topi gedabak je.. Pengalaman anak da ada 2 ni, masa nk bwk balik rumah mesti kulup je pala dorg sbb topi besar.. Dapat pakai 2-3x pon okey la.. beginner katakan..

Pastu Incik Hel buat permintaan/arahan jaitkan beg bekal MHI.. sebelum ni gua da jaitkan tp xdek partition, so bila bawak air abis tungging langgang botol airnya.. endingnya tumpah.. Kali ni xdek kain kaler gelap, suma tinggal kaler suci-suci gitu.. walaupun gua pilih corak katun, gua konfem nanti kena sound dgn Incik Hel.. maklum ler.. brand Hush Puppies pon dia x b…

Gua Ade Lagi Ni Ha...

Image
Salam,
Gua ada lagi ni haa.. lom melotop lagi... tp dah masuk 36 minggu cuma EDD gua ada 3 tarikh.. 14, 17 & 21 April... Haa hamek ko, pilih ler mana yg berkenan hahaha.. tu la asik nak scan je tu yg jadik byk EDD.. Sebab gua jenis period yang tak pernah betul, sbb tu lebih baik ikut tarikh scan baby.. (itupun nak cite kat org huhuhu)...
Lately ni memang gua ada rasa sakit2 kat bahagian punggung tapi ni bukan disebabkan baby.. Gua suspect ni suma sebab kes eksiden zaman memuda dulu (zaman rempit haha).. Dengan pengalaman 3 kali mengandung (termasuk kali ni), memang tiap kali ada peningkatan berat badan, punggung kanan gua akan rasa kebas & kadang2 macam tulang punggung lari dari engselnya (pepandai je buat kesimpulan sendiri)...
Dulu gua pembonceng tegar TZM (takyah tanya sape penunggangnya ok).. Ada satu malam tu lepas merempit di tengah malam, gua eksiden langgar dgn moto beso jugak la Kawasaki ape tah (tetiba leh lupa) selepas TZM tu langgar lampu merah (ni memang gua ngaku sa…

Summary Entry Gua

Image
Salam..
- Gua pepagi dah terpacak kat opis ni kesekoran sebab semua ahlil2 pejabat dah berarak sempena Majlis Maulidur Rasul.. Nape gua tak ikut? Nak suh gua semput?? Naik tangga 1 tingkat ni pon nak tercungap2 amik oksigen, inikan pulak nak round satu universiti...
- Harini hari terakhir SIL gua praktikal kat sini (bukan kat pejabat gua, tp kat Pejabat Pendaftar).. Harap2 banyak pengalaman dan ilmu yang sempat dia kutip sepanjang 5 minggu dia praktikal (5 minggu je?).. Pelik ek? Rasanya ni 1st time gua dengar ada praktikal 5 minggu.. Budak2 praktikal kt Bursary ni pon paling koman 3 bulan.. Ngelat ek? Hhahaha.... 
- Gua berjaya membuat Kek Transformers version campak-campak yang telah di-request oleh MHD.. Resepinya guna kek butterscotch tp gua sesukati tambah lagi 2 kaler, so jadi la kek marble yg tak berapa marble coraknya.. Ade ke MIL gua kata kek gua hangus.. Bukan hangus... tapi kek yang kaler coklat tu dah mendap, so bawah jadi kaler coklat.. atas campo putih + coklat + pink.. Tak…