Powered by Blogger.

Adoyai Baby Haris..

 Wednesday, May 29, 2013

Kali ni gua bebetul penat.. Baby Haris cuma tido normal stakat seminggu je.. lelain sumanya jadi abnormal.. gua da xlarat nangis tiap2 malam.. lagi2 bila tgk 3 branak tu lena tido siap berdengkur lagi..


Gua serba salah nak kejutkan Incik Hel, sebab esoknya dia nak kije.. Tapi gua pun nak berehat gak.. Ada satu hari gua berjaga sampai kul 3.. Gua da tersedu sedan sebab dah beberapa hari x tido ikut time.. kadang2 sehari 2-3 jam je dpt tido, tu yg emosi x stabil.. Gua terus kejutkan Incik Hel suh jaga Baby Haris & gua terus masuk bilik meraung.. Siyes, gua breakdown giler.. dlm kul 4-5 , Incik Hel kejutkan gua kata Baby Haris nak susu.. Arghh.. rasa cam baru je terlelap...

Satu lagi sebab gua xnak kejut Incik Hel ialah sebab dia jenis yang mamai2.. lepas dia suh gua tido, dia pon amik alih jaga Baby Haris, lepas tu dia sambung tido.. Baby Haris bangun melalak dia leh x sedar.. terpaksa gua bangun semula.. sama je gua yang jaga.. Gua pulak jenis yang bukan boleh tido 5-10 minit.. Kalau dpt tido sejam pon gua still pening2, inikan pulak 5-10 minit, leh gado dibuatnya..

Ada jugak lepas Incik Hel gi keja & budak2 da gi rumah pengasuh, gua sambung tido dengan Baby Haris sampai tengahari.. tapi lepas bangun tu tengok la, haru biru jadinya.. dengan perut yang lapar, Baby Haris yang melalak... rumah bersepah.. posmen plak hantar barang.. pos laju singgah.. arghh.. rasa nak ngamuk jadinya.. so xleh jadi.. gua xleh ikut style Baby Haris.. 

So, lepas dorg xdek, kalu gua xtido sgt malam semalamnya, gua tido sejam dua.. pastu gua bangun nyusukan si kecik.. tidokan dia balik.. gua mandi.. masak kalu sempat, xsempat gua makan biskut @ roti je, kemas ruang tamu (sebab tido kt situ).. tengahari si kecik tu bangun, gua mandikan, nyusukan, memain kalu dia xngantuk.. petang selalu dia tido kejap.. bila bangun gua lepak dgn dia sambil tgk tv @ online tgk runningman/we got married.. nyusukan, tunggu abang2 nya balik.. tukar baju Baby Haris ke baju tido (sbb taik sawan dia ada lg, so sehari sekali je mandi).. blablabla...

Gua rasa kalu gua bersalin normal, konfem kurus giler sebab nak makan pon berlari2.. Si kecik ni melalak kuat lak tu.. tp sebab czer, bila berlari2 tu cam terbuai2 lemak perut nih.. adeh.. kalau 2-3x tuko pempes si kecik ni, boleh terasa luka czer belah kanan bengkak.. tido malam pon still nyilu, tu yg jadi makin stress bila mlm xdpt berbaring.. 

Isnin depan gua da start keja.. gua xleh bayangkan keadaan gua gi keja nanti.. ala2 zombie ke @ tak.. Harap 2 bulan jela Baby Haris buat perangai.. gua rindukan beauty sleep gua.. org smokey eyes kat kelopak mata, gua pulak terbalik.. itam kat bawah mata ni ngalahkan smokey eyes.. foundation 10 tiub pon xleh tutup.. 

Korang doakan gua dapat menjalani hari2 gua dengan hati yang sabar... & semoga Baby Haris membesar menjadi anak yg sihat.. Amin..

P/s: Baby Haris da gebus.. beratnya da 4kg.. berbanding waktu lahir 3.1kg.. tp sian, mukanya penuh dengan ruam & kepalanya berkudis dengan taik sawan... 

0 comments:

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP