Posts

Showing posts from May, 2013

Adoyai Baby Haris..

Kali ni gua bebetul penat.. Baby Haris cuma tido normal stakat seminggu je.. lelain sumanya jadi abnormal.. gua da xlarat nangis tiap2 malam.. lagi2 bila tgk 3 branak tu lena tido siap berdengkur lagi..
Gua serba salah nak kejutkan Incik Hel, sebab esoknya dia nak kije.. Tapi gua pun nak berehat gak.. Ada satu hari gua berjaga sampai kul 3.. Gua da tersedu sedan sebab dah beberapa hari x tido ikut time.. kadang2 sehari 2-3 jam je dpt tido, tu yg emosi x stabil.. Gua terus kejutkan Incik Hel suh jaga Baby Haris & gua terus masuk bilik meraung.. Siyes, gua breakdown giler.. dlm kul 4-5 , Incik Hel kejutkan gua kata Baby Haris nak susu.. Arghh.. rasa cam baru je terlelap...
Satu lagi sebab gua xnak kejut Incik Hel ialah sebab dia jenis yang mamai2.. lepas dia suh gua tido, dia pon amik alih jaga Baby Haris, lepas tu dia sambung tido.. Baby Haris bangun melalak dia leh x sedar.. terpaksa gua bangun semula.. sama je gua yang jaga.. Gua pulak jenis yang bukan boleh tido 5-10 minit.. Kalau…

Kisah Baby Haris Umar....

Image
Akhirnya dpt jugak amik gambar si kecik ni tgh senyum.. itupun bape kali snap sampai ada la lebih dr 20 gambar dia dlm album..

Baby Haris Umar sekarang banyak ruam di kepalanya.. Kadang2 nak mandikan dia pun jadi takut sbb masa kenakan kepalanya dengan air, kulit kepalanya memutih mcm kulit yg mengembang.. Mula2 gua xtau, gua terjah je dgn syampu.. pastu gua ingat putih2 tu sabun.. gua pun sental la.. skalinya kulitnya mengelupas macam daki yang digosok2.. terus gua panik.. Dah lap dgn towel pun still memutih gak.. Hahaha padan muka gua.. next time berhati2 la selly oii!!...
Dalam gambo ni x nmpak pulak ruamnya..
Baby Haris Umar da berjaya tido dalam buai malam tadi.. itupun sekejap.. Kena biasakan tido dalam buai tuk biasakan dia dok rumah pengasuh nanti.. Susu formula pon Baby Haris Umar da minum guna botol susu Tommee Tippee yg gua beli online.. Gua da try perah susu tp setakat 1oz je, jenuh pulak pengasuhnya nanti, so terpaksa biasakan dengan susu formula.. tp xbanyak la.. Gua still …